Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dinamo piekāpjas Maskavas Spartak

Latvijas komanda Rīgas Dinamo ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 1:5 (0:0, 1:3, 0:2) piekāpās Maskavas Spartak komandai, kuras labā vārtus guva latviešu uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

Līdz ar uzvaru, Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Maskavas komanda revanšējās par sezonas pirmajā mačā ciesto zaudējumu. Maskavieši pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, kamēr rīdzinieki cieta trešo zaudējumu pēc kārtas, sezonas pirmajā izbraukumā paliekot bez punktiem, turklāt šajā sērijā ielaistas 16 ripas.

Latvijas komandai vienīgos vārtus guva Nerijus Ališausks.

Rīgas komandai spēles pirmajās desmit minūtēs bija neliels pārsvars, kas ļāva tikt pie iespējas spēlēt vairākumā. Tajā vienā no epizodēm ripa apstājās pārdesmit centimetrus pirms vārtu līnijas, taču pretinieks  iztraucēja Miķeļa Rēdliha centienus to iesist tīklā. Perioda otrajā pusē Dinamo neizmantoja vēl vienu vairākumu, tiesa, arī mazākumā nosargāja savus vārtus neiekarotus. 

Otrā perioda piektajā minūtē tika gūti pirmie vārti, ar metienu no zilās līnijas atzīmējoties lietuviešu aizsargam Ališauskam, kuram tā bija otrā ripa sezonā. Pāris minūtes vēlāk pretinieki tika pie vairākuma, kura pēdējās sekundēs Andrejs Kuteikins ar spēcīgu metienu vārtu augšējā stūrī panāca 1:1.

Mājinieki bija uz viļņa, un nepilnu minūti vēlāk, otrā perioda vidū, Iļja Talalujevs aizturētā soda laikā ar spēcīgu metienu izvirzīja vadībā Spartak vienību. Maskavieši turpināja vērpt savus uzbrukumus, kā rezultātā perioda 13.minūtē Daugaviņš tieši pie vārtiem saņēma ripu un iebakstīja to mērķī. Perioda otrajā pusē ciemiņiem bija pāris iespējas samazināt pretinieku pārsvaru, taču visi centieni cieta neveiksmi.

Jau trešā perioda pirmajā minūtē Karsums bija pirmais pie ripas, kas atlēca no laukuma gala borta, un trieca to vārtos, panākdams jau 4:1 Spartak labā. Dažas minūtes vēlāk pretinieki patraucēja Gintam Meijam raidīt ripu tukšos pretinieku vārtos, taču Dinamo tika pie iespējas spēlēt vairākumā.

Perioda otrajā pusē rīdzinieki spēlēja aktīvi, savā nākamajā vairākumā nomainot Kristeru Gudļevski pret sesto laukuma spēlētāju. Arī vienādos sastāvos viesi turpināja spēlēt sešatā un pēc pašu kļūdas piecarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Robins Hanzls raidīja ripu tukšos Dinamo vārtos - 5:1.

Karsums šajā mačā nospēlēja 15 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, uzvarēja abos divos iemetienos un pielietoja vienu spēka paņēmienu. Karsums šosezon sešās spēlēs guvis trīs vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Daugaviņš uz ledus pavadīja 14 minūtes un 45 sekundes, arī izdarīdams divus metienus pa vārtiem. Viņam arī uzvarēti divi no trim iemetieniem, viens bloķēts metiens un viens izprovocēts noteikumu pārkāpumus. Daugaviņš sezonas sākumā piecos mačos atzīmējies ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Abos latviešu vārtu guvumos asistēja Jakovs Rilovs, kuram šajā mačā bija trīs rezultatīvas piespēles.

Spartak ar septiņiem punktiem sešās spēlēs ir starp Rietumu konferences vadošajām komandā, kamēr Dinamo ir ārpus pirmā astotnieka.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka rīdzinieki pirms nedēļas sezonas pirmajā spēlē ar 2:1 pagarinājumā pārspēja  Spartak vienību, bet otrajā mačā ar 3:0 guva virsroku pār Ņižņijnovgorodas Torpedo. Sestdien tika aizvadīta pirmā spēle izbraukumā, kurā ar 2:7 tika atzīts vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētās Helsinku Jokerit vienības pārākums, savukārt nākamajā mačā ar 0:4 zaudēts Ņižņekamskas Ņeftehimik.

Tikmēr Spartak pēc papildlaikā piedzīvotā zaudējuma pret Dinamo, sezonas otrajā mačā ar 5:2 pārspēja Jaroslavļas Lokomotiv, bet pirms pirmās mājas spēles ar 2:3 papildlaikā zaudēja Mika Indraša pārstāvētajai Maskavas Dinamo. Pēdējās divas spēles tika aizvadītas mājās, pirmajā ar rezultātu 4:5 zaudējot Minskas Dinamo, bet otrajā ar 2:3 papildlaikā atzīts Omskas Avangard pārspēks.

Latvijas komanda pēc pirmā izbraukuma beigām uz divām spēlēm atgriezīsies mājās, kur tiksies ar Habarovskas Amur un Jaroslavļas Lokomotiv.

Rīdzinieki iepriekšējā sezonā regulārajā čempionātā Rietumu konferencē bija devītie, kamēr Spartak finišēja divas vietas augstāk.

Dinamo ar Spartak KHL čempionātā ir tikusies 29 reizes, 14 no tām izcīnot panākumu. Tikmēr aizvadītajā sezonā abas komandas tikās četras reizes, uzvaras dalot uz pusēm.

Rīgas Dinamo iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi