Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Izbraukāja redīsus un tomātus

Gluži kā Labvēlīgā tipa dziesmā Omnibuss, Omskas Avangard no Arēnas Rīga ledus nokāpa ar labi padarīta darba sajūtu – mājinieku dārziņš izpostīts godam – redīsi, tomāti, burkāni un citi dārzeņi izspārdīti krustu šķērsu. Tā iet, ka sadomājas.

Eiforija pēc oligarhu gāšanas iepriekšējā spēlē rīdziniekiem bija devusi pārliecību, ka dzelzs jākaļ, kamēr tā karsta. Soms Nieminens komandai devis to, kas tai visvairāk trūka sezonas pirmajā pusē – pārliecību. Pārliecību, ka beidzot mums komandā ir kārtīgs vecis, kuram algas čeks nebūt nav galvenais, ticību, ka varam uzvarēt ikvienu, kas šķietami līdz šim visvairāk pietrūka.

Komandas emocionālo pacēlumu apliecināja spēles pirmā puse, īpaši pirmais periods, kas noritēja ar diezgan nospiedošu rīdzinieku pārsvaru (metieni 16:3) 9000 līdzjutēju balsu pavadījumā. Pat ielaistā ripa savos vārtos pēc Raita Ivanāna kādreizējā kluba biedra Losandželosas Kings sastāvā Frolova metiena īpaši nenoslāpēja rīdzinieku ofensīvu.

Avangard otrie un trešie vārti veido Pekas Rautakalio runu pēcspēles preses konferencei, kurā tiek uzsvērts visiem acīmredzamais: nogulēta piespēle pāri viduszonai, un rezultātā izgājiens viens pret vienu. Līgas vadošie snaiperi, kāds nenoliedzami ir Červenka, šādas iespējas garām nelaiž. Šajā sezonā čehs guvis jau 15 vārtus un atdevis 6 rezultatīvas piespēles! Pagājušajā sezonā Červenka Avangarda sastāvā guva 36 vārtus un 34 reizes rezultatīvi asistēja komandas biedriem. Iespaidīgi skaitļi.

Rezumējot spēli tomēr izbrīna Rautakalio izvēlētā taktika spēlēt no pirmā numura pozīcijām. Komandas, kurās ir tādi meistari kā Červenka, Frolovs, Rjabikins, Perežogins un vēl virkne spēlētāju, kuri nereti tiek izsaukti uz Krievijas izlases spēlēm, par šādu izvēlētu taktiku mūs sodīs agrāk vai vēlāk. To arī mums ļoti uzskatāmi nodemonstrēja omskieši.

Statistika: 3 vārti zaudēti, kad laukumā bija Ozoliņš, tāpat vienīgie rīdzinieku gūtie vārti radās pēc situācijas, kurā Ozoliņš noturēja ripu pretinieku zonā un atdeva to Mārtiņam Cipulim. Cipulim 4.rezultatīvā piespēle sezonā, spēles zvaigznes statuss līdzjutēju balsojumā, Cibuļskim pirmie vārti šosezon.

Redzēsim, kāda taktika būs izvēlēta svētdienas spēlei pret Čerepovecas Severstaļ, kurai šajā sezonā vienreiz esam zaudējuši un kura Rīgā ierodas pēc četrām pēc kārtas zaudētām spēlēm (pēdējās 2 spēlēs nav gūti nevieni vārti, ielaisti 8). Vai komanda būs izdarījusi secinājumus pēc vakardienas zaudējuma, vai atkal metīsies virsū pretiniekam jau no pirmajām spēles minūtēm, lai to sarautu gabalos, vai tomēr būs padomāts par pragmatiskāku, viltīgāku spēli?

Gros auto prognožu spēlē vakar grūtu spēli bija paredzējuši Mārtiņš Kalniņš, Normunds Jakušonoks un Dienas ārzemju ziņu nodaļas vadītājs Juris Tihanovs – līdz ar to izdevās papildināt savu punktu bagāžu.

Svētdien uzvaru prognozē Mārtiņš Kalniņš, Linda Mūrniece un Inards Straume. Redzēsim!

Replika. Par kuru komandu fano līdzjutēji, 2 minūtes līdz spēles beigām pie rezultāta 1:4 bļaujot „Uzvarēsim, uzvarēsim”?

Citu KHL spēļu rezultāti:

Salavat Julajev - Traktor (4:0)

CSKA – Spartak (2:1)

AkBars – Baris (2:3)

Atlant – Metallurg M (3:2)

Neftehimik – Avtomobilist (3:2)

SKA – Jugra (5:4) papildlaikā.

Dinamo Minska – Severstaļ (3:0)

LEV – Vitjaz (6:3)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar lielām ambīcijām

Toms Skujiņš: Pasaules čempionāta trase priekš manis ir ļoti laba, jo ir pietiekami smaga.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi