Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

UEFA Čempionu līga: Barcelona astotdaļfinālā tiksies ar PSG, Real spēlēs pret Napoli

Spānijas čempione Barcelona UEFA Čempionu līgas futbolā astotdaļfinālā tiksies ar Francijas labāko komandu Parīzes Saint-Germain (PSG), bet spāņu grands Madrides Real, kas turnīrā triumfēja iepriekšējā sezonā, titula aizstāvēšanu izslēgšanas turnīrā sāks pret Itālijas klubu Napoli.

Intriģējošs duelis gaidāms arī starp Vācijas čempioni Minhenes Bayern un vienu no vadošajiem Anglijas klubiem Londonas Arsenal, savukārt Anglijas čempionvienība Lesteras City mērosies spēkiem ar iepriekšējo trīs gadu UEFA Eiropas līgas uzvarētāju Sevilla no Spānijas.

Tikmēr iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas fināliste Madrides Atletico divos astotdaļfināla mačos spēlēs pret Leverkūzenes Bayer no Vācijas.

Tāpat savā starpā cīnīsies Mančestras City no Anglijas un Francijas klubs Monaco, kamēr Lisabonas Benfica no Portugāles tiksies ar vācu klubu Dortmundes Borussia, bet Itālijas čempione Turīnas Juventus mērosies spēkiem ar Porto no Portugāles.

Barcelona un PSG savā starpā spēlēja arī 2014./2015.gada sezonas Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, kad Katalonijas klubs abos mačos uzvarēja ar 3:1 un 2:0, pēc tam tiekot līdz finālam un triumfējot turnīrā. Abas komandas savā starpā ir tikušās deviņas reizes un labāka bilance ir Barselonas klubam, kas uzvarējis arī pēdējos trīs mačos.

Madrides Real ar Napoli izslēgšanas spēlēs tikās 1983./1984.gada sezonā, kad Eiropas Čempionu kausa izcīņas pirmajā kārtā pārāka bija Madrides vienība.

Bayern un Arsenal līdz šim tikušās desmit reizes. Iepriekšējā sezonā abas bija vienā Čempionu līgas apakšgrupā, uzvaras dalot uz pusēm. Minhenē pārāka ar 5:1 bija Vācijas komanda, bet Londonā Arsenal revanšējās ar 2:0. Minhenes klubs ir uzvarējis piecos savstarpējos mačos, bet londoniešiem ir trīs panākumi.

Tikmēr pirms divām sezonām UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā Madrides Atletico jau tikās ar Leverkūzenes Bayer, sīvā cīņā nākamajā kārtā, pateicoties uzvarai pēcspēles 11 metru sitienos, iekļūstot Spānijas galvaspilsētas klubam.

Juventus un Porto komandas spēlēja 1984.gada Eiropas kausa ieguvēju kausa izcīņas finālā, kurā ar 2:1 pārāki bija Turīnas vienības futbolisti.

Dortmundes Borussia 1963./1964.gada sezonā pārspēja Benfica komandu, portugāļu klubam sagādājot līdz šim brīdim smagāko zaudējumu Eirokausos (0:5).

Savukārt Lesteras City un Sevilla, kā arī Mančestras City un Monaco, savā starpā spēlēs pirmo reizi šo klubu vēsturē.

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla izloze notika pirmdien Šveices pilsētā Nionā. Komandas, kas iekļūs ceturtdaļfinālā, tiks noskaidrotas divu spēļu summā.

Pirmās spēles tiks aizvadītas 14. un 15.februārī to komandu laukumā, kas apakšgrupu turnīrā savās grupās palika otrās, bet atbildes mači norisināsies 21. un 22.februārī. Savukārt ceturtdaļfināla cīņas norisināsies no 7. līdz 15.martam.

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas fināls 3.jūnijā notiks Kārdifā, Velsā.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides Real, kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību Atletico.

UEFA čempionu līgas astotdaļfināla pāri:

Mančestras City (Anglija) - Monaco (Francija);

Madrides Real (Spānija) - Napoli (Itālija);

Lisabonas Benfica (Portugāle) - Dortmundes Borussia (Vācija);

Minhenes Bayern (Vācija) - Londonas Arsenal (Anglija);

Porto (Portugāle) - Turīnas Juventus (Itālija);

Leverkūzenes Bayer (Vācija) - Madrides Atletico (Spānija);

Parīzes Saint-Germain (Francija) - Barcelona (Spānija);

Sevilla (Spānija) - Lesteras City (Anglija).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi