Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

AHL: Kulda spēlēs play-off, vai izlase sagaidīs Ivanānu un Bārtuli?

Ar zaudējumiem regulāro sezonu Amerikas hokeja līgā (AHL) svētdien noslēdza Latvijas izlases aizsargu Oskara Bārtuļa un Artūra Kuldas pārstāvētie klubi. Ja Artūra Sentdžonsas Ice Caps turpinās sezonu play-off, tad Oskaram un Adirondakas Phantoms sezona ir beigusies.

Ice Caps izbraukumā ar 2:4 atzina Mančestras Monarchs pārākumu. Kulda izcēlās ar diviem metieniem un neitrālu lietderības koeficientu. Aizsargs piedaljās 63 regulārā čempionāta mačos, gūstot sešus vārtus un izdarot 14 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnot lielisku lietderības koeficientu +18. 

Sentdžonsas Ice Caps sezonā tika pie 94 punktiem un 2.vietas Austrumu konferencē, bet  play-off 1.kārtā līdz trim uzvarām tiksies ar Sirakjūzas Crunch. Pirmā spēle notiks piektdien.

Tikmēr Oskars Bārtulis izdarīja vienu metienu un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu Phatoms zaudējumā Norfolkas Admirals (2:4). Interesanti, Admirals tā bija 28.uzvara pēc kārtas AHL regulārajā čempionātā, klubs pārliecinoši uzvarēja kopvērtējumā ar 113 punktiem.

Bārtulis šosezon piedalījās vien 36 spēlēs, jo 40 mačus bija spiests izlaist daudzo savainojumu dēļ. Viņa kontā 11 (1+10) punkti un neitrāls koeficients. Adirondakas Phantoms Austrumos finišēja 10.vietā (78 punkti), izslēgšanas spēlēm nekvalificējoties. Teorētiski Bārtulis varētu pievienoties Latvijas izlasei, tomēr NHL play-off turnīrā veiksmīgi spēlē Filadelfijas Flyers komanda, kam ir līgums ar latviešu hokejistu. Skaidrību šajā jautājumā tuvākajās dienās sola ieviest izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

Tikmēr jau iepriekš sezonu noslēdza uzbrucējs Raitis Ivanāns – lai gan viņa pārstāvētais klubs Abotsfordas Heat spēlēs play-off, tomēr leģionāru limita dēļ latvietis laukumā devās neregulāri. Tādējādi NHL klubs Kalgari Flames atļāvis Raitim pievienoties Latvijas izlases treniņnometnei. Tiesa, Māris Baldonieks laikrakstam Latvijas Avīze atklājis, ka ieraudzīt izlasē Ivanānu izredzes esot 50:50. Raitim ASV vēl kārtojamas ģimenes lietas, viss būšot atkarīgs no paša hokejista.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar lielām ambīcijām

Toms Skujiņš: Pasaules čempionāta trase priekš manis ir ļoti laba, jo ir pietiekami smaga.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi