Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Ankipāns: Spēlēt ar ripu un skaisti spēlēt

Desmitajā KHL sezonā Rīgas Dinamo hokeja komanda būs izteikti latviskā treneru korpusā, turpretī laukumā vadošās lomas plānots atvēlēt ārzemniekiem.

Bijušais Rīgas Dinamo uzbrucējs Ģirts Ankipāns, kurš pēdējos divus gadus strādāja par trenera palīgu pie Pētera Skudras Ņižņijnovgorodas Torpedo, maijā tika apstiprināts par Dinamo ģenerālmenedžeri un šovasar lipināja kopā sastāva puzli.

"Man kaut kā iepaticies šis vārds puzle," atklāja Ģirts. Par sastāva komplektēšanu un par to, kādā manierē jaunajā sezonā komanda varētu spēlēt, plašākā sarunā pastāstīja jaunais Dinamo ģenerālmenedžeris.

Fragmenti no intervijas:

Sastāva komplektēšana ir beigusies. Izskatās, ka šosezon būs diezgan plašas izvēles iespējas…

Mana pieredze rāda, ka būs vajadzīgi papildu spēlētāji. Ja spēlē ātru un agresīvu hokeju, neizbēgami ir arī traumas. Tāpat ir garie pārbraucieni un slimības. Katram spēlētājam tika dota iespēja sevi pierādīt, ka viņš ir pelnījis vietu komandas pieteikumā no pirmās dienas, – treniņos, savstarpējās un pārbaudes spēlēs. Tie spēlētāji, kuri tiks iekļauti pirmās spēles pieteikumā, savas vietas ir nopelnījuši sagatavošanās periodā, lai arī daži no viņiem sagatavošanās perioda sākumā nebija manā un treneru provizoriskajā sarakstā. Pirmajā izbraukumā ņemsim līdzi deviņus aizsargus un 15 uzbrucējus. Mums jau ir plāns, kuri spēlētāji dosies laukumā pirmajā KHL čempionāta spēlē.

Ja reiz Dinamo jaunajā sezonā spēlēs ātru un agresīvu hokeju, tad viesspēlētāji tika piemeklēti šādai spēles manierei…

Jā, un vispirms es skatījos, lai būtu labs tā saucamais slidojuma apjoms. Lai spēlētājs labi pārvietotos laukumā.

Tas nozīmē, ka Dinamo spēlētais hokejs līdzināsies Ņižņijnovgorodas Torpedo stilam, kur iepriekšējās divas sezonas strādāji par galvenā trenera palīgu pie Pētera Skudras?

Torpedo spēlēto hokeju laikam var pielīdzināt tikai Maskavas CSKA manierei. Tas jau ir ultraagresīvs hokejs. Virziens varētu būt tāds, bet mums nav tik plašas spēlētāju atlases iespējas kā viņiem. Tajās komandās ir lielāka gabarīta hokejisti. Bet nu, jā, gribam spēlēt ātri, nepārturot ripu. Prasīsim agresīvu spēli visās zonās. Es varu pateikt paldies Pēterim Skudram, ka man bija iespēja divus gadus ar viņu kopā strādāt. Tik tiešām daudz ko ieguvu, kā vajag spēlēt bez ripas.

Kas noteica treneru izvēli kapteiņa pienākumus uzticēt Gintam Meijam, kurš raksturā ir kluss un nosvērts, nevis kā savulaik Sandis Ozoliņš, kurš varēja pateikt skarbākus vārdus? 

Viņš ir vadonis laukumā. Mēs to redzējām jau izlases spēlēs. Piemēram, pasaules čempionātā viņš atdzīvināja spēli ar Dāniju, kopā ar Skvorcovu – pret Vāciju. Nav jau arī viņš nemaz tik kluss, un nav obligāti jābūt lielam runātājam. Gints ir darītājs.

Kapteinim laikam ir jābūt vietējam spēlētājam?

Tieši tā, jo mums ir Latvijas komanda. Mums visas sapulces notiek latviešu valodā.

Tulks neesot vajadzīgs tikai lietuvietim Ališauskam?

Jā, viņš tik tiešām visu saprot un runā latviski.

Ziemeļamerikāņus parādīt vislabāko sniegumu motivēsiet ar solījumiem, ka viņi nākotnē var iegūt dāsnus līgumus KHL bagātākajos klubos?

Tā ir abpusēja ieinteresētība. Es meklēju motivētus spēlētājus, kuri vēlas sevi pierādīt. Mums nav arī nekas pret to, ka spēlētājs ir gatavs visu sevi atdot, lai pēc tam iegūtu lielāku līgumu. Mēs runājām arī par olimpiādi un dzīves apstākļiem Rīgā.

Visu interviju lasiet pirmdienas, 21. augusta, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi