Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Girgensonam vārti Sabres uzvarā; Merzļikins lielisks vēl vienā Kolumbusas panākumā

Savu lielisko sēriju turpina latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš ceturtdien atvairīja 32 metienus, palīdzot Kolumbusas Blue Jackets svinēt nu jau kārtējo uzvaru NHL regulārajā turnīrā. Vārti Bufalo Sabres uzvarā arī Zemgum Girgensonam, savukārt Teodora Bļugera un Rūdolfa Balcera komandām šoreiz neveiksmes.

Girgensons pamatlaika pēdējās sekundēs raidīja ripu tukšos vārtos, palīdzot Sabres ar 4:1 viesos pārspēt Dalasas Stars. Vēl pamatlaika pēdējās minūtēs tablo vēstīja vien 2:1 Sabres labā, bet vispirms Mihaela Frolīka vārti mazākumā un tad Girgensona raidījums nosvēra svaru kausus par labu viesiem. Ripa pēc Kaila Okoposo metiena trāpīja pa tukšo vārtu konstrukciju, sekoja cīņa par to un Okposo piespēle Girgensonam tieši tukšo vārtu priekšā. 

Šajā spēlē uz ledus Zemgus pavadīja 18 minūtes un 36 sekundes (2:42 mazākumā), atzīmējoties ar vienu metienu, vienu spēka paņēmienu un vienu bloķētu metienu, kā arī +1 lietderību.

Girgensons šosezon guvis jau deviņus vārtus, aizvien drošāk soļojot karjeras rekorda virzienā - 2014./2015. gada sezonā viņš iemeta 15 ripas. Šosezon viņam 48 spēlēs 13 (9+4) punkti un neitrāls lietderības rādītājs.

 

Tikmēr Merzļikins atvairīja 32 Karolīnas Hurricanes metienus, palīdzot Kolumbusas Blue Jackets savā laukumā uzvarēt ar 3:2. Mājinieki atbildēja vien ar 18 raidījumiem, tomēr spēja realizēt trīs no tiem.

Kolumbusa divreiz izvirzījās vadībā, tomēr viesi allaž prata panākt neizšķirtu. Izšķirošie notikumi risinājās pamatlaika izskaņā, spēles 59. minūtē vārtus gūstot Kolumbusas kapteinim Nikam Folīno (pirmie pēdējo 23 spēļu laikā!) - tie izrādījās uzvaras vērtē. Atlikušajā 101 sekundē viesi izglābties vairs nespēja.

Kolumbusai šī bija trešā uzvara pēc kārtas, bet kopš pamatvārtsarga Jūnasa Korpisalo traumas Merzļikins palīdzējis komandai svinēt jau septiņus panākumus deviņās spēlēs.

Tikmēr ar kapteiņa Sidnija Krosbija gūtajiem vārtiem par maz uzvarai bija Pitsburgas Penguins komandai, kas viesos ar 1:4 kapitulēja Bostonas Bruins priekšā. Teodors Bļugers Penguins rindās uz ledus bija 15 minūtes, atzīmējoties ar vienu metienu, vienu spēka paņēmienu un vienu bloķētu metienu, kā arī -1 lietderību.

Šosezon Teodoram 47 spēlēs 16 (6+10) punkti un +2 lietderības rādītājs.

Visbeidzot, Rūdolfs Balcers izpelnījās deviņas minūtes uz ledus viņa pārstāvētās Otavas Senators komandas zaudējumā Vegasas Golden Knights. Otavas savā laukumā piekāpās ar 2:4, bet latvietis sev atvēlētajā laikā veica divus spēka paņēmienus un guva neitrālu lietderības koeficientu. Septiņās spēlēs NHL šosezon Balceram viena piespēle un neitrāla lietderība.

Otava pēdējo desmit spēļu laikā uzvarējusi tikai vienreiz.

Visi četri latviešu pārstāvētie klubi spēlē Austrumu konferencē. Tās kopvērtējumā visaugstāk atrodas Pitsburga, kas ar 63 punktiem 47 spēlēs ir trešā. Uz astoto vietu pakāpusies Kolumbusa (56 punkti 48 mačos), 11. vietu ieņem Bufalo ar 51 punktu 48 spēlēs, bet Otava ar 40 punktiem 47 spēlēs ir 15. vietā 16 klubu konkurencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi