Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Brizgalovs: Fīniksas Coyotes uz Rīgu dodas tikai pēc uzvaras

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Fīniksas "Coyotes" vārtsargs Iļja Brizgalovs pirms pārbaudes spēles trešdien ar Rīgas "Dinamo" uzsver, ka viņa pārstāvētā komanda uz Latviju dodas tikai pēc uzvaras. To vārtsargs atklājis laikrakstam "Sport express".

"Ziemeļamerikā neviens necīnās par padsmitajām vietām - tikai par pirmo, tāpēc mēs lidojam uz Rīgu, domājot tikai par uzvaru," intervijā avīzei sacīja Brizgalovs.

Vārtsargs norādīja, ka KHL komandu ciena, taču spēlei Rīgā fīniksieši speciāli negatavojās, jo par svarīgākajām Eiropā kļūs divas spēles Prāgā NHL regulārajā čempionātā ar Bostonas "Bruins". "Protams, KHL komandu mēs cienām, tomēr šī būs pārbaudes spēle, tajā nekādi kausi netiks izcīnīti, tāpēc nav iemesla pārvērtēt spēles nozīmību, ar ko, manuprāt, nodarbojas Krievijas prese," Brizgalovu citē laikraksts.

Vārtsargs nenoliedza, ka "Coyotes" rindās ir cilvēki, kuri nav apmierināti par Eiropas turneju un jo īpaši ar saspringto grafiku Rīgā, jo komanda tikai dažas stundas pirms spēles ieradīsies Latvijā, bet pēc cīņas uzreiz dosies projām. "Daži nav pārāk laimīgi, jo mūsu grafiks ir vairāk nekā saspringts pat pēc NHL mērauklas," piebilda Brizgalovs, kurš stāvēja vārtos Latvijas hokejam tik veiksmīgajā 2000. gada pasaules čempionāta spēlē pret Krieviju, kad Haralda Vasiļjeva trenētā komanda Sanktpēterburgā guva uzvaru pār mājiniekiem ar 3:2.

Pats Brizgalovs gan priecājas, ka varēs spēlēt Eiropā, tādējādi saviem līdzjutējiem atgādinot par savu eksistenci. Viņš Rīgā līdz šim neesot bijis.

Fīniksas "Coyotes" hokejisti zina, ka dosies uz Latviju, un to nejauc ar Krieviju. Komandā par Rīgu pārējiem daudz stāstījis kapteinis Šeins Doens, kurš šeit viesojies Kanādas izlases sastāvā.

Brizgalovs norādīja, ka "Coyotes" spēlē tipisku NHL hokeju, rādot kompaktu un agresīvu spēli, cenšoties pēc iespējas ātrāk ripu nogādāt pretinieku zonā, pie reizes lieki neriskējot. Arī pretinieku trumpji viņam ir zināmi. "Māka turēt ripu, ar kombināciju un dažādu manevru palīdzību izspēlēties līdz drošam vārtu guvumam. Taču presings pa visu laukumu salauž daudzus Eiropas komandu spēles modeļus. Cita lieta, ka uz lielā laukuma uz pretinieku izdarīt spēka spiedienu ir daudz grūtāk nekā uz mazajiem laukumiem," tieši laukuma izmēru atšķirība var dot mājiniekiem izredzes, domā vārtsargs.

Jau ziņots, ka spēle trešdien "Arēnā Rīga" sāksies plkst. 19.30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi