Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dinamo piedzīvo trešo zaudējumu pēc kārtas

Rīgas Dinamo aizsargs Bens Māršals sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē guva savus pirmos vārtus čempionātā, taču tas neglāba rīdziniekus no trešās neveiksmes pēc kārtas, lai arī noslēdzošajā periodā tika gūti četri vārti.

Rīgas Dinamo viesos ar rezultātu 4:5 (0:2, 0:1, 4:2) piekāpās Jekaterinburgas Avtomobilist.

Rīdzinieku rindās ar vārtiem izcēlās Bens Māršals, Miķelis Rēdlihs, Ņikita Setdikovs un Gints Meija.

Latvijas komanda savu pirmo šī izbraukuma spēli iesāka pagalam neveiksmīgi, jo jau ceturtajā minūtē noraidījumu saņēma Daniels Bērziņš, bet vēl 14 sekundes vēlāk, četras soda minūtes par spēli ar augsti paceltu nūju nopelnīja Roberts Mamčics. Pretiniekiem izdevās realizēt Bērziņa nopelnīto noraidījumu, kad pēc aizsarga metiena vārtu priekšā ripu atsita Aleksandrs Salāks, bet pirmais pie tās bija Dens Sekstons, vadībā izvirzot mājiniekus.

Perioda turpinājumā viesi ar nepilnu piecu minūšu starpību tika sodīti par noteikumu pārkāpumiem, taču rīdzinieki savas iespējas neizmantoja. Tieši pretēji - Avtomobilist otrajā mazākumā savā aizsardzības zonā pārtvēra ripu, un īsi pēc tam Pīters Holands ar spēcīgu šķēlienu vārtu augšējā stūrī panāca jau 2:0. Rīdzinieki pirmo periodu noslēdza skaitliskajā vairākumā, ko izmantot vēl varēja otrās trešdaļas sākumā, tomēr nesekmīgi.

Otrajā trešdaļā abas komandas izcēlās ar dažām bīstamām vārtu gūšanas iespējām, tomēr lielāko daļu perioda cīņa bija līdzīga. Otrais periods tomēr nenoslēdzās ar 0:2, jo Emīls Ģēģeris, cenšoties aizskriet uzbrukumā, nesavāca ripu, kā rezultātā pie tās tika Vjačeslava Litovčenko, kurš uzreiz to piespēlēja vārtu priekšā stāvošajam Georgijam Belusovam, uzbrucējam izrēķinoties ar Salāku.

Trešā perioda pirmajā minūtē mājinieki nopelnīja noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu, taču savu ceturto vairākuma iespēju, atkal izmantot neprata Dinamo. Piecas minūtes vēlāk uzbrukuma zonā ieslidoja Setdikovs, kurš pretinieku spiediena dēļ, ripu atspēlēja Māršalam, aizsargam gūstot savus pirmos vārtus KHL čempionātā. Dinamo prieki bija īsi, jo nepilnas divas minūtes vēlāk, Holands apslidoja rīdzinieku aizsargus un ar neērto nūjas lāpstiņas pusi panāca 4:1.

Arī Dinamo ilgi negaidīja, un jau mazāk nekā minūtes laikā vārtu priekšā ripu saņēma Rēdlihs, kurš atgrieza divu vārtu deficītu, taču jau 20 sekundes vēlāk Belusovs ar atkārtotu metienu panāca 5:2. Mača turpinājumā iniciatīva piederēja rīdziniekiem, kas atmaksājās skaitliskajā vairākumā. Stāvot teju uz pašas vārtu līnijas, Lauris Dārziņš izdarīja spēcīgu piespēli uz vārtu priekšu, bet ripa maina lidojuma virzienu, trāpīja pa Setdikovu un ielidoja vārtos. 

Kad mačā bija atlicis nospēlēt nedaudz vairāk nekā vienu minūti, Dinamo"neatlaidīgi uzbruka, kas arī atmaksājās ar vārtu guvumu, jo pēc Dārziņa metiena ripa atlēca vārtu priekšā, bet Meijas ne pārāk spēcīgais pieskāriens ripai bija pietiekams, lai panāktu 4:5. Uzreiz pēc tam Salāka vietu vārtos ieņēma Andrejs Makarovs, bet rīdzinieki izlīdzinājumu nepanāca, zaudējot jau trešo maču pēc kārtas.

Turpinājumā Dinamo pirmdien viesosies pie Magņitogorskas Metallurg, bet pēc tam būs astoņu dienu pauze.

Pirms došanās izbraukumā Rīgas komandai bija divas mājas spēles, kurās ar 3:5 atzīts Sanktpēterburgas SKA pārākums un ar 0:1 piedzīvota neveiksme pret tiešo konkurenti Čerepovecas Severstaļ. Savukārt Avtomoblist no pēdējiem pieciem mačiem uzvarējusi divos, taču Jekaterinburgas hokejisti pie punktiem tikuši četrās cīņās pēc kārtas.

Rīgas Dinamo komanda ar 27 punktiem 36 spēlēs atkāpusies uz 11.vietu Rietumu konferencē, bet Avtomobilist ar 43 punktiem 35 mačos ieņem ceturto pozīciju Austrumos.

Abas komandas KHL čempionātā savā starpā tikušās 21 reizi, no kurām 12 pārāki bijuši rīdzinieki.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi