Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

LHF lems par jauno galveno treneri, favorīts - Beļavskis

Visticamāk, otrdienas Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē par jauno valstsvienības galveno treneri apstiprinās bijušo izlases uzbrucēju Aleksandru Beļavski (50), raksta laikraksts Diena.

"Balsošana būs par divām kandidatūrām - Beļavski un Šupleru," laikrakstam atzinis LHF prezidents Kirovs Lipmans. Lai gan bjušais Rīgas Dinamo galvenais treneris Juliuss Šuplers (64) ir strādājis augstākā līmenī (Slovākijas izlase, KHL) un ir pieredzes bagātāks tieši trenera arodā, viņš nav balsojuma favorīts. "Beļavski pazīstu jau ļoti sen. Viņš ir izglītots un zinošs treneris, tāpat mums ir jāskatās uz priekšu, respektīvi, jādomā par nākamo olimpisko ciklu. Tāda ir mana nostāja, bet lēmumu jau pieņems valde, kopīgi balsojot," atklāj Lipmans.

No abiem pretendentiem klātienē prezentēt savu redzējumu ieradīsies vienīgi kādreizējais Latvijas izlases uzbrucējs Beļavskis, kurš 104 valstsvienībā aizvadītajās spēlēs iekrāja 95 punktus (47 vārti, 48 rezultatīvas piespēles). Tas ir septītais visu laiku labākais rādītājs Latvijas izlases vēsturē.

Beļavskis kā galvenā trenera Kurta Lindstrēma palīgs jau darbojās 2004.gada pasaules čempionātā, bet pēdējās divas sezonas vadīja Krievijas Jaunatnes hokeja (MHL) līgas klubu Bobruiskas Dinamo-Shinnik. Maijā viņš no amata tika atbrīvots.

Kā zināms, kopš 2011.gada Latvijas izlasi vadīja kanādietis Teds Nolans, kurš ikdienā strādā Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubā Bufalo Sabres. Viņa palīgs Kārlis Zirnis un vārtsargu treneris Juris Klodāns izteikuši gatavību strādāt arī Beļavska vadībā, raksta Diena.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi