Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Latvija bez ierunām atzīst Norvēģijas pārākumu

Latvijas hokeja izlase sestdien Stokholmā tā arī neprata uzlauzt norvēģu aizsardzību un savā piektajā pasaules čempionāta mačā kapitulēja ar 0:3. Norvēģijai ar vārtu guvumiem atzīmējās Jonass Holoss, Andreass Martinsens un Patriks Toresens, bet Larss Haugens atvairīja visus 25 Latvijas metienus. Nākamo spēli mūsu izlase aizvadīs pirmdien pret Dāniju.

Pirmās minūtes krietni aktīvāk aizvadīja Norvēģija un ripa pārsvarā uzturējās Latvijas aizsardzības zonā. Tiesa, neko ārkārtīgi bīstamu pretinieki neizveidoja, tikmēr Latvija aizsargājās un pie iespējas devās pretuzbrukumos. Spēles 7.minūtē Masaļskis divas reizes glāba komandu pēc norvēģu metieniem no tuvas distances. Pretinieku ofensīva turpinājās, palīdzējām arī paši - 12.minūtē K.Rēdlihs no savas aizvārtes piespēlēja norvēģu uzbrucējam - atkal glāba Masaļskis. Jau nākamajā pretuzbrukumā Meija ar patālu metienu šķietami pārspēja Haugenu, bet pēc videoatkārtojuma noskatīšanās vārtu guvumu neieskaitīja.

Norvēģijai pēc brīža beidzot izdevās savu pārsvaru laukumā pārsvērst gūtos vārtos - Rodrigo Laviņš kļūdījās aizsardzībā un tieši no mūsu aizsarga ripa kuriozi ieslīdēja Masaļska vārtos - 0:1. Par laimi, mūsējie tūdaļ tika pie vairākuma un iespējas rezultātu izlīdzināt, bet vairākumā tas neizdevās. Aptuveni trīs minūtes pirms perioda beigām Gints Meija uzmeta no aizvārtes - ripa noslīdēja gar pašu vārtu līnīju. Pēdējās minūtēs Latvija palika mazākumā pēc Džeriņa noraidījuma - tajā īstus brīnumus vārtos demonstrēja Masaļskis, neļaujot pretiniekiem panākt jau divu ripu pārsvaru. Pirmās 20 minūtes tomēr ierakstāmas norvēģu aktīvā - ar šādu spēli tikt pie uzvaras Latvijai būs ļoti grūti.

Arī otro periodu labāk sāka norvēģi, tomēr izdevības radās arī Latvijai - 4.minūtē vispirms mūsējie izniekoja izgājienu divatā pret aizsargu, bet Georgijs Pujacs ar tālmetienu norībināja vārtu stabiņu. Ko nespēja mūsējie, vēlreiz paveica norvēģi - pēc tāla aizsarga Triga metiena ripa atsitās pret Martinsena slidu un ielidoja Masaļska vārtos. Situāciju vēl sarežģītāku padarīja Kaspara Saulieša noraidījums, bet mazākumu Latvijai izdevās izturēt. Arvien biežāk briesmas pie norvēģu vārtiem sāka veidot mūsējie, īpaši aktīvā 3.maiņa. Tādējādi izdevās nopelnīt skaitlisko vairākumu, taču tajā norvēģi demonstrēja augstu disciplīnu un nosargāja savus vārtus neskartus. Armands Bērziņš saņēma 2+10 minūtes par uzbrukumu pretiniekam galvas apvidū, kārtējo reizi ļaujot pretiniekiem izmēģināt veiksmi vairākumā. Perioda pirmspēdējā minūtē rezultāts jau kļuva kritisks - Patriks Turesens pēc mūsējo kļūdas tika pie ripas vārtu priekšā un cauršāva Masaļski trešo reizi - 0:3. Jau pēc spēles laika beigām divas soda minūtes Daugaviņam - 3.periodu sākām mazākumā.

Divas minūtes četratā izdevās izturēt, bet pēc tam uz priekšu devās trešais uzbrucēju virknējums, apdraudot norvēģu vārtus. Perioda 6.minūtē rezultāts varēja kļūt vēl nepatīkamāks, bet talkā pēc vairākiem bīstamiem norvēģu metieniem nāca gan Masaļskis, gan abi vārtu stabiņi. Norvēģija turpināja dominēt arī perioda turpinājumā - Latvija vārtu gūšanas momentus spēja izveidot vien vairākumā. Neko kardināli mainīt vairs neizdevās un Latvijai nācās ledu pamest bez vārtu guvuma - 0:3.

Par mača labākajiem spēlētājiem atzina Krišjāni Rēdlihu un norvēģu vārtsargu Larsu Haugenu. Nākamo spēli Latvija aizvadīs pirmdien, kad plkst.17:15 tiksies ar Dānijas izlasi.

Pasaules hokeja čempionāts. S grupa. 2012.gada 12.maijs. Stokholma, Ericsson Globe arēna.

Norvēģija – Latvija 3:0 (1:0;2:0;0:0)

Vārti: 12:43 Holoss 1:0; 25:54 Martinsens (Trigs, Asks) 2:0; 38:43 Toresens (Hansens, Skroders) 3:0;

Vārtsargi: Larss Haugens – Edgars Masaļskis

Metieni: 30 (11/8/11) - 25 (8/11/6)

Soda minūtes: 8-22




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PČH 2012 KOPVĒRTĒJUMS.

S grupa
1.Krievija 15 punkti (5 spēlēs)
2.Zviedrija 12(5)
3.Čehija 11(5)
4.Norvēģija 7(5)
5.Latvija 6(5)
6.Vācija 6(5)
7.Itālija 2(5)

8.Dānija 1(5)

H grupa
1.Kanāda 13(5)
2.Somija 12(5)
3.ASV 10(5)
4.Slovākija 9(5)
5.Francija 6(5)
6.Šveice 6(5)
7.Baltkrievija 3(5)
8.Kazahstāna 1(5)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi