Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas hokeja 80 gadu jubileju atzīmēs ar Latvijas un Krievijas hokeja veterānu spēli

Latvijas hokeja 80 gadu jubileju 4.decembrī atzīmēs ar Latvijas un Krievijas hokeja veterānu spēli, savukārt "Arēnā Rīga", kur notiks jubilejas pasākums, atklās hokejam veltītu ekspozīciju, kas tur atradīsies arī turpmāk.

Šogad Latvijas Hokeja federācija (LHF) atzīmē 80.gadadienu kopš brīža, kad federācija tika uzņemta Starptautiskajā Hokeja federācijā (IIHF). LHF prezidents Kirovs Lipmans uzskata, ka šī ir nopietna jubileja, kura attiecīgi arī jāatzīmē. Plānota ne tikai hokeja veterānu spēle, bet arī saviesīgs pasākums, uz kuru tiks aicinātas gan IIHF amatpersonas, gan citu valstu nacionālo hokeja federāciju vadītāji. Lai spētu pienācīgā līmenī noorganizēt jubilejas pasākumus, Lipmans ieplānojis tikties ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu, kā arī jaunās valdības vadītāju, cerot uz viņu atbalstu pasākuma rīkošanā.

"Zinu, ka Krievijā, kur šogad atzīmēs hokeja 65 gadu jubileju, svētkiem gatavojas ļoti nopietni. Krievijas federācijai ir gan valsts, gan Maskavas atbalsts. Ja krievi var, kāpēc mēs nevaram sarīkot sava hokeja svētkus. Valstij būtu jāpiedalās nopietnos pasākumos, nevis savā starpā jāšķeļas un jātirgojas. Tas taču ir trakums, kas pašlaik notiek [Saeimā]," otrdien notikušajā preses konferencē sašutis bija LHF vadītājs. Bez hokeja spēles Lipmans cer arī sarīkot saviesīgu vakaru ar hokeja cilvēku godināšanu, koncertu, sarunām un vakariņām, taču atzina, laika, lai aizvadītu grandiozas svinības, daudz nav palicis.

Krievijas veterāni kā pretinieki izvēlēti, jo 1931.gadā tieši ar Krievijas komandu "Spartak", kas tobrīd skaitījusies amatieru komanda, Latvijā aizvadīta pirmā starptautiskā spēle, paskaidroja Lipmans. Veterānu spēlē piedalīsies bijušie hokejisti, kuri pašlaik ir 40 līdz 60 gadu veci, un Latvijā tie ir zināmi cilvēki.

"Hokejam ‒ 80" svētku ietvaros plānota arī pastāvīgas hokeja vēsturei veltītas ekspozīcijas atklāšana "Arēnā Rīga", kuru LHF veido kopā ar hokeja entuziastiem un arēnas atbalstu. Pagaidām līdz 4.decembrim "Arēnā Rīga" uz planšetēm pie sienām būs skatāmi hokeja entuziasta Anduļa Kluča veidotie vēstures materiāli, statistika un avīžu izgriezumi, pārsvarā par Rīgas "Dinamo" gaitām PSRS čempionātā. Klucim par savu fanātisko darbu otrdien tika pasniegts atzinības raksts un dāvināta iespēja šosezon jebkuru "Arēnā Rīga" notiekošo hokeja spēli apmeklēt bez maksas.

"Arēnas Rīga" direktors Edgars Buncis sacīja, ka, uzzinot par Latvijas hokeja jubilejas svinībām, uzskatījis, ka arēnai tā ir principa un goda lieta palīdzēt federācijai ne tikai ar spēles rīkošanu, bet arī veidojot hokeja vēstures ekspozīciju, kuru ar laiku plānots pilnveidot un papildināt. Plānots, ka turpmāk "Arēnas Rīga" foajē pie griestiem atradīsies 55 vimpeļi ar izcilāko hokejistu uzvārdiem un viņu pārstāvēto klubu simboliku. "Arēnā Rīga" varētu notikt arī 2006.gada pasaules hokeja čempionāta, kas notika Rīgā, fotogrāfiju izstāde, jo tās līdz šim publicētas tikai grāmatā un fotogrāfiju albumā.

Savukārt LHF plāno ieviest Latvijas hokeja goda zīmi, kuru piešķirtu saviem izcilniekiem ‒ bijušajiem hokejistiem un hokeja cilvēkiem, kurus izraudzītu speciāla komisija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi