Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Dinamo sarūpē Donbass hokejistiem pirmo uzvaru savu skatītāju priekšā

Rīgas Dinamo trešdienas vakarā Ukrainas pilsētā Doņeckā ar 2:4 KHL regulārā čempionāta mačā piekāpās vietējam Donbass klubam. Abus vārtus rīdziniekiem guva komandas kapteinis Guntis Galviņš. KHL jaunpienācējiem Donbass tā bija pirmā uzvara savā laukumā šajā sezonā, bet rīdzinieki cieta piekto neveiksmi pēdējās sešās spēlēs.

Salīdzinot ar maču pret Ufas komandu pirmdien Rīgā, rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio sastāvā bija veicis tikai vienu izmaiņu – vārtos Mikaela Telkvista vietā stājās Māris Jučers.

Abas komandas spēli sāka ļoti piesardzīgi, vairāk domājot par savu vārtu drošību. Pirmajās minūtēs abu vienību vārtsargiem spēlē iesaistīties nācās reti, taču attiecīgajās situācijās pārliecinošs bija gan Jučers, gan Ēriks Ersbergs. Dinamo komandā pirmajās minūtēs ar metieniem atzīmējās Māris Bičevskis un Miks Indrašis, bet septītajā minūtē viesi bija spiesti palikt mazākumā, kad noraidīts tika Arvīds Reķis. Mājiniekiem pārsvara realizēšanai bija nepieciešama mazāk nekā minūte, kad ar atkārtotu metienu Jučeru pārspēja Dadonovs. Ar to Dinamo neveiksmes nebija galā, jo pēc mazāk nekā minūtes Donbass panāca jau 2:0 - precīzs bija Virtanens.

Trešdaļas vidū četru minūšu noraidījumu par iesaistīšanos abpusējos asumos izpelnījās Bārtulis un Bičevskis, bet pēc 26 sekundēm Galviņš Dinamo komandai vienus vārtus atguva, ar vārtu guvumu noslēdzot viesu spēlētāju dominances bagātu spēles posmu. Turpinājumā gan pārsvars pamazām atkal pārgāja mājinieku pusē, bet 14.minūtē uz noraidīto soliņu devās Mārtiņš Karsums. Drīz vien noraidījumu izpelnījās arī pretinieku komandas spēlētājs, tomēr rezultāts šajā laikā nemainījās. Trešdaļas izskaņā viesiem par Donbass skaitliskā sastāva pārkāpumu atkal bija iespēja spēlēt vairākumā, tomēr bīstamas situācijas pie mājinieku vārtiem neradās.

Otro trešdaļu Dinamo sāka ar vairākiem bīstamiem uzbrukumiem, bet trešajā minūtē netraucēti pret Ersbergu izgāja uzreiz divi viesu hokejisti, Galviņam ar metienu starp vārtsarga kājsargiem gūstot savus otros vārtus mačā un panākot 2:2. Arī turpinājumā neliels pārsvars piederēja Rīgas klubam, kura pārstāvji bieži lika spēlē iesaistīties Ersbergam, tomēr zviedru vārtsargs darbojās pārliecinoši. Trešdaļas vidū Dinamo radās iespēja spēlēt vairākumā, tomēr jau tā astotajā sekundē par sitienu pretiniekam ar nūju uz noraidīto soliņu spiests doties bija Džeimijs Džonsons.

Ja pirmajā trešdaļā lielāks metienu skaits padevās mājiniekiem, tad otrajās 20 minūtēs šajā ziņā dominēja Dinamo hokejisti. Tā īsā laika sprīdī divreiz pa vārtiem meta Gints Meija, bet pa reizi izcelties centās Pols Šehura un Kaspars Daugaviņš. Trešdaļas 12.minūtē noraidījumu izpelnījās Matjē Karls, tomēr, pateicoties Jučera teicamajam sniegumam, viesi šo mazākumu izturēja. Mazākuma pašās beigās divu minūšu sodu izpelnījās arī Krišjānis Rēdlihs, tomēr arī šoreiz Dinamo savus vārtus nosargāja neskartus. Donbass vienība trešdaļas izskaņā turpināja uzbrukt, taču tās pēdējā minūtē iespēju spēlēt vairākumā nopelnīja arī viesi. Gūt vārtus Dinamo gan atlikušajā laikā neizdevās.

Trešo trešdaļu Dinamo atkal sāka aktīvi, bīstami uzbrūkot gan atlikušajās vairākuma sekundēs, gan pēc tam arī pilnā sastāvā, tomēr trešajā minūtē vēl vienu noraidījumu izpelnījās Reķis. Viesi gan kārtējo reizi spēja mazākumu izturēt, tomēr sestajā minūtē sodu izpelnījās arī Džonsons, vēlreiz atstājot viesus mazākumā. Kārtējo reizi neļāvuši mājiniekiem izcelties vairākumā, Dinamo hokejisti pamazām izlīdzināja spēles gaitu un regulāri tika pie metiena iespējām pretinieku zonā, tomēr Ersbergs savus pienākumus veica nekļūdīgi.

Spēle turpināja ritēt spēkos līdzvērtīgā cīņā, tomēr trešdaļas 14.minūtē pēc cīņas pie Jučera vārtiem ar atkārtotu metienu savus otros vārtus spēlē guva Dadonovs. Dinamo uzreiz lūkoja atspēlēties, tomēr pēc mazāk nekā divām minūtēm rezultāts kļuva 4:2 mājinieku labā, kad pēc veiksmīga ripas atlēciena precīzs bija Petešons. Mača noslēgumā pārsvars piederēja Dinamo, tomēr laukuma saimnieki pārsvaru pārliecinoši nosargāja.

Par labākajiem šajā mačā savās komandās tika atzīti Dadonovs un Galviņš. Oskars Bārtulis pretinielu sastāvā uz ledus pavadīja 20:22 minūtes, atzīmējoties ar vienu neprecīzu metienu un četrām soda minūtēm.

Nākamās trīs spēles Dinamo aizvadīs savu skatītāju priekšā, pirmā no tām jau piektdien pret Čehovas Vitjaz. Čehovieši trešdien piesaistījuši pieredzējušo NHL kluba Monreālas Canadiens aizsargu Andreju Markovu. 

KHL regulārais čempionāts. 2012.gada 3.oktobris. Doņecka, Arena Družba.

Doņeckas Donbass – Rīgas Dinamo 4:2 (2:1; 0:1; 2:0)

Vārti: 7:23 Dadonovs (Ņedorosts, vair.) 1:0; 8:06 Virtanens (Kīskinens, Babčuks) 2:0; 9:47 Galviņš 2:1; 22:19 Galviņš 2:2; 53:31 Dadonovs (Ņedorosts, Podhradskis) 3:2; 55:32 Petersons (Ņedorosts, Dadonovs) 4:2;

Vārtsargi: Ersbergs – Jučers

Metieni: 43-37

Soda minūtes: 12-18

Skatītāji: 3695

Dinamo: Jučers; Galviņš – K.Rēdlihs, Karsums – Džonsons – Indrašis; Karls – Sotnieks, Žirū – Šehura – Daugaviņš; Reķis – Cibuļskis, Šremps – Džeriņš – Meija; Ivanāns – Bičevskis – Biezais

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo šosezon

06.09 Prāgā ar Lev 1:2
08.09 Bratislavā ar Slovan 3:2 B
10.09 Maskavā ar CSKA 1:2
13.09 Rīgā ar Sibirj 1:2
15.09 Rīgā ar Metallurg (Novokuzņecka) 3:1
17.09 Rīgā ar Amur 2:1
21.09 Mitiščos ar Atlant 2:5
23.09 Jaroslavļā ar Lokomotiv 1:2 B
25.09 Ņižņijnovgorodā ar Torpedo 2:3
28.09 Rīgā ar Spartak 5:4
01.10 Rīgā ar Salavat Julaev 2:3 OT
03.10 Doņeckā ar Donbass 2:4
05.10 Rīgā ar Vitjaz
07.10 Rīgā ar Severstaļ
09.10 Rīgā ar Minskas Dinamo 

Rietumu konference

1.Lokomotiv 25 (11)
2.Lev 23 (12)
3.Dinamo M 23 (12)
4.CSKA 21 (12)
5.Slovan 20 (12)
6.Atlant 20 (12)
7.SKA 19 (10)

8.Severstaļ 18 (11)

9.Dinamo Mn 14 (12)
10.Dinamo R 13 (12)
11.Torpedo 13 (10)
12.Donbass 13 (11)
13.Vitjaz 13 (12)

14.Spartak 12 (11)

Vieta, komanda, punkti (spēlēs) 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi