Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Dinamo Hantimansijskā zaudē pašu sarīkotā trillerī - no 3:0 uz 3:4

Rīgas Dinamo hokejisti trešdien Krievijas pilsētā Hantimansijskā ar rezultātu 3:4 piekāpās Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētajai Jugra vienībai, lai gan mača gaitā bija izvirzījušies vadībā ar 3:0. Vārtus rīdziniekiem guva Miks Indrašis, Mārtiņš Karsums un Aleksandrs Ņiživijs. Savukārt uzvarētājiem ar precīziem metieniem izcēlās Igors Skorohodovs, Sergejs Demagins, Aleksandrs Golovins un Ivans Ļekomcevs. No trīs spēļu izbraukuma sērijas Dinamo mājup dodas tukšā.

Trešdienas mačā, salīdzinot ar pirmdienas spēli Astanā, Dinamo sastāvā notika vairākas izmaiņas. Vārtos Māra Jučera vietā stājās Mikaels Telkvists, Krišjāņa Rēdliha un Kristapa Sotnieka vietā aizsardzībā spēlēja Arvīds Reķis un Rodrigo Laviņš, bet Aleksandru Žirū un diskvalificēto Raiti Ivanānu uzbrukumā nomainīja Aleksandrs Ņiživijs un Robs Šremps.

Spēli aktīvāk uzsāka Rīgas Dinamo komanda un jau pirmajās minūtēs izdarīja vairākus metienus pa Masaļska sargātajiem vārtiem. Kaut arī Jugra veica pāris uzbrukumus, viesu pārsvars bija redzams brīdī, kad viņi pēc Kaspara Daugaviņa pārkāpuma palika mazākumā. Šajā laikā rīdzinieki darbojās ļoti pārliecinoši un pretinieki pat neizdarīja nevienu metienu. Spēle ritēja raiti un bez lielām pauzēm, bet trešdaļas vidusdaļā jau iniciatīvu pārņēma Jugra komanda. Mājinieki labi iesāka uzbrukumus, bet parasti viņiem neizdevās tos bīstami pabeigt.

Piecas minūtes pirms trešdaļas beigām pēc pārkāpuma pret Ņiživiju iespēju spēlēt vairākumā ieguva rīdzinieki. Kaut viņi darbojās veiksmīgāk nekā iepriekš to darīja pretinieki, arī Rīgas Dinamo komandai vairakkārt pietrūka precizitātes uzbrukuma noslēgumā. Arī trešdaļas pēdējās minūtēs Rīgas Dinamo komandai turpinājās pārsvars, bet rezultāts pirmajā divdesmitminūtē netika atklāts.

Otro periodu rīdzinieki uzsāka lieliski, jau pirmajā uzbrukumā pēc teicamas Džeimija Džonsona piespēles savus ceturtos vārtus sezonā guva Miks Indrašis. Drīz vien Dinamo otro reizi mačā palika mazākumā, kad noraidījumu izpelnījās Ņiživijs, taču arī šoreiz komanda četratā nospēlēja teicami. Perioda 8.minūtē Masaļski vēlreiz pārspēja Dinamo vadošā maiņa - Indrašis pie tukša vārtu stūra lieliski sameklēja Karsumu, kurš meta nekļūdīgi.

Uzreiz pēc zaudētajiem vārtiem mājinieki otro reizi mačā pārkāpa noteikumus, ļaujot Dinamo vēlreiz izmēģināt prasmes vairākuma realizācijā. Tajā ar lielisku metienu atzīmējās Aleksandrs Ņiživijs, kuram pirmie gūtie vārti sezonā, bet Dinamo vadībā jau ar 3:0! Divas minūtes vēlāk pirmo reizi kapitulēja Telkvists, viņu ar precīzu metienu pārsteidza Igors Skorohodovs. Pēc pavisam neilga brīža zviedru mūri cauršāva vēlreiz, šoreiz to paveica Sergejs Demagins, samazinot pārsvaru līdz minimumam. Tomēr tas vēl nebija viss - Aleksandrs Golovins tudaļ rezultātu arī izlīdzināja. No šķietami iespaidīgā Dinamo pārsvara nekas vairs nebija palicis pāri. Zaudējuši iniciatīvu, rīdzinieki nopelnīja divus nevajadzīgus noraidījumus un palika trijatā pret pieciem. Tas ļāva mājiniekiem gūt ceturtos vārtus - no 3:0 nepilnu septiņu minūšu laikā rezultāts bija kļuvis 3:4..

Nebija nekāds lielais pārsteigums, ka 3.periodu neveiksmīgi nospēlējušā Telkvista vietā sāka Māris Jučers. Jau pašā perioda sākumā viņš bija spiests demonstrēt visu savu meistarību, tikmēr Dinamo uzbrucēji gādāja, lai atpūsties pretējos vārtos nevarētu arī Masaļskis. Jau pirmajās minūtēs mūsējiem izdevās nopelnīt vairākumu, bet tajā neko bīstamu izveidot neizdevās. Toties rupjas kļūdas dēļ pret Jučeru mazākumā izslidoja Jugra hokejists, bet Māris tika galā ar šo metienu. Izturējuši mazākumu, Dinamo aktīvi uzbruka, lai izlīdzinātu rezultātu. Tikmēr Jugra atbildēja ar pretuzbrukumiem. Nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Oskars Cibuļskis mazākumā atstāja Latvijas klubu. Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās, par spīti Jučera aizstāšanai ar sesto laukuma spēlētāju, un Dinamo piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas, no šīs izbraukuma sērijas mājās atgriežoties tukšā.

Edgars Masaļskis Jugra vārtos atvairīja 33 no 36 metieniem. 

Uzvaru neļauj izcīnīt pat trīs iemestas ripas. Atlikušais oktobra grafiks nav iepriecinošs

Pēc septiņu spēļu pārtraukuma Pekas Rautakallio vadītajai vienībai izdevās gūt vairāk kā divus vārtus pamatlaikā, tomēr vājuma brīdis 2.periodā, kad septiņu minūšu laikā tika zaudētas četras ripas, par punktiem pacīnīties vairs neļāva. Zīmīgi, ka šādi gadās jau otro maču pēc kārtas - pirmdien Astanā četras ripas arī tika zaudētas aptuveni septiņu minūšu laikā 3.periodā, kad no 0:1 rezultāts kļuva 0:5.

Tas bija komandas trešais zaudējums pēc kārtas, bet oktobra astoņos mačos nav izdevies izcīnīt nevienu uzvaru pamatlaikā. Ar 17 punktiem 18 spēlēs Dinamo saglabā pēdējo vietu Rietumu konferencē un pirmspēdējo KHL 26 klubu konkurencē. 

Atlikušo oktobra spēļu grafiks nav iepriecinošs - savā laukumā jātiekas ar spēcīgajām Magņitogorskas Metallurg (22.10) un Čeļabinskas Traktor (23.10) vienībām, kā arī Avtomobilist (26.10) (šī spēle notiks Liepājā). Savukārt pēc tam priekšā viesošanās Maskavā pie līgas līderiem Dinamo un Sanktpēterburgā pie SKA, kas šobrīd demonstrē pārliecinošāko spēli līgā. 

KHL regulārais čempionāts. 2012.gada 17.oktobris. Hantimansijska, Arena Jugra.

Hantimansijskas Jugra - Rīgas Dinamo 4:3 (0:0; 4:3; 0:0)

Vārti: 20:30 Indrašis (Džonsons) 0:1; 27:47 Karsums (Indrašis) 0:2; 30:27 Ņiživijs (vair.) 0:3; 32:43 Skorohodovs (Sitņikovs, Magogins) 1:3; 35:33 Demagins (Buts) 2:3; 37:37 Golovins (Vidells, Pepeļaevs) 3:3; 39:33 Ļekomcevs (Buts, Pepeļaevs, vair.) 4:3;

Vārtsargi: Edgars Masaļskis - Mikaels Telkvists (līdz 40:00; no 40:00 Māris Jučers)

Metieni: 32-36

Soda minūtes: 18-14

Skatītāji: 3100

Rīgas Dinamo: Telkvists; Galviņš - Reķis, Karls - J.Rēdlihs, Laviņš - Cibuļskis; Karsums - Džonsons - Indrašis, Ņiživijs - Šehura - Daugaviņš, Šremps - Džeriņš - Meija, Bukarts - Bičevskis - Biezais



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo oktobrī

1.10 Rīgā ar Salavat Julaev 2:3OT
3.10 Doņeckā ar Donbass 2:4
5.10 Rīgā ar Vitjaz 2:1 OT
7.10 Rīgā ar Severstaļ 0:1
9.10 Rīgā ar Minskas Dinamo 2:1 OT
13.10 Omskā ar Avangard 2:4
15.10 Astanā ar Baris 0:5
17.10 Hantimansijskā ar Jugra 3:4
22.10 Rīgā ar Metallurg (Mg)
23.10 Rīgā ar Traktor
26.10 Rīgā ar Avtomobilist
29.10 Maskavā ar Dinamo M
31.10 Sanktpēterburgā ar SKA

Rietumu konference

1.Dinamo M 36 (17)*
2.Lokomotiv 34 (17)*
3.SKA 34 (15)
4.CSKA 28 (17)
5.Torpedo 25 (16)
6.Severstaļ 25 (16)
7.Slovan 25 (17)

8.Lev 24 (17)

9.Atlant 24 (18)
10.Vitjaz 22 (17)
11.Dinamo Mn 21 (17)
12.Spartak 19 (18)
13.Donbass 19 (17)
14.Dinamo R 17 (18)

Vieta, komanda, punkti (spēlēs)

*- divīziju līderes automātiski ieņem pirmās divas vietas konferencē 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi