Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Hokeja fināla priekšvakarā sarukušas čempionu izredzes palikt tronī

Neizteiksmīgais sniegums pusfināla sērijā negatīvi ietekmējis pašreizējo Latvijas čempionu Liepājas metalurga akcijas pirms finālsērijas. ASK/Ogre ar pieredzējušajiem uzbrucējiem ir vērā ņemams pretspēks.

Pirmā spēle ceturtdien pulksten 19.45 Liepājā.

Abas komandas pirms gada jau spēlēja finālā. Metalurgs uzvarēja pārliecinoši — 4:0 (6:1, 5:3, 5:3, 1:0). Šopavasar liepājnieku izredzes tik augstu vairs nekotējas. Pusfinālā Metalurgs tikai smagā piecu spēļu sērijā nolauza sīksto DHK Latgale pretestību ar 3:2.

"Fināls ir fināls. Domāju, ka sezonas pašām svarīgākajām spēlēm komanda būs nopietnāk noskaņojusies," Metalurga menedžeris Mihails Vasiļonoks cer uz pozitīvām pārvērtībām.

Izmaiņas sastāvā liepājniekiem nav paredzamas. Operācijai gatavojas Māris Jass, kāja ģipsī ir Mārim Grāvītim, un vēl gatavs spēlēt neesot arī Daruss Pliskausks.

ASK/Ogre uz fināla pirmo cīņu Liepājā ieradīsies tikai spēles dienā. "Viesnīcā atpūtīsimies, tāpēc gatavībai jābūt labai," uzskata galvenā trenera palīgs Aigars Razgals. Ogres komandā līderu vezums atkal būs jāvelk veterāniem.

"Par spēka rezervēm varēs spriest tikai sērijas beigās. Latvijas hokejā ir tāds līmenis, ka izšķirošajās spēlēs jebkura komanda var apspēlēt savu pretinieku."

Liepājas metalurgs kopš 2000.gada četras reizes bijis čempionu godā. ASK/Ogre šampanieti no uzvarētāju kausa vēl nav dzērusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VIEDOKĻI

Ēvalds Grabovskis, LČ sacensību daļas vadītājs. Abu komandu izredzes ir stipri līdzīgas. Ja sērija ieilgs līdz septiņām spēlēm, tad gan priekšrocībām vajadzētu būt Metalurgam. Viņiem tomēr ir dziļākas iekšējās rezerves. Neņemšos apgalvot, ka kādai komandai ir lielāks uzbrukuma potenciāls. Redzējāt taču, kā pusfinālā spēlēja Ogres līderi Kerčs, Ignatovičs un Fanduļs! Jā, tas vairs nav Lielais teātris, tomēr jaunie paliek viņu ēnā. Ogres pluss ir arī tas, ka viņiem nav ko zaudēt. Liepāja pusfinālā mani nepārliecināja. Grūti sasniegt mērķi bez 100% atdeves. Mana prognoze: 50:50.

Haralds Vasiļjevs, Rīga-2000 bijušais treneris. Par favorītiem uzskatu Liepājas metalurgu. Liepājai ir trīs labas maiņas. Ogrei visa spēle balstās uz pieredzējušo spēlētāju maiņu, jo īpaši vairākumā. Nedomāju arī, ka otrreiz Liepāja nospēlēs tik slikti kā pusfinālā ar DHK Latgale. Golubovičs kā pieredzējis treneris pratīs komandu sapurināt. Ogre ļoti daudz emociju atstāja sērijā ar Rīga-2000. Šaubos, vai uz tāda pacēluma viņi aizvadīs arī finālu. Ogres trumpis varētu būt vārtsargs Mārtiņš Raitums, kurš ļoti labi spēlēja pusfinālā. Prognoze: 4:2 Liepājas labā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi