Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Dinamo pēcspēles metienu sērijā piekāpjas Prāgas Lev. VIDEO

Rīgas Dinamo kārtējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē izbraukumā pēcspēles metienu sērijā ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1) atzina Čehijas komandas Prāgas Lev pārākumu.Vienīgos vārtus Rīgas Dinamo labā guva Pols Šekura, bet šajā mačā Latvijas komanda tika pie viena punkta.

Pirmajās minūtēs aktīvāki bija mājinieki, kuri pāris reizes pārbaudīja rīdzinieku vārtsarga Mīkaela Telkvista modrību, taču zviedru viņiem pārspēt neizdevās.Mača sākumā Marcels Hosa pamanījās nopelnīt noraidījumu par spēli ar augstu paceltu nūju, taču vairākumā Prāgas hokejisti neko ievērības cienīgu izveidot nespēja.Tomēr astotajā minūtē veiksme uzsmaidīja viesiem no Rīgas - pēc neveiksmīga Aleksandra Ņiživija metiena ripa atleca pie Šekuras, kurš raidīja to vārtos, turklāt izmantots tika skaitliskais vairākums.Pēc tam Lev nopelnīja vēl vienu noraidījumu, taču Rīgas vienībai izmantot to neizdevās, bet pēc tam Prāgas klubs jau pamanījās iespiest Dinamo savā aizsardzības zonā, kas pārvērtās vārtu guvumā - spēles 18. minūtē Telkvistu no zilās līnijas pārspēja soms Topi Jākola.



Pirmās trešdaļas izskaņā mača rezultāts vairs nemainījās, lai gan Artūrs Kuzmenkovs izpelnījās noraidījumu.

Lev otrās trešdaļas sākumā neizdevās izmantot Kuzmenkova noraidījumu, lai gan bija vairākas labas izdevības. Neilgi pēc tam Gunāram Skvorcovam radās laba iespēja iemest otro ripu Prāgas kluba cietoksnī, tomēr vārtsargs metienu atvairīja.

Čehijas klubs turpināja aktīvi uzbrukt arī trešdaļas turpinājumā, turklāt Miks Indrašis vēl pamanījās nopelnīt noraidījumu. Rīgas Dinamo izdevās mazākumu izturēt, vēl pie tam pēc iznākšanas no noraidīto soliņa bīstami uzbruka Indrašis, tomēr nesekmīgi.

Arī trešdaļas vidū Lev turpināja aktīvi uzbrukt un apdraudēt rīdzinieku vārtus, jo vēl vienu noraidījumu nopelnīja Kuzmenkovs, tomēr Latvijas klubu glāba Telkvists.

Trešdaļas izskaņā lieliska izdevība izvirzīt Latvijas komandu vadībā radās Georgijam Pujacam, taču atkal vietā bija mājinieku vārtsargs. Perioda pēdējā minūtē Prāgas komanda iespieda rīdziniekus viņu aizsardzības zonā un pēdējā sekundē ripa skāra vārtu stabu, tomēr vārtos tā neiekļuva.

Pamatlaika noslēdzošo periodu aktīvāk jau iesāka viesi, tomēr rezultātā tas neatspoguļojās. Trešdaļas piektajā minūtē rīdzinieki tika pie iespējas spēlēt vairākumā, tomēr Rīgas Dinamo pēc ilgas saspēles pie bīstamas vārtu gūšanas iespējas tā arī netika.

Pēc tam jau salīdzinoši bīstams uzbrukums izdevās Lev hokejistiem, tomēr arī šoreiz Telkvists bija savā vietā. Kad jau periods tuvojās izskaņai, rīdzinieki sāka spēlēt no aizsardzības, iniciatīvu atdodot pretiniekam un cerot uz pretuzbrukumiem, taču Prāgas klubam padevās pāris bīstami metieni, un labi nospēlēja Latvijas komandas zviedru vārtsargs.

Nedaudz vairāk kā piecas minūtes līdz pamatlaika izskaņai nevajadzīgu noraidījumu nopelnīja Gints Meija, un Lev spēlētājiem izdevās viens labs moments, taču ripu atvairīja Telkvists, bet pārējo mazākumu Rīgas Dinamo nospēlēja ļoti veiksmīgi.

Meija un Andris Džeriņš pamatlaika priekšpēdējā minūtē izspēlēja līdz tukšiem vārtiem, taču Džeriņš pēc partnera piespēles nespēja tikt pie ripas, lai raidītu to vārtos, līdz ar to uzvarētājs bija jānoskaidro papildlaikā.

Jau pagarinājuma sākumā bīstamu pretuzbrukumu izveidoja Rīgas Dinamo leģionārs Kails Vilsons. Šķita, ka vārtu guvums bija, tomēr tā atsitās pret abiem stabiem, tiesneši pēc video noskatīšanās vārtus neieskaitīja.

Kad līdz papildlaika izskaņai bija atlikusi pusotra minūte, Džeriņš izslidoja no aizvārtes un izdarīja neveiksmīgu metienu pa Lev vārtiem, bet pēc tam vārtus gūt neizdevās arī rīdzinieku kapteinim Sandim Ozoliņam. Pagarinājuma pēdējo minūti pēc bīstama Prāgas kluba uzbrukuma Rīgas Dinamo bija spiesti spēlēt mazākumā, jo Indrašis nopelnīja noraidījumu.

Tomēr tajā Prāgas hokejistiem gūt vārtus neizdevās un uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā.

Pirmais no Rīgas hokejistiem metienu izpildīja Aleksandrs Ņiživijs, taču viņam gūt vārtus neizdevās, bet Prāgas mēģinājumā labāks izrādījās Telkvists.

Otrais meta Roberts Bukarts, taču arī viņš vārtus nespēja gūt - vārtsargs šajā duelī bija pārāks, bet Telkvistu pēc tam pārspēja Jakubs Klepišs.

Izšķirošajā metienā Šekura savu raidījumu realizēja, raidot ripu garām vārtsargam, bet pēc tam Lev savu mēģinājumu realizēt nespēja.

Sākoties jaunai sērijai, Klepišam vēlreiz izdevās pārspēt Telkvistu, bet Rīgas Dinamo uzbrucējs Ņiživijs savu iespēju arī izmantoja, skaisti pārspējot vārtsargu un raidot ripu "devītniekā".

Pēc tam atkal precīzs bija Klepišs, savukārt Šekura savu izdevību neizmantoja, kā rezultātā Rīgas Dinamo cieta zaudējumu pēcspēles metienu sērijā.

Šovakar Rīgas Dinamo treneri, salīdzinot ar iepriekšējo maču, veikuši izmaiņas visos uzbrucēju virknējumos, bet mačam pieteikts Vojtehs Polāks, kamēr malā atstāts Juris Upītis. Savukārt aizsardzības līnijā šodien Krišjāņa Rēdliha vietā spēlē Rodrigo Laviņš.

Kā ziņots, divu izbraukuma spēļu sērijas pirmajā mačā rīdzinieki ceturtdien ar 4:3 apspēlēja Slovākijas komandu Bratislavas Slovan.

Rīgas Dinamo komanda uzvarējusi jau trijos mačos pēc kārtas, bet sešās oktobra spēlēs tikusi pie pieciem panākumiem.

Savukārt Lev komanda zaudējusi pēdējās trijās spēlēs.

Turpinājumā Latvijas vienība trešdien savās mājās tiksies ar Maskavas CSKA, bet pēc tam atkal uzsāks četru spēļu izbraukumu.

Rīgas Dinamo ar izcīnītiem 32 punktiem 17 spēlēs pašlaik ieņem KHL Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu, savukārt Lev ar 27 punktiem atrodas astotajā vietā.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas Dinamo.

Rīgas Dinamo komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi