Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Gagarina kauss: Tālāk soļo čempioni Dinamo un CSKA; M.Rēdliham zaudējums ilgākajā mačā KHL vēsturē

Kā pirmie KHL Rietumu konferences ceturtdaļfinālu pirmdien pārvarēja abi Maskavas klubi - Dinamo un CSKA. Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītie Gagarina kausa pašreizējie īpašnieki Dinamo ar 3:2 Bratislavā uzvarēja Slovan, tādējādi triumfējot sērijā ar 4:0. Šāds pat rezultāts arī CSKA un Prāgas Lev duelī - sērijas ceturtajā mačā maskavieši ar Jāni Spruktu ierindā uzveica Prāgas lauvas (Aleksandrs Ņiživijs, Mārtiņš Cipulis) ar 2:1. Par šiem un citiem Latvijas hokejistu pārstāvēto klubu mačiem turpinājumā.

Sibirj izvirzās vadībā sērijā pret Avangard 

Aleksejs Kopejkins mājiniekiem Sibirj guva vārtus jau 74 sekundes pēc mača sākuma, tomēr Avangard atspēlējās jau pēc nepilnām četrām minūtēm (Vladimirs Pervušins). Šajos vārtos vēlāk pēc protokola labošanas rezultatīva piespēle piešķirta Georgijam Pujacam. Perioda 14.minūtē vairākumu realizēja Sibirj slovāku aizsargs Kristians Kudročs, atkārtoti vadībā izvirzot laukuma saimniekus. Tas pats Kudročs mača 48.minūtē panāca arī 3:1, bet punktu spēlei trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām pielika Artjoms Vorošilo. Sibirj uzvara ar 4:1 un iegūta vadība arī visā sērijā. Artūrs Kulda šoreiz otrajā aizsargu pārī uz ledus pavadīja teju 22 minūtes (21:59), izceļoties ar vienu metienu. Trijos play-off mačos Latvijas aizsargam viena rezultatīva piespēle. 

Tikmēr Pujacam šī bija šosezon pirmā play-off spēle pērno Gagarina kausa finālistu Avangard sastāvā. Viņš trešajā aizsargu pārī uz ledus pavadīja 19 minūtes un 36 sekundes, reizi metot pa Džefa Glasa sargātajiem mājinieku vārtiem un asistējot komandas vienīgajā vārtu guvumā. Sērijas pirmajā mačā Omskā Avangard pārliecinoši uzvarēja ar 5:0, bet Sibirj revanšējās ar 1:0. Otrdien abas komandas Novosibirskā tiksies atkārtoti. 

Dārziņam un Ak Bars trešais panākums 

Tikmēr jau trešo uzvaru tikpat mačos svinēja Kazaņas Ak Bars un Lauris Dārziņš, viesos ar 2:1 apspēlējot Ņižņekamskas Ņeftehimik. Visi trīs vārti spēlē tika gūti pēdējo 12 minūšu laikā - vispirms Dmitrijs Obuhovs un Aleksejs Tereščenko panāca 2:0 viesu labā, bet Ņeftehimik goda vārtus pēdējā minūtē iemeta Tomašs Netiks. Lauris Dārziņš Kazaņas trešajā uzbrucēju virknējumā uz ledus bija 15 minūtes un 12 sekundes, izceļoties ar diviem metieniem. Laurim trīs play-off mačos divi gūti vārti. Jāatzīmē Ak Bars vārtsarga Konstantīna Baruļina teicamais sniegums šajā spēlē - 33 atvairīti metieni. Ak Bars jau otrdien var noslēgt sēriju savā labā.

Citos Austrumu konferences mačos Ufas Salavat Julaev savā laukumā ar 4:1 uzveica Magņitogorskas Metallurg, izvirzoties vadībā sērijā ar 2:1. Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Ņikita Filatovs, Anti Pilstrēms, Aleksandrs Pankovs un Vitālijs Proškins, bet Metallurg labā vienīgie vārti Sergejam Mozjakinam. Savukārt Čeļabinskas Traktor pēc diviem zaudējumiem savā laukumā pret Astanas Baris pirmdien viesos uzvarēja ar 3:1, samazinot deficītu sērijā līdz 1:2.

Ozoliņam piespēle un sagrāve pret SKA 

Pamatīgu sakāvi sērijas ceturtajā spēlē piedzīvoja Mitišču Atlant un Sandis Ozoliņš - 1:6. Katrā no periodiem viesi no Sanktpēterburgas guva pa diviem vārtiem, bet Atlant prata atbildēt ar vienu precīzu metienu mača 59.minūtē, kad pēc Ozoliņa piespēles no zilās līnijas precīzi meta aizsargs Ivans Višņevskis. Jāpiezīmē, ka metienu attiecība šajā spēlē bija 48:28 SKA labā. Ozoliņam otrs lielākais spēles laiks komandā (20:20), trīs metieni pa vārtiem un viens divminūšu noraidījums. Sērijas pirmajās divās spēlēs Sanktpēterburgā pārāki bija SKA (1:0 OT un 7:0), bet svētdien Mitiščos Atlant revanšējās ar 3:1. Nu rezultāts sērijā kļuvis 3:1 SKA labā, kuri jau ceturtdien uzvaras gadījumā nodrošinās vietu Rietumu konferences pusfinālā.

CSKA uzvar un soļo tālāk 

Maskavas CSKA sērijas ceturtajā mačā Prāgā pirmā perioda beigās (Sergejs Širokovs) un otrā sākumā (Igors Radulovs) iemeta divas ripas, ar ko izrādījās gana uzvarai mačā un visā sērijā. Lai gan Miko Mjaenpā 25.minūtē Prāgai vienu ripu atguva, vairāk vārtu šajā spēlē netika gūti. Ar 2:1 uzvarēja CSKA, bet visā sērijā pārliecinošs 4:0. Jānis Sprukts uzvarētāju sastāvā uz ledus pavadīja 13 minūtes un 40 sekundes, uzvarēja astoņos no 15 iemetieniem un izdarīja vienu metienu pa vārtiem. Ņiživijam (6:14) viens metiens, Cipulim (16:05) - trīs. Debijas sezona čehiem beigusies jau play-off 1.kārtā.

Miķelim Rēdliham zaudējums KHL rekordspēlē 

118 minūtes un 48 sekundes jeb teju seši pilni periodi - tik ilgs laiks bija nepieciešams, lai noskaidrotu uzvarētāju Čerepovecā notiekošajā mačā starp vietējo Severstaļ un Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas Lokomotiv. Šī spēle kļuvusi par garāko KHL vēsturē, iepriekšējo rekordu labojot par teju 10 minūtēm. 2011.gada 15.martā Omskas Avangard un Magņitogorskas Metallurg mačs noslēdzās pēc 109  minūtēm un 11 sekundēm.

Pirmajās 30 minūtēs komandas guva pa diviem vārtiem katra. Turpinājumā rezultāts vairs nemainījās ne pamatlaikā, ne pirmajos divos pagarinājumos. Visbeidzot, trešā pagarinājuma izskaņā Deniss Kazionovs ar spēcīgu metienu nodrošināja uzvaru mājiniekiem Severstaļ - 3:2. Līdz ar to rezultāts sērijā kļuvis jau 3:1 Čerepovecas hokejistu labā. Miķelim Rēdliham šoreiz tikai 3:25 ilgs spēles laiks ceturtajā maiņā - otrajā periodā latvietis spēlēja vien sešas sekundes, bet pēc tam laukumā vairs neatgriezās. Šī mača rekordists bija Severstaļ aizsargs Aleksandrs Rjazancevs, kurš laukumā pavadīja 48 minūtes un 22 sekundes, pa vārtiem metot 13 reižu. Kopumā Severstaļ izdarīja 83 metienus (Kērtiss Senfords atvairīja 80 no tiem), bet Lokomotiv atbildēja ar 50.

Znaroks&Co neatstāj cerības Bratislavai 

Arī otru KHL debitantu Bratislavas Slovan play-off sapnis beidzies jau pēc četriem mačiem. Ceturtajā spēlē Slovākijas galvaspilsētā pilnu tribīņu (vairāk nekā 10 tūkstoši skatītāju) Dinamo uzvarēja ar 3:2, sēriju noslēdzot savā labā ar 4:0. Līdz 30.minūtei tablo jau vēstīja 3:0 un, lai gan divus vārtus atguva, Slovan mača izskaņā tomēr neprata izraut kaut papildlaiku. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KHL. Gagarina kauss.

Konferenču ceturtdaļfināli. 25.februāris.

Austrumi

Sibirj - Avangard 4:1, sērijā 2:1 
Salavat Julaev - Metallurg Mg 4:1, sērijā 2:1
Ak Bars - Ņeftehimik 2:1, sērijā 3:0
Baris - Traktor 1:3, sērijā 2:1

Rietumi

Atlant - SKA 1:6, sērijā 1:3
Severstaļ - Lokomotiv 3:2 OT, sērijā 3:1
Lev - CSKA 1:2, sērijā 0:4 uzvar CSKA
Slovan - Dinamo M 2:3, sērijā 0:4 uzvar Dinamo M

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi