Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Lokomotiv uzvar Kazaņu, Rīgas Dinamo spēlēs LDz kausa finālā pret SKA

Jaroslavļas Lokomotiv hokejisti trešdien svinēja savu pirmo uzvaru _Latvijas Dzelzceļa _kausa izcīņas turnīrā, Rīgas Dinamo tik svarīgajā mačā ar 4:1 (1:0; 2:1; 1:0) pārspējot Kazaņas Ak Bars. Šāds spēles iznākums ļāvis turnīra rīkotājiem sasniegt finālu, kur ceturtdienas vakarā plkst.20 pretiniekos būs spēcīgā Sanktpēterburgas SKA vienība.

Rezultātu Lokomotiv atklāja jau spēles 2.minūtē, kad izcēlās aizsargs Vitālijs Višņevskis. Lai gan pirmajā periodā vairāk vārti gūti netika, ļoti rezultatīvs padevās otrās trešdaļas ievads. Vispirms nepilnu četru minūšu laikā Antons Buts un Aleksands Avcins panāca jau 3:0 Jaroslavļas labā, bet Ak Bars uzbrucējs Kriss Burks starpību nedaudz samazināja. Nemainīgais 3:1 uz tablo saglabājās līdz pat 59.minūtei, kad Ak Bars mainīja vārtsargu Konstantību Baruļinu pret sesto laukuma spēlētāju. To izmantoja Buts, jau tukšos pretinieku vārtos raidot savu otro ripu šajā mačā - 4:1!

Lokomotiv pirmās maiņas uzbrucējs Miķelis Rēdlihs uz ledus pavadīja 17 minūtes un 38 sekundes, izceļoties ar diviem metieniem un rezultatīvu piespēli pēdējo vārtu guvumā.

A grupas kopvērtējumā rīdziniekiem četri punkti, Lokomotiv - trīs, bet Kazaņai divi. 

Tādējādi kļuvis skaidrs, ka Ak Bars ceturtdien plkst.12 sacentīsies par 5.vietu ar Minskas Dinamo, bet Lokomotiv pretinieki cīņā par 3.vietu turnīrā plkst.16 būs Prāgas Lev.

Iepriekš trešdien pirmo uzvaru Latvijas Dzelzceļa kausa turnīra B grupā izcīnīja Prāgas Lev hokejisti, kuri ar rezultātu 4:2 (2:0; 2:1; 0:1) sagādāja otro neveiksmi Minskas Dinamo

Aizvadītajā mačā jau pirmajās 20 minūtēs Eriks Kristensens un Tomašs Kubalīks Lev nodrošināja divu ripu pārsvaru, bet otrā perioda vidū Jirži Sekāčs panāca jau 3:0. Līdz perioda beigām komandas apmainījās ar vārtu guvumiem - Dmitrijs Meleško vienu ripu atguva Minskai, bet Patriks Zakrisons vairākumā atjaunoja trīs vārtu pārsvaru uz tablo. Noslēdzošajās 20 minūtēs bijušais Rīgas Dinamo (un arī Lev) uzbrucējs Tomašs Surovijs minskiešiem guva otros vārtus, bet tas arī viss.

Iepriekš Lev ar 1:2 piekāpās SKA, bet Minska tam pašam Sanktpēterburgas klubam zaudēja ar 0:3. B grupas kopvērtējumā SKA tika pie sešiem punktiemLev kontā trīs, bet minskieši palika bez punktiem.

Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņa norisnās jau piekto gadu un līdz šim turnīrā uzvarējušas tikai divas komandas - Rīgas Dinamo to paveica 2009. un 2012.gadā, bet Lokomotiv triumfēja 2011. un 2011.gadā. 

Jaunā KHL sezona sāksies 4.septembrī, bet dienu vēlāk Rīgas Dinamo savā laukumā aizvadīs pirmo regulārā čempionāta spēli pret Minskas Dinamo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi