Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Virslīgas bronzas medaļas iegūst papildu vērtību

Jaunu intrigas dimensiju Latvijas virslīgas čempionātā pavēra FK Auda triumfs kausa izcīņā. Atlikušajās četrās kārtās vēl aktuālāka kļuvusi trešā pozīcija turnīra tabulā, kas tās ieguvējiem nodrošinās ne tikai bronzas godalgas, bet arī pēdējo ceļazīmi uz nākamās sezonas Eiropas kausiem. Paredzams, ka to sadalīs RFS un FK Liepāja, kurus sezonas izskaņā šķir pieci punkti.

Ceturtā vieta turnīra tabulā ierasti bijusi mazliet slidena Eiropas izaicinājumu meklētājiem, jo pēc UEFA rangu tabulām Latvijai pienākošās četras kvotas uz kvalifikācijas turnīriem tika sadalītas trīs labākajām virslīgas komandām un kausa ieguvējai. Bieži vien Latvijas kausu izcīnīja kāds no līderu trijnieka, tādēļ ceļazīme tika arī virslīgas ceturtajai komandai, bet pēc Audas futbolistu trešdien izcīnītās uzvaras kausa finālspēlē "noteikumi" ir mainījušies – ceturtās vietas ieguvējiem durvis uz Eiropu ar visiem no tā izrietošajiem prāvajiem finansiālajiem bonusiem nākamgad paliks slēgtas. 

Pirmajā acu uzmetienā turnīra tabulai varētu šķist, ka RFS pozīcijas trešajā vietā ir gana drošas un pērnajiem čempioniem drīzāk vajadzētu meklēt iespējas, kā pakāpties augstāk, ne uzmanīties no sekotājiem. Tiesa, Viktora Moroza vadītās komandas sniegums, cīnoties vienlaikus trīs frontēs, sezonas beigās ir strauji krities. Pirms klupiena kausa finālā komanda zaudēja punktus divās spēlēs pret tabulas lejasgala komandām, kā arī Stambulā aizvadīja līdz šim neizteiksmīgāko Konferences līgas grupu turnīra spēli. Vēl vairāk – pēdējās trīs virslīgas čempionāta kārtās RFS jāspēlē pret līdervienībām Valmiera FC (30.X), FK Liepāja (6.XI) un Riga FC (12.XI), bet starp tām ir divas "izrādes" uz Eiropas skatuves pret Hearts (27.X) un Fiorentina (3.XI). Nebūt ne plašajam rīdzinieku līderu lokam fiziskie pārbaudījumi turpināsies. Gana sarežģīti uzdevumi pēdējās kārtās gan gaida arī liepājniekus, kurus svētdien eksaminēs uz emocionālā pacēluma esošais FK Auda, bet pēc tam gaidāma tikšanās ar sīkstajiem tukumniekiem (30.X), kā arī RFS (6.XI) un Valmieras (12. XI) komandām. 

Cīņā par titulu šajā nedēļas nogalē strauji pavērsieni nav paredzami, ja vien Valmieras un Riga FC futbolisti nepaklups izbraukuma spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi