Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Latvija zaudē Dānijai, ceturtdaļfinālā nespēlēs

Latvijas hokeja izlase pirmdien Stokholmā ar 0:2 piekāpās Dānijas valstsvienībai pasaules čempionāta spēlē, tādējādi zaudējot pat teorētiskas izredzes pacīnīties par vietu ceturtdaļfinālā. Vārtus dāņiem 2.periodā guva Mortens Grēns un Mortens Madsens, bet lielisku sniegumu vārtos demonstrēja Frederiks Andersens - 35 atvairīti metieni. Tā bija Dānijas izlases pirmā uzvara sešās spēlēs. Pēdējo spēli čempionātā Latvija aizvadīs otrdienas vakarā pret Zviedrijas izlasi.

Spēles 2.minūtē noteikumus pārkāpa Ronalds Ķēniņš, bet vēl aizturētā soda laikā Jespers Jensens uztriecās virsū Edgaram Masaļskim - komandas divas minūtes spēlēja četratā, bet Jensenam piešķīra pat 2+10 soda minūtes. Dānijai vēl vienu noraidījumu pēc brīza nopelnīja Hansens, atstājot savējos mazākumā. Latvija skaitliskajā vairākumā spēlēja pārliecinoši, taču Andersenu pārspēt neprata. Mača 7.minūtē vadībā varēja izvirzīties dāņi - Masaļska atsisto ripu vārtos centās raidīt Larss Ellers. Turpmākajās minūtēs dažas labas izdevības gūt vārtus bija Latvijai, vienā no tajām pēc M.Rēdliha metiena vārtu priekšā aktīvi nospēlēja Indrašis, tomēr pārcelt ripu pār Andersena kājsargam neizdevās. Latviešu ofensīvu apturēja Daugaviņa noraidījums. Mazākumā vairākas reizes glāba Masaļska meistarība, bet iniciatīva nu jau piederēja dāņiem - pretinieki aktīvi uzbruka arī vienādos sastāvos. Atlikušajā laikā spēle izlīdzinājās, bet iespēju gūt vārtus nebija sevišķi daudz. Pirmās 20 minūtes noslēdzās bez vārtu guvumiem.

Otro periodu ar lielisku iespēju uzsāka Dānija, bet nepārspēja Masaļski pat ar atkārtotu metienu no pašas vārtu priekšas. Mūsējie atbildēja ar 3.maiņas ofensīvu - īsā brīdī izcelties varēja Ķēniņš un Meija, otrais raidīja ripu pāri tukšiem Dānijas vārtiem. Kas neizdevās mūsejiem, izdevās pretiniekiem - Mortens Grēns ar izcili precīzu metienu cauršāva Masaļski, bet tikai pateicoties Edgaram, rezultāts jau pēc mirkļa nekļuva 0:2. Perioda vidusdaļā Latvija aizvadīja ārkārtīgi nesekmīgu vairākumu, bet uzreiz pēc tā palika mazākumā pēc nevajadzīga Ķēniņa noteikumu pārkāpuma. Kad divas minūtes jau gandrīz bija izturētas, latvieši palika trijatā pēc vēl viena pārkāpuma. Mazākumu vēlreiz izdevās izturēt, bet perioda 14.minūtē Mortens Madsens uzgāzās virsū Masaļskim - spēle tika apturēta, lai Edgars saņemtu medicīnisko palīdzību. Par šo incidentu nopelnīto vairākumu Latvija izmantot nespēja, bet no noraidīto soliņa izslidojušais Madsens jau pilnos sastāvos iemeta ripu Masaļska sargāto vārtu tuvajā stūrī - 0:2. Atlikušās minūtes aizritēja ar izteiktu Latvijas izlases pārsvaru, tomēr rezultāta starpību samazināt neizdevās.

Trešo periodu Latvija sāka ar Māri Jučeru izlases vārtos - tā vārtsargam bija debija pasaules čempionātos. Aktīvi centās sākt Latvija, bet uzreiz divu minūšu sods Spruktam. Mazākumā labi spēlēja Jučers, tiekot galā ar divām dāņu izdevībām. Turpinājumā Latvijas izlase pārsvarā uzturējās Dānijas aizsardzības zonā, cenšoties lauzt spēles gaitu. Par spīti visiem centieniem, laiks strauji ruka, bet dāņu aizsardzību uzlauzt neizdevās. Jučers divas minūtes pirms beigām vārtus atstāja, taču arī sešatā Andersenam kaut vienu ripu iemest neizdevās -  Latvija piekāpās ar 0:2, otro spēli pēc kārtas nespējot gūt vārtus.

Pēdējo spēli čempionātā Latvija aizvadīs otrdienas vakarā pret Zviedrijas izlasi. Tās sākums plkst. 21:15.

Pasaules hokeja čempionāts. S grupa. 2012.gada 14.maijs. Stokholma, Ericsson Globe arēna.

Latvija - Dānija 0:2 (0:0;0:2;0:0)

Vārti: 24:48 Grēns (Hardts) 0:1; 35:23 Madsens (Ellers) 0:2;

Vārtsargi: Edgars Masaļskis (no 40:00 Māris Jučers) - Frederiks Andersens

Metieni: 35 (18/9/8) - 28 (10/13/5)

Soda minūtes: 10-22

Skatītāji:2200 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PČH 2012 KOPVĒRTĒJUMS.

S grupa
1.Krievija 18 punkti (6 spēlēs)
2.Zviedrija 15(6)
3.Čehija 11(6)
4.Norvēģija 10(6)
5.Latvija 6(6)
6.Vācija 6(6)
7.Dānija 4(6)

8.Itālija 2(6)

H grupa
1.Kanāda 16(6)
2.ASV 13(6)
3.Somija 12(6)
4.Slovākija 12(6)
5.Francija 9(6)
6.Šveice 6(6)
7.Baltkrievija 3(6)
8.Kazahstāna 1(6)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar lielām ambīcijām

Toms Skujiņš: Pasaules čempionāta trase priekš manis ir ļoti laba, jo ir pietiekami smaga.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi