Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Francija šokē Šveici, Kanāda izcīna iespaidīgāko uzvaru turnīrā

Francijas hokeja izlase sestdien pasaules čempionāta H grupas spēlē ar 4:2 negaidīti pārspēja Šveici, tādējādi pakāpjoties uz 5.vietu grupā. Citā spēlē Slovākija ar 5:1 sagrāva Baltkrieviju, liedzot iespēju baltkrieviem vēl pacīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet Kanāda ar 8:0_ sabradāja _Kazahstānu. Tikmēr Stokholmas grupā Vācija ar 2:1 pārspēja Dāniju, bet Zviedrija ar 4:0 neatstāja cerības Itālijai.

Francija rezultātu atklāja pirmā perioda izskaņā, kad vairākumā precīzi meta aizsargs Johans Auvitu.  Spēles 33.minūtē Tedijs da Kosta izvirzīja francūžus vadībā jau ar 2:0, bet Šveices labā nepilnās divās minūtēs divreiz izcēlās Damjēns Bruners – 2:2. Trešā perioda 7.minūtē Francija izvirzījās vadībā vēlreiz, bet Stefans da Kosta 44 sekundes vēlāk pielika punktu – 4:2. Jāpiebilst, ka metienu attiecība šajā spēlē bija 43:27 šveiciešu labā, bet teicami spēlēja Kristobals Uē – 41 atvairīts metiens.

Tikmēr slovāki viegli ar 5:1 izrēķinājās ar Baltkrieviju. Pirmajā periodā vienīgos vārtus Andrejs Sekera, bet 2.perioda sākumā vēl četras ripas nedaudz vairāk kā trīs minūšu laikā ielidoja Rīgas Dinamo līdzjutējiem labi atmiņā palikušā Vitālija Kovaļa sargātajos baltkrievu vārtos – 5:0. Goda vārtus Baltkrievijai guva Aleksejs Kaļužnijs spēles 35.minūtē. Slovākiem tā bija trešā uzvara pēc kārtas un ar deviņiem punktiem izlase ieņem 4.vietu Helsinku grupā.

Stokholmā Vācijas izlase ar 2:1 sagādāja piekto zaudējumu čempionātā Dānijai. Rezultātu pašā 2.perioda sākumā atklāja dānis Mortnes Grīns, bet Tomass Greilingers perioda izskaņā atjaunija līdzsvaru uz tablo. Uzvaras vārtus trešā perioda vidū guva Filips Gogula – 2:1. Vācijai, tāpat kā Latvijai, tagad ir seši punkti piecās spēlēs, tomēr Latvija uzvarēja savstarpējā spēlē un atrodas pozīciju augstāk – 5.vietā.

Līdz šim iespaidīgāko sakāvi čempionātā piedzīvoja Kazahstāna - zaudējot piecus vārtus 3.periodā, kazahi ar 0:8 kapitulēja Kanādai. Divus vārtus Kanādai guva aizsargs Dions Fenafs, bet pa trim piespēlēm Raienam Geclafam un Dankanam Kītam. Metienu attiecība šajā mačā bija 58:24 kanādiešu labā.

Pasaules čempionāts hokejā. Rezultāti, 12.maijs.

H grupa
Slovākija – Baltkrievija 5:1
Šveice – Francija 2:4

Kazahstāna – Kanāda 0:8

S grupa
Norvēģija – Latvija 3:0
Vācija – Dānija 2:1
Itālija – Zviedrija 0:4

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PČH 2012 KOPVĒRTĒJUMS.

S grupa
1.Krievija 15 punkti (5 spēlēs)
2.Zviedrija 15(6)
3.Čehija 11(5)
4.Norvēģija 7(5)
5.Latvija 6(5)
6.Vācija 6(5)
7.Itālija 2(6)

8.Dānija 1(5)

H grupa
1.Kanāda 16(6)
2.Somija 12(5)
3.ASV 10(5)
4.Slovākija 9(5)
5.Francija 6(5)
6.Šveice 6(5)
7.Baltkrievija 3(5)
8.Kazahstāna 1(6)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi