Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Latvijas hokejisti pasaules čempionātu pabeidz ar zaudējumu Čehijai

Latvijas hokejisti pasaules čempionāta otrās kārtas izšķirošajā spēlē par vietu ceturtdaļfinālā ar 1:3 piekāpās Čehijai. Pamatu uzvarai čehi ielika otrajā trešdaļā, kad divus vārtus mazākumā guva Tomašs Rolineks. Latvijas hokejisti F grupā ieņēma sesto vietu.

Čehijas hokejisti jau pirmajā uzbrukumā tika pie bīstama metiena un skaitliskā vairākuma, jo Georgijs Pujacs nenoturēja savu pretspēlētāju, nopelnot divas minūtes. Mazākumā izdevās noturēties cienīgi un izveidot pat vairākus pretuzbrukumus.

Sestajā minūtē jau Latvija tika pie skaitliskā pārsvara. Jau tā sākumā bīstami meta Pujacs, taču tas arī izrādījās vienīgais bīstamais uzbrukums. Spēles sākumā ar aktivitāti izcēlās Kaspars Saulietis. Cīņa turpinājās ar čehu pārsvaru. 12. minūtē Guntis Galviņš nopelnīja divu minūšu sodu, bet 44 sekundes pirms mazākuma beigām pārlieku asi nospēlēja Artūrs Kulda. Mazākumā izdevās ierobežot čehu uzbrukumus, un Edgaram Masaļskim tikai pāris reizes nācās glābt komandu no vārtu zaudējuma.

Arī līdz pirmās trešdaļas beigām pārsvars piederēja čehiem, taču komandas uz ģērbtuvēm devās pie neizšķirta rezultāta.

Pašā otrās trešdaļas sākumā laba iespēja atklāt rezultātu bija Dārziņam, kura metienu pēc saspēles Cipuli ar pretuzbrukumā čehu vārtsargs Vokouns notvēra.

Otrajā minūtē Latvijas izlase ieguva skaitlisko pārsvaru, taču zaudēja vārtus. Pretinieku zonā ar apspēlēšanu aizrāvās Ņiživijs, Pujaca piespēli pārķēra pretinieki un aizslidoja pretuzbrukumā divi pret viens – precīzs metiens izdevās Tomašam Rolinekam.

Pēc īsa brīža Čehijas hokejisti nopelnīja vēl vienu noraidījumu, un gandrīz minūti Latvijas valstsvienība varēja spēlēt piecatā pret trijiem. Taču šajā laikā viņi ne tikai neizdarīja nevienu metienu, bet gandrīz zaudēja otros vārtus – sāncenšiem bija pretuzbrukums trīs pret vienu.

Perioda vidū Latvijas izlasei bija vēl viena iespēja realizēt vairākumu, taču arī šoreiz čehi neitralizēja visus pretinieku centienus, pierādot, kāpēc ir labākā komanda čempionātā skaitliskajā mazākumā. Bet trešdaļas izskaņā – un atkal spēlējot vairākumā! – Latvijas komanda ielaida otros vārtus. Atkal precīzs bija Rolineks, kurš ietrieca ripu Masaļska vārtu augšējā stūrī.

Pēdējās trešdaļas sāukmā Jānim Spruktam bija laba iespēja vienus vārtus atgūt, taču Rolineks patraucēja izdarīt metienu.

Desmit minūtes pirms cīņas beigām ar labu saspēli labā pozīcijā tika izvirzīts Lauris Dārziņš, taču vārtos lieliski nospēlēja Tomāšs Vokouns. Drīz pēc tam labu iespēju neizmantoja Jakubs Klepišs - glāba Masaļskis. Pēc tam čehus pēc Sprukta metiena glāba vārtu stabiņš, taču pēc Sergeja Pečuras metiena neglāba arī tas, un jaunais uzbrucējs panāca 1:2.

Jau nākamajā uzbrukumā bīstami vārtu priekšā izlauzās Georgijs Pujacs. Vokouns glāba un ievadīja rezultatīvu čehu uzbrukumu - pretinieki izspēlēja līdz labā pozīcijā esošo Romānu Červenku - 1:3.

Spēles beigās Čehijas hokejisti īsti nedeva iespēju Latvijas komandai vēlreiz pietuvoties un svinēja pelnītu uzvaru ar 3:1.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē nosauca aizsargu Kristapu Sotnieku, bet Tomašs Rolineks bija labākais Čehijas komandā.

Latvijas izlase ar trim punktiem paliks sestajā vietā F grupā. Par čempionāta labākajiem Latvijas hokejistiem tika atzīti Edgars Masaļskis, Jānis Sprukts un Arvīds Reķis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Znaroks: Ielaist divas ripas vairākumā ir katastrofa

Herberts Vasiļjevs: Čehi bija uzvarami

Sotnieks: lai realizētu vairākumu, vairāk jāstrādā treniņos

Rūžička kritisks par spīti uzvarai pār Latviju

FOTO: Latvijas hokejisti piekāpjas Čehijai

Latvijas valstsvienības spēlētāju statistika pasaules čempionātā

Pasaules čempionāts, F grupa

Čehija – Latvija 1:3 (0:0, 2:0, 1:1)

Vārti: 22:21 Rolineks (Koukals, maz.) – 1:0, 37:51 Rolineks (Koukals, maz.) - 2:0, 52:05 Pečura (Saulietis) - 2:1, 52:51 Červenka (Novotnijs) - 3:1.

Vārtos: Tomašs Vokouns - Edgars Masaļskis

Metieni: 25 - 29

Soda minūtes: 14 - 10

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi