Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

UEFA Čempionu līga: Anglijas grandi Arsenal un Chelsea soļo tālāk

Anglijas futbola premjerlīgas komandas Londonas Arsenal un Chelsea trešdien bija starp pēdējām, kas pēdējā spēļu dienā kvalificējās UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīram. Tāpat cīņu par titulu turpinās arī AS Roma, Kijevas Dinamo un Gent.

Arsenal komandai ar iespaidīgu hat-trick noslēdzošajā apakšgrupu turnīra mačā palīdzēja franču uzbrucējs Olivjē Žirū, bet Londonas klubs ar 3:0 (1:0) izbraukumā pieveica Pireju Olympiacos no Grieķijas.

Žirū rezultātu atstāja pirmajā puslaikā, bet vēl divus vārtus pievienoja otrajā spēles daļā.

Vēl vienā F apakšgrupas mačā Vācijas čempione Minhenes Bayern ar 2:0 (0:0) pārspēja lejasgala komandu Zagrebas Dinamo no Horvātijas. Abas reizes precīzs bija polis Roberts Levandovskis, kurš apakšgrupu turnīrā kopā izcēlās ar septiņiem precīziem sitieniem.

Šajā grupā ar 15 punktiem triumfēja Bayern, bet Arsenal un Olympiacos savāca pa deviņiem punktiem, otro vietu ieņemot Londonas komandai, kurai bija labāki rezultāti savstarpējās spēlēs. Tikmēr Zagrebas Dinamo guva trīs punktus.

Tikmēr Chelsea izšķirošajā mačā ar 2:0 (1:0) savā laukumā pieveica Portugāles vienību Porto. Reizi viesi bumbu ieraidīja savos vārtos, bet reizi izcēlās Viljāns.

Tāpat no G apakšgrupas izkļuva Ukrainas komanda Kijevas Dinamo, kas noslēdzošajā spēlē ar 1:0 (1:0) pieveica Izraēlas komandu Telavivas Maccabi. Vienīgos vārtus 16.minūtē iesita Deniss Garmašs.

Kopvērtējumā Chelsea un Kijevas Dinamo guva attiecīgi 13 un 11 punktus, trešo vietu ar desmit punktiem ieņēma Porto, bet Maccabi piedzīvoja sešus zaudējumus.

Kā zināms, Latvijas futbola izlases aizsargs Vitālijs Jagodinskis izteicis apņēmību ziemas laikā iekļūt Kijevas Dinamo sastāvā, līdz ar to viņš varētu kļūt par vienīgo Latvijas futbolistu, kurš piedalīsies Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā.

H apakšgrupā otro vietu izrāva Beļģijas komanda Gent, kas noslēdzošajā mačā ar 2:1 (1:0) pieveica Krievijas premjerlīgas komandu Sanktpēterburgas Zeņit, kas jau pirms tam bija garantējusi pirmo pozīciju. Uzvaras vārtus 78.minūtē iesita Danijels Miličevičs no Šveices.

Tikmēr zaudējumu galvenā trenera Gerija Nevila debijas mačā piedzīvoja Spānijas vienība Valencia, kas ar 0:2 (0:1) piekāpās Lionas Olympique no Francijas un sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

Līdz ar to Zeņit sešās spēlēs savāca 15 punktus, ar desmit punktiem sekoja Gent, bet Valencia un Lionas Olympique tika pie attiecīgi sešiem un četriem punktiem.

Trešdien laukumā izgāja arī Latvijas izlases aizsargs Kaspars Dubra, kura pārstāvētā Baltkrievijas čempione Barisavas BATE izšķirošajā, sestajā, mačā viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Itālijas klubu AS Roma, tādējādi savā apakšgrupā ieņemot pēdējo vietu un noslēdzot dalību Eirokausos.

Pirmo puslaiku latvietis pavadīja uz rezervistu soliņa, bet spēlē viņš iesaistījās 56.minūtē, kad nāca uz maiņu, jo traumas dēļ laukumu bija jāatstāj Denisam Poļakovam.

Pirmajā puslaikā daudz aktīvāk uzbruka mājinieki, tomēr spēles rezultātu viņiem atklāt neizdevās. Lai gan otrajā puslaikā BATE nedaudz vairāk kontrolēja bumbu, tomēr uzvaru panākt viņi nespēja.

BATE vienībai šajā mačā derēja tikai uzvara, kas tai būtu nodrošinājusi sezonas turpināšanu vismaz UEFA Eiropas līgā, bet, iespējams, arī Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs.

Lai gan šīs sezonas sākumā Dubra bija izkarojis gana stabilu vietu BATE pamatsastāvā, pēdējos mačos viņš pie teikšanas nebija ticis.

Tikmēr otrā E apakšgrupas mačā trešdien Vācijas klubs Leverkūzenes Bayer savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Spānijas čempioni Barcelona.

Spēles 20.minūtē mača rezultātu atklāja Barcelona argentīniešu superzvaigzne Lionels Mesi, bet trīs minūtes vēlāk izlīdzinājumu panāca meksikānis Havjers Ernandess jeb Čičarito.

Grupas noslēgumā pēc sešām kārtām triumfēja Barcelona, kuras rēķinā 14 punkti. Pa sešiem punktiem AS Roma un Bayer kontā, bet ar pieciem punktiem dalību Eirokausos noslēdza BATE.

Grupu turnīrā 32 komandas bija salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļuva astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas izslēgšanas turnīram kvalificējušās pa trim Spānijas un Anglijas komandām, pa divām no Vācijas un Itālijas, bet pa vienai no Beļģijas, Ukrainas, Portugāles, Francijas, Nīderlandes un Krievijas.

Pirmdien gaidāmajā astotdaļfināla izlozē kā izliktās komandas būs grupu uzvarētājas Madrides Real, VfL Wolfsburg, Madrides Atletico, Mančestras City, Barcelona, Minhenes Bayern, Londonas Chelsea un Sanktpēterburgas Zeņit. Savukārt neizlikto komandu statuss būs Parīzes Saint-Germain, Eindhovenas PSV, Lisabonas Benfica, Turīnas Juventus, AS Roma, Londonas Arsenal, Kijevas Dinamo un Gent.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 28.maijā norisināsies San Siro stadionā Milānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi