Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ivanāns: Situācija ar Vitjaz nav normāla. Tādas rupjības NHL nekad nepieļautu

Pēc vienas izlaistas sezonas hokeja apritē atgriezies Latvijas labākais hokeja «policists» Raitis Ivanāns. Pirms gada NHL čempionāta sezonas pirmajā spēlē Kalgari Flames sastāvā Raitis kautiņa laikā guva nopietnu smadzeņu satricinājumu un spēļu režīmā laukumā vairs neatgriezās. Pagājis gads, un Ivanāns atkal spēlē.

Cenšas sevi pierādīt vienu līmeni zemāk - AHL čempionātā. Paguvis vienu reizi arī izvicināt dūres. «Jā, ar veselību viss kārtībā. Varu močīt pēc pilnas programmas,» sev raksturīgajā žargonā telefonsarunā mundri atbild Raitis. Balss tembrs pēc mūsu iepriekšējās sarunas pagājušajā ziemā ir mainījies par 180 grādiem. Tolaik valdīja mokoša neziņa. Laiks gāja, bet nepatīkamie slimības sindromi neatkāpās. Ik pa laikam uznāca mokošas galvassāpes.

Bez bažām vari iesaistīties arī kautiņos?
Jā, nav nekādu problēmu. Zinu, ka noteikti man vaicāsi, kāpēc es tik maz spēlēju, tāpēc uzreiz atbildēšu. Mūsu komandā Ebotsfordas Heat ir pārsniegts veterānu limits, tāpēc spēlējam pārmaiņus. Spēlei var pieteikt piecus veterānus, bet mēs esam septiņi. Mana vieta ir ceturtajā maiņā. Ja trenerim jāizvēlas starp pirmās maiņas veterānu aizsargu vai mani, tad saprotams, ka izvēle kritīs par labu aizsargam. Iespēja spēlēt paveras arī tad, ja kādu veterānu paceļ uz augšu - uz NHL. Situācija ir diezgan stulba. Domājam, ko darīt. Varbūt parādīsies kāds apmaiņas variants.

Tuvākajā nākotnē ir reāli atgriezties NHL komandā Kalgari Flames?
Nekad nevar zināt, kā attīstīsies notikumi Flames. Pagaidām viņu ceturtā maiņa labi spēlē. Visi skrien un cīnās, tāpēc pret viņiem nav pretenziju. Jāgaida, kas notiks tālāk. NHL ļoti mainās. Varbūt pēc pāris gadiem šajā līgā vispār vairs nebūs kautiņu, jo spēlētāju gūtie smadzeņu satricinājumi tam var būt par iemeslu. Smagsvaru skaits sarūk un diezgan jūtami. Cik tad vēl ir palikuši? Makgretons, Perošs, Hordičaks… NHL ne vairāk kā septiņās komandās palikuši smagsvari. Samazinājums ir diezgan jūtams. Priekšplānā izvirzās vidējā svara hokeja «policisti».

Kāda ir konkurence hokeja «policistiem» AHL?
Daudzi to nemaz nezina, ka AHL kautiņu ir daudz vairāk. Vienam spēlētājam mēdz būt pat 29 kautiņi sezonā. Tas ir iespaidīgs skaitlis, kuru NHL nekad nesasniegt. Šeit ir ļoti daudz jauno spēlētāju, kuri grib izsisties uz augšu. Mērķa sasniegšanai viņi dara visu, lai tikai viņus ievērotu. Man ir interesanti visu to vērot, jo atceros laikus, kad pats biju viņu gados un cīnījos par savu vietu. AHL esmu atgriezies pēc sešu gadu pārtraukuma. Tagad jaunie spēlētāji pieslido man klāt un izsaka savu vēlēšanos.

Seko līdzi arī notikumiem KHL. Vai zini, ka šajā līgā spēlē tāda komanda Čehovas Vitjaz?
Zinu, zinu… Es internetā paskatījies video atkārtojumus - tas ir ārprāts! NHL nekas tamlīdzīgs nenotiktu. Tādas lietas iespējamas tikai AHL vai Krievijā. Spēlētājiem dzenas pakaļ pa visu laukumu un nav neviena, kas varētu viņiem stāties pretī? Visa līga baidās no četriem spēlētājiem. Tas nav normāli! Ir jābūt kādam, kas var viņiem atbildēt. Tādas rupjības NHL nekad nepieļautu. Viņiem piemērotu nopietnus sodus vai izdomātu kādu lēmumu, kas liktu apstāties.

Pilnu interviju lasiet laikraksta Diena trešdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Raitis Ivanāns

Dzimis 1979. gada 3. janvārī
Augums 192 cm, svars 119 kg
Pozīcija: uzbrucējs
Komanda: Ebotsfordas Heat
2011./2012. gada sezonā: 11 spēles, 3 (1+2) punkti, 13 soda minūtes, +1 plus mīnus koeficients
NHL karjera
2005./2006. - Canadiens 4 spēles, 0 punktu, 9 soda min
2006./2007. - Kings 66 sp., 8 (4+4) p., 140 min
2007./2008. - Kings 73 sp., 8 (6+2) p., 134 min
2008./2009. - Kings 76 sp., 2 (2+0) p., 145 min
2009./2010. - Kings 61 sp., 0 p., 136 min
2010./2011. - Flames 1 sp., 0 p., 5 min
Latvijas izlasē: 2008. gada pasaules čempionāts Halifaksā 6 spēles, 0 punkti, 31 soda minūte

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar lielām ambīcijām

Toms Skujiņš: Pasaules čempionāta trase priekš manis ir ļoti laba, jo ir pietiekami smaga.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi