Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Karsumam vēl divi vārti un uzvara; panākumi arī Kuldas un M.Rēdliha pārstāvētajiem KHL klubiem

Nervozu uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē izcīnījusi Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" vienība, kas izbraukumā ar 5:4 (3:1, 0:2, 2:1) pārspēja Hantimansijskas "Jugra" hokejistus, bet Maskavas "Dinamo" spēlētājs Mārtiņš Karsums guvis vārtus jau piektajā spēlē.

Līdz pirmā perioda izskaņai Ufas vienība bija paspējusi izvirzīties komfortablā vadībā ar 3:1, tomēr otrajā trešdaļā "Jugra" hokejisti pēc Mareka Tročinksa un Jūnasa Andersona precīzajiem metieniem panāca izlīdzinājumu. Vadību "Salavat Julajev" atguva mača 51.minūtē, kad vārtus guva Aleksejs Kaigorodovs, panākot 4:3, bet vēl reizi pretinieku vārtsargu pārspēja Igors Mirnovs, kuram tie bija otrie vārti mačā.

Tomēr mājinieki nepadevās, un Veli Mati Savinainens 18 sekundes līdz pamatlaika izskaņai panāca 4:5. Taču atlikušajā laikā "Jugra" vairs nespēja atspēlēties un nepalīdzēja arī vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un 50 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks starp abu vienību hokejistiem. Tāpat Latvijas spēlētāja kontā trīs neveiksmīgi metieni pa Hantimansijskas kluba vārtiem.

Šī bija "Salavat Julajev" sestā uzvara pēdējos septiņos mačos.

Tikmēr pie ceturtā panākuma pēc kārtas tikusi Latvijas izlases uzbrucēja Laura Dārziņā pārstāvētā KHL vicečempione Čeļabinskas "Traktor", kas izbraukumā ar 5:1 (0:0, 3:0, 2:1) pārspēja Kazahstānas komandu Astanas "Baris".

Dārziņš, kurš iepriekš bija iekļauts vienības savainoto spēlētāju sarakstā, izlaida ceturto maču pēc kārtas.

Tikmēr par aizvadītās nedēļas labāko uzbrucēju atzītais Karsums guva vārtus jau piektajā spēlē pēc kārtas, ar diviem vārtiem kaldinot Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētās divkārtējās Gagarina kausa ieguvējas Maskavas "Dinamo" uzvaru ar rezultātu 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) pār Ņižņijnovgorodas "Torpedo" hokejistiem, ko trenē Pēteris Skudra.

Karsums guva vārtus pirmā perioda 14.minūtē, izlīdzinot rezultātu 1:1, bet savus otros vārtus viņš guva mača viducī, jau izvirzot Maskavas klubu vadībā ar 2:1 un nodrošinot uzvaru arī visā mačā.

Latvietis šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 54 sekundes, izdarot trīs metienus pa vārtiem, no kuriem divi bija precīzi. Tāpat uzbrucējs zaudēja vienīgajā iemetienā.

Kopumā Karsums pie rezultativitātes punktiem ticis jau sešās spēlēs pēc kārtas, bet šīs sezonas 23 mačos viņš guvis jau 11 vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles. Latvietis ir savas komandas labākais vārtu guvējs un trešais rezultatīvākais spēlētājs.

Pie uzvaras izdevies tikt arī Latvijas hokejistu Jāņa Sprukta un Miķeļa Rēdliha pārstāvētajai Jaroslavļas "Lokomotiv", kas savā laukumā ar 2:1 (2:0, 0:0, 0:1) apspēlēja Slovākijas vienību Bratislavas "Slovan".

Rēdlihs laukumā pavadīja 15 minūtes un trīs sekundes, taču ar rezultativitāti izcelties nespēja. Latvieša kontā divi neprecīzi metieni pa pretinieku vārtiem.

Šajā mačā nepiedalījās Sprukts, kuram ceļgala traumas dēļ nāksies izlaist vairākus mēnešus.

Pie uzvaras izdevies tikt arī Ukrainas klubam Doņeckas "Donbass", kurā spēlē Latvijas aizsargs Oskars Bārtulis. Doņeckas vienība savā laukumā arī ar 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) pieveica līgas jaunpienācējus Vladivostokas "Admiral" hokejistus.

Bārtulis spēlēja "Donbass" trešajā aizsargu pārī un laukumā pavadīja 16 minūtes un 40 sekundes.

Maskavas "Dinamo" ar 50 punktiem 23 spēlēs panākuši Rietumu konferences un visas līgas līderi Sanktpēterburgas SKA, bet "Donbass" ar 34 punktiem 21 spēlē pakāpušies uz ceturto vietu, par trim punktiem atpaliekot no Rīgas "Dinamo".

Savukārt "Lokomotiv" ar 31 punktu 22 mačos Rietumos atrodas devītajā pozīcijā. Tikpat punktu ir vēl trim komandām.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Salavat Julajev" ar 42 punktiem 21 spēlē ieņem trešo vietu, no līderes Kazaņas "Ak Bars" vairs atpaliekot vien par pieciem punktiem, bet "Traktor" ar 28 punktiem 20 mačos ir astotie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi