Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Bārtulis: Bija jūtams pirmās spēles satraukums

Latvijas izlases izpildījumā pirmajā 2014.gada Soču ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra mačā pret Lielbritānijas hokejistiem bija novērojams atklāšanas mačam piemītošais satraukums, pēc spēles atzina valstsvienības aizsargs Oskars Bārtulis.

Kā zināms, Latvijas izlase pirmajā cīņā par vienīgo ceļazīmi uz Sočiem ceturtdien ar rezultātu 6:2 pārliecinoši pieveica Lielbritāniju. 

Pēc mača izlases kapteiņa Sanda Ozoliņa palīgs Bārtulis atzina, ka spēles sākumā spēlētāji bijuši uztraukušies. "Pirmajā trešdaļā komandā bija jūtams uztraukums,” sacīja Bārtulis. "Galu galā, tā bija pirmā spēle savu skatītāju priekšā pēc ilgāka pārtraukuma. Varbūt neizdevās maču uzsākt kā būtu gribējies, taču galvenais, ka atlikušajās divās trešdaļās spējām savākties. Ļoti labi izdevās vairākuma izspēle, kas arī bija liels pluss, lai gūtu panākumu.” 

Vaicāts par galvenā trenera Teda Nolana pirms mača izvirzītajiem uzdevumiem, aizsargs sacīja, ka treneris licis spēlēt aktīvi.  "Bija uzdevums spēlēt aktīvi, jo zinājām, ka viņi spēlē vienkārši – iemet ripu zonā un dodas par to cīnīties.

Tādēļ arī vajadzēja spēlēt aktīvi viņu aizsardzības zonā, mēģināt aizskriet ātrajos pretuzbrukumos, kā arī likt pretiniekiem pelnīt noraidījumus. Domāju, ka otrajā un trešajā trešdaļā tas arī izdevās,” par trenera dotajām taktiskajām norādēm sacīja Bārtulis.

Mača otrās trešdaļas vidū Bārtulis izcēlās arī ar gūtiem vārtiem, palielinot mājinieku komandas pārvaru līdz diviem precīziem metieniem vārtu rāmī – 3:1. "Tajā epizodē liels nopelns ir maniem partneriem. Ozoliņš aizslidoja uz vārtu priekšu, tur bija arī Miks Indrašis.

Līdz ar to vārtsargs metiena brīdi nemaz neredzēja,” savu vārtu guvumu komentēja spēlētājs. „Tieši tas vairākuma izspēlē arī jādara - jāmet pa vārtiem. Ja vārtu guvums nesekos uzreiz, tad ripa atlēks vārtu priekšā un radīsies otrā iespēja.” 

Turnīra turpinājumā piektdien Latvija sacentīsies ar Kazahstānu, bet svētdien spēkosies ar Franciju. Olimpiādei kvalificēsies vien grupas spēcīgākā komanda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi