Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas izlase cer uz Bārtuļa palīdzību PČ otrā posma spēlēs

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā Šveicē cer arī uz Amerikā spēlējošā aizsarga Oskara Bārtuļa palīdzību, taču viņš komandai varētu pievienoties ne ātrāk par otrā posma sākumu, pirmdien žurnālistiem preses konferencē sacīja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Jau ziņots, ka pirmdien Znaroks nosauca izlases sastāvu, kas dosies uz čempionātu, kurā tika iekļauti 25 hokejisti - trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 13 uzbrucēji. Kā pēdējais no sastāva tika svītrots aizsargs Agris Saviels.

Bārtulis, kurš spēlē Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Filadelfijas "Phantoms", piedalās Kaldera kausa izcīņas izslēgšanas mačos, kur pirmajā kārtā viņa pārstāvētā komanda sērijā ar 0:2 zaudē Heršejas "Bears".

"Mums labākajā gadījumā viņš [Bārtulis] varētu pievienoties 27. vai 28.aprīlī, tāpēc viņu varētu pieteikt tikai uz otrā posma spēlēm. Neskaidrība ir ar aizsargu Jēkabu Rēdlihu, kuram ir neliela mikrotrauma [savainots apakšstilbs]. Šodien [pirmdien] viņš netrenējās, skatīsimies, kā būs rīt," par situāciju ar aizsargiem stāstīja Znaroks.

Treneris sacīja, ka Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Floridas "Panthers" aizsargs Kārlis Skrastiņš Rīgā ierodas otrdien, bet otrs NHL spēlētājs Tampabejas "Lightning" uzbrucējs Mārtiņš Karsums jau ir kopā ar komandu.

Latvijas izlases treneri līdz galam vēl nav izlēmuši, vai uz čempionāta pirmo spēli tiks pieteikti astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji, vai tiks spēlēts ar septiņiem aizsargiem un 13 uzbrucējiem. "Visticamākais ir variants ar astoņiem aizsargiem, lai gan mačus mēs tāpat aizvadīsim ar trīs aizsargu pāriem, nepieciešamības gadījumā veicot maiņas," uz aģentūras BNS jautājumu atbildēja Znaroks.

Vēl nav izlemts, kurš uzbrucējs, spēlējot ar astoņiem aizsargiem, netiks pieteikts pirmajam posmam. Jebkurā gadījumā 23.aprīlī uz Berni izlidos visi 25 sastāvā iekļautie spēlētāji, no kuriem divi apakšgrupu turnīrā noteikti nespēlēs. "Kuri tie būs, lemsim tikai uz vietas. Mums vēl ir divas treniņu dienas šeit un četri treniņi Šveicē pirms čempionāta sākuma. Sešu dienu laikā vēl daudz kas var notikt un mainīties," Znaroks norādīja, ka hokejā neviens nav pasargāts no pēkšņām traumām.

Pasaules čempionātam katra komanda var pieteikt 23 hokejistus, no kuriem trijiem jābūt vārtsargiem. Vēl divus spēlētājus ar papildpieteikumu sastāvā varēs iekļaut pēc apakšgrupu turnīra.

Pirmo spēli Bernē Latvija 25.aprīlī aizvadīs pret ASV, bet pēc tam 27.aprīlī spēlēs ar Zviedriju un 29.aprīlī ar Austriju. Trīs labākās apakšgrupas komandas iekļūs otrās kārtas grupu turnīrā, lai cīnītos par vietu ceturtdaļfinālā, bet vājākā apakšgrupas komanda sacentīsies atpalicēju turnīrā par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Znaroks nosaucis Latvijas valstsvienības sastāvu

Vasiļjevs: Mērķim jābūt pirmajam astoņniekam

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi