Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mogo un Kurbads hokejisti svin graujošas uzvaras OHL mačos

Iepriekšējās sezonas Latvijas Optibet hokeja līgas (OHL) finālistes Mogo un Kurbads komandas trešdien svinēja graujošas uzvaras regulārā čempionāta spēlēs.

Kopvērtējuma līdere "Kurbads" ar 9:4 (2:0, 4:2, 3:2) uzveica pārliecinoši apspēlēja "Rīgu", pārspējot pretiniekus otrajā spēlē pēc kārtas un neuzkāpjot uz jauno rīdzinieku grābekļa, kā tas pirms divām spēlēm sanāca "Mogo" komandai.

Uzvarētājiem ar "hat-trick" izcēlās Sandis Zolmanis, bet divus vārtus guva Lauris Rancevs, kamēr pa vieniem - Jēkabs Rēdlihs, Juris Štāls mazākumā, Jānis Straupe un Mārtiņš Cipulis, bet jauniešiem izcēlās Martins Rodrigo Laviņš, Roberts Zalāns, Raimonds Mikus Vītoliņš un Kaspars Ziemiņš.

Uz Ranceva un Zolmaņa golu pirmajā periodā otrās trešdaļas sākumā atbildēja Laviņš, samazinot rezultāta starpību līdz 1:2. Tomēr vēl četras ripas, no kurām pēdējo Štāls iemeta mazākumā, jau noteica mača uzvarētāju. "Rīga" nepadevās un trešās trešdaļas sākumā nedaudz vairāk nekā piecu minūšu laikā divus vārtus atguva, taču ar to nebija gana, lai atspēlētos.

Arī "Mogo" svinēja pārliecinošu panākumu, mājās ar 10:3 (4:0, 2:1, 4:2) pārspējot Daugavpils "Dinaburgu".

Trīs vārtus uzvarētāju labā guva un divas piespēles veica Juris Ziemiņš, divus vārtus iemeta Artjoms Pankevičs, Elviss Želubovskis un Toms Opelts, bet vienus - Jānis Ozoliņš. Daugavpils kluba labā divreiz izcēlās Ralfs Jevdokimovs, bet vienu reizi mājiniekus pārspēja Artjoms Tretjakovs.

"Mogo" maču iesāka ar pieciem bezatbildes vārtiem, jau otrā perioda ievadā noņemot visus jautājumus par mača uzvarētāju.

Sīvākā cīņa noritēja Jelgavas ledus hallē, kur "Zemgale/LLU" ar 3:3 (2:1, 1:2, 1:2) piekāpās "Liepājai". 

Divus vārtus mājiniekiem guva Aleksandrs Visockis, pa vieniem - Ričards Bernhards un Juliāns Misjus, bet viesu rindās izcēlās Klāvs Plānics, Māris Miezis, Māris Diļevka, Endijs Butāns un Marks Kaleinikovs.

Mājinieki pirmajā periodā divreiz izvirzījās vadībā, vārtus gūstot Visockim un Bernhardam vairākumā. Liepājnieki pirmajā periodā atbildēja ar Klāva Plānica golu vairākumā un jau otrajā trešdaļā - ar Māra Mieža vārtiem.

Viesu prieki bija īsi, jo pēc četrām minūtēm trešoreiz vadībā mājiniekus izvirzīja Juliāns Misjus. tomēr arī šoreiz neatlaidīgie liepājnieki nepalika atbildi parādā, vairākumā vārtus gūstot Diļevkam.

Tie bija pirmie no trim pēc kārtas gūtajiem vārtiem, 48.minūtē pēc Butāna un Kaleinikova vairākumā gūtajiem vārtiem liepājnieki panāca 5:3 savā labā. Mazs mierinājums tika Visockim par paša otrajiem gūtajiem vārtiem spēlē, taču uz ceturto vietu pēc šodienas mača pārvietojās liepājnieki.

Turnīra tabulā ar 14 punktiem septiņās spēlēs pirmo vietu ieņem "Kurbads", bet viņiem ar deviņiem punktiem seko uzreiz trīs komandas - "Mogo" septiņās, "Olimp" piecās un "Liepāja" sešās spēlēs. "Zemgale"/LLU palika septiņi punkti sešos mačos, Hokeja skola "Rīga" četrās spēlēs tikusi pie diviem punktiem, tālāk ar vienu sešās spēlēs seko "Dinaburga", kas ir septītā, bet "Prizma"/IHS sezonu turpina bez punktiem, ieņemot pēdējo, astoto pozīciju.

Šajā sezonā par OHL kausu spēkojas astoņas komandas: "Mogo", "Kurbads", "Zemgale"/LLU, "Prizma"/IHS, "Liepāja", Hokeja skola "Rīga", "Olimp" un Daugavpils "Dinaburga".

Debiju OHL turnīrā piedzīvo "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā.

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējā sezonā OHL čempionāta finālā "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica "Kurbads" vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi