Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Girgensonam pirmais vārtu guvums AHL čempionātā

Savus pirmos vārtus Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionātā piektdien guva latviešu centra uzbrucējs Zemgus Girgensons, bet viņa pārstāvētā Ročestras Americans komanda savā laukumā ar 3:2 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Hamiltonas Bulldogs hokejistus.

Tieši Girgensons pirmās trešdaļas septītajā minūtē atklāja cīņas rezultātu, kad ar vienu pieskārienu pielaboja komandas biedra raidīto ripu. Cīņas laikā uzbrucējs veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija pozitīvs +1. Girgensons pēc spēles tika nosaukts par mača trešo zvaigzni.

Šīs sezonas deviņās regulārā čempionāta spēlēs latvietis tagad guvis vienus vārtus, veicis divas rezultatīvas piespēles un iekrājis neitrālu lietderības koeficientu. Kā ziņots, 18 gadus vecais Girgensons pašlaik ir otrs jaunākais AHL spēlētājs.
AHL Rietumu konferences kopvērtējumā Americans ar 13 punktiem deviņās spēlēs pašlaik ieņem piekto vietu.

Kā ziņots, Girgensonam, kurš šovasar kļuva par visaugstāk izvēlēto Latvijas hokejistu Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā, ir līgums ar Bufalo Sabres komandu. Šo sezonu AHL čempionātā Oklahomasitijas Barons komandas rindās uzsāka arī latviešu uzbrucējs Kristiāns Pelšs, tomēr pēc trim aizvadītiem mačiem viņš nosūtīts uz Stoktonas Thunder vienību, kas cīnās Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL).

Noslēdzoties līdzšinējam kolektīvajam līgumam, 15.septembrī sākās NHL lokauts, un pašlaik oficiāli ir atceltas visas līdz 30.novembrim ieplānotās spēles. NHL lokauta laikā AHL ir Ziemeļamerikas spēcīgākā līga, bet ECHL - otrā spēcīgākā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi