Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Beļavskis: Par dinamiešiem aina kļūst skaidrāka

Jaunais Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis darbu ir sācis ar Rīgas Dinamo spēlētāju vērtēšanu KHL čempionāta spēlēs.

Jau nepilnus divus mēnešus esi Latvijas hokeja izlases galvenā trenera amatā. Ko ir izdevies šajā laikā uzzināt?

Pietiekami daudz esmu redzējis Rīgas Dinamo komandas spēļu, tāpēc par dinamiešiem kopējā aina man kļūst skaidrāka. Ir spēlētāji, kuri uz mani ir atstājuši labu iespaidu, un ir spēlētāji, par kuriem es zinu, ka viņi var spēlēt labāk.

Par Dinamo tā kā būtu skaidrs, bet ko vēl ir izdevies izdibināt? Cik zināms, ir bijusi saruna ar Kārli Zirni, kurš strādāja par palīgu jau pie iepriekšējā Latvijas valstsvienības trenera Teda Nolana.

Jā, mums bija labs dialogs, bet pagaidām es esmu redzējis tikai Dinamo spēles un komandas, pret kurām dinamieši spēlēja. Esmu sapratis, pēc kāda taktiskā modeļa Dinamo spēlē, lai pēc tam, kad šie spēlētāji jau būs izlasē, nebūtu ļoti kardināli daudz kas jāmaina un lai viņi neapmaldītos citos taktiskajos risinājumos.

Kad tevi apstiprināja Latvijas izlases galvenā trenera amatā, sacīji, ka valstsvienībai ir jāspēlē labs hokejs, kas patiktu līdzjutējiem. Kādu hokeju spēlē Rīgas Dinamo?

Pagaidām man ir grūti izdarīt viennozīmīgu secinājumu. Mani pārsteidza tas, ka samērā maz skatītāju atnāca uz arēnu. Spēlētāji centās iepriecināt līdzjutējus un spēlēja neslikti, vienīgi ar realizāciju komandai bija problēmas. Vārtu guvumi tomēr skatītājiem sagādā vislielāko gandarījumu. Skaidrs ir arī tas, ka ar vieniem vai diviem gūtajiem vārtiem spēli nevar uzvarēt.

Kas pietrūka - meistarības, vai arī nav iespēlētas kombinācijas?

Momenti bija. Piemēram, Miks Indrašis pēdējā spēlē ar HK Soči viens pats bija atstāts vārtu priekšā. Bet nevis centās pārspēt vārtsargu, bet sāka meklēt iespēju piespēlēt partnerim, un ripa nonāca nevis vārtos, bet vārtu stūrī. Šādās epizodēs spēlētājiem ir jāuzņemas vairāk atbildības. Ja nemēģināsi, nekad vārtus arī negūsi.

Viens no Latvijas izlases trumpjiem pasaules čempionātos allaž ir bijis laba kondīcija, jo komanda parasti pavasarī veselu mēnesi gatavojas vienkopus. Tā būs arī nākamajā pavasarī?

Citām izlasēm vietējie čempionāti ieilgst, tāpēc arī ir mazāk laika sagatavošanās darbiem. Es uzskatu, ka tas ir ļoti liels pluss, ja komanda veselu mēnesi var strādāt pie fiziskās kondīcijas uzlabošanas, lai pīķa formu sasniegtu tieši pasaules čempionātā.

Izlases kandidāti var rēķināties, ka pavasarī viņus gaida smags darbs...

Pilnīgi noteikti - būs rūpīgs darbs. Uzturēšu dialogu ar fiziskās sagatavotības treneri, kurš piedalīsies treniņu procesā. Jāņem arī vērā, ka KHL čempionāts ar sešdesmit spēlēm no hokejistiem būs prasījis daudz spēka, tāpēc liela nozīme būs arī atjaunošanās procesam.

Kurš būs fiziskās sagatavotības treneris?

Pagaidām uz šo jautājumu es nevaru atbildēt.

Skaidrs gan ir tas, ka viens no palīgiem būs Amerikā strādājošais Kārlis Zirnis un ka ar vārtsargiem strādās Rīgas Dinamo vārtsargu treneris Juris Klodāns. Vēl taču būs viens palīgs izlasē?

Nepārprotami - būs.

Jau uz novembra pārbaudes turnīru?

Jā.

Esi izteicies, ka palīgi būs vietējie treneri...

Katrā ziņā ar pieredzi Latvijas hokejā, kuri strādā uz vietas vai arī ir spēlējuši valstsvienībā un orientējas Latvijas hokeja sistēmā.

Ar Rīgas Dinamo galveno treneri Arti Ābolu esi ticies?

Nedaudz parunājām, bet es jutu, ka viņam pašreiz ir daudz darba.

Ar bijušo partneri Latvijas izlasē un pašreizējo Krievijas izlases galveno treneri Oļegu Znaroku gan esi vairāk runājis, jo kopā skatījāties Dinamo spēles...

Jā, un viņš man deva vērtīgus padomus, jo vairākus spēlētājus pazīst vēl no tiem laikiem, kad strādāja Latvijas junioru izlasē.

Jūsu uzskati par kandidātu izvēli un taktiku sakrīt?

Dažos jautājumos sakrīt, bet ir lietas, uz kurām mēs katrs raugāmies arī pa savam. Oļegs ir labs speciālists, tāpēc viņa teiktais man darbā ar izlasi pilnīgi noteikti noderēs.

Visu interviju ar Latvijas hokeja valstsvienības galveno treneri Aleksandru Beļavski lasiet pirmdienas, 15.septembra, laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi