Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Klods Lemjē pēc piecu gadu pārtraukuma atgriežas NHL

Hokeja veterāns Klods Lemjē pirmdien pēc vairāk nekā piecu gadu pārtraukuma atgriezies Nacionālajā hokeja līgā (NHL), jo tika iekļauts Sanhosē "Sharks" rindās.

43 gadus vecais hokejists, kurš pēdējo reizi NHL mačā spēlēja 2003. gada 5. maijā Dalasas "Stars" rindās, pirmdien tika izsaukts uz līgas līdervienību "Sharks". Paredzams, ka Lemjē laukumā dosies otrdienas spēlē pret Vankūveras "Canucks".

"Sapnis atkal ir piepildījies," pēc pirmā treniņa "Sharks" sacīja Lemjē, kurš līdz šim četras reizes ir izcīnījis Stenlija kausu. Lemjē tiks iekļauts "Sharks" ceturtajā maiņā.

Lemjē uz Sanhosē tika izsaukts no farmkluba Vorčesteras "Sharks", kas spēlē Amerikas hokeja līgā. Veterāns tur aizvadīja 23 spēles, guva trīs vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles.

Hokejista karjeru Lemjē uz laiku beidza 2004. gadā pēc neilgas spēlēšanas Šveicē, taču atgriezās pērnā gada septembrī. Vispirms viņš spēlēja Centrālās hokeja līgas klubā Arizonas "Sundogs", tad vairākas spēles aizvadīja Ķīnā, līdz nonāca Vorčesterā un noslēdza līgumu ar "Sharks".

NHL karjerā Lemjē ir spēlējis Monreālas "Canadiens", Ņūdžersijas "Devils", Kolorādo "Avalanche", Fīniksas "Coyotes" un Dalasas "Stars" komandās. Vienu no četrām uzvarām Stenlija kausa izcīņā Lemjē guva 1996. gadā ar Kolorādo "Avalanche", kad tur spēlēja arī Sandis Ozoliņš.

Neskatoties uz hokejistam cienījamo vecumu, Lemjē nebūs vecākais NHL spēlētājs, jo pasaules labākajā līgā joprojām cīnās Detroitas "Red Wings" aizsargs Kriss Čelioss, kuram 25. janvārī paliks 47 gadi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi