Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Dinamo tuvu līgumam ar diviem kanādiešiem

Ievērojot etiķeti un piesardzību, Sējējs spēlētāju uzvārdus pagaidām nenosauc, taču norāda, ka Kanādā pēc pasaules čempionāta Rīgā par Latviju izskanējušas cildinošas atsauksmes, un tas esot Dinamo trumpis iepretim Krievijas klubiem, kuri arī turpina rosīties brīvo hokejistu tirgū. Tātad var noprast, ka abi spēlētāji ir kanādieši.

Dinamo meklē vienu malējo uzbrucēju un aizsargu ar labējo nūjas tvērienu, kurš būtu izmantojams arī spēlei vairākumā. "Abiem ir pāri par simts spēlēm NHL un diezgan bagātīga AHL spēļu prakse," piebilst Sējējs. Ja vienošanās tiks panākta, Dinamo jau būs trīs kanādieši. Līgums jau ir parakstīts ar Kanādā dzimušo centra uzbrucēju Metu Elisonu. Viņš trešdien ielido Vīnē un pēcpusdienā pievienojas komandai treniņnometnē Slovākijas pilsētā Liptovski Mikūlāšā.

Nedēļas nogalē Rīgas Dinamo hokeja komandas sastāva komplektācija spēlēšanai Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) galvenajos vilcienos varētu būt pabeigta. "Pašlaik notiek sarunas ar diviem ārzemniekiem, kurus pārstāv viena aģentūra. Tas atvieglo sarunu procesu, turklāt abi labprātāk gribētu spēlēt kopā vienā komandā un šī mērķa labad ir gatavi samazināt savas finansiālās prasības," priekškaru uz sarunu aizkulisēm nedaudz paver Rīgas Dinamo ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Otrdien pēcpusdienā Dinamo uz pirmo nometni izlidoja pa maršrutu: Rīga— Prāga—Košice. Pēc tam vēl bija paredzēts divu stundu brauciens ar autobusu līdz Liptovski Mikūlāšai. Jau trešdien 8.15 no rīta hokejisti uzsāka smagu treniņu darbu. Daudziem būs krietni jāpasvīst, jo Latvijas Olimpiskajā vienībā veiktie pārbaudes testi norādot uz atvaļinājuma baudīšanu bez puslīdz normālām fiziskām aktivitātēm. Hokejistiem bijusi iespēja apmeklēt fitnesa centru pie kvalificēta speciālista, taču lielākā daļa spēlētāju centru apmeklējusi tikai retu reizi. Aktīvākais bijis uzbrucējs Aleksejs Širokovs.

Iespējams, negatīvu iespaidu uz spēlētāju kondīciju atstāja tas, ka jau sezonas beigās viņi varēja būt droši par darbavietām nākamajā sezonā. Citus gadus vēl vasaras otrajā pusē turpinājās brīvu vietu meklēšana ārzemju klubos. Par īsto gatavību gan spriedīsim pēc rezultātiem laukumā. 25.jūlijā pirmā pārbaudes spēlē Liptovski Mikūlāšā ar vietējo klubu MHK-32. Pēc tam 2.augustā Piņķos jau raudzīsim kā Dinamo 2008.gada modelis izskatīsies uz Krievijas fona — spēle pret Habarovskas Amur.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi