Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

LTV vēl apzina zaudējumus par tehnisku problēmu dēļ neparādīto KHL izslēgšanas spēles sākumu

Latvijas Televīzija (LTV) vēl apzina gūtos zaudējumus un iespējamo pretenziju izvirzīšanu par trešdien tehnisku problēmu dēļ neparādīto Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Sanktpēterburgas SKA un Rīgas Dinamo izslēgšanas spēles sākumu.

LTV sporta redakcijas producents Andris Ušackis aģentūrai BNS pastāstīja, ka gan atbildība pret saviem reklāmdevējiem, gan arī pretenzijas par translācijas noraušanu tiek risinātas kā komplekss jautājums, kas pašlaik esot procesā.

"Protams, skaidrošanās būs, taču mums vajag apzināties, ko mēs varam pieprasīt. Skaidrs, ka tiešraides sākumu norāva Sanktpēterburgas puse, taču translācijas tiesības nodrošina KHL. Sašutums mums ir, taču to vajag izteikt ar vēsu prātu, vispirms apzinoties visu situāciju," paskaidroja Ušackis.

Patlaban notiek sarunas, lai Latvijā neparādīto spēles sākumu hokeja līdzjutēji varētu redzēt atkārtojumā, kas paredzēts ceturtdien plkst.14 LTV7 kanālā. "Viņi[Sanktpēterburgas puse] sola no jauna atsūtīt spēles sākumu, redzēsim, kā tad darbosies satelīta sakari. Trešdien problēma bija tajā, ka viņiem satelītā, kas nodrošina signālu, kaut kas nosvila. Kamēr to visu nomainīja un saveda kārtībā, pagāja laiks," pastāstīja Ušackis.

Viņš izteica cerību, ka otrreiz šādas likstas neatkārtosies, lai gan tehniskās lietās tā reizēm mēdz gadīties un šis nav pirmais precedents, kad tehnisku problēmu dēļ Latvijas televīzijās sporta tiešraidēs rodas problēmas.

Ušackis atzina, ka tiek apzināta arī situācija un iespējamie zaudējumi hokeja translācijas reklāmdevējiem, jo, nenodrošinot kvalitatīvu tiešraidi, translācijas auditorija varēja krietni samazināties, tādējādi neattaisnojot reklāmdevēju vēlmes.

Jau ziņots, ka trešdienas Sanktpēterburgas SKA un Rīgas Dinamo spēles tiešraidi normālā kvalitātē LTV7 kanālā varēja vērot tikai no otrā perioda otrās puses. Savukārt no pirmā perioda beigu daļas LTV7 tika translēts nekvalitatīvs attēls, kas tika ņemts no interneta.

Ceturtdien plkst.18 Sanktpēterburgas SKA un Rīgas Dinamo tiksies atkārtoti. Pirmajā spēlē ar 2:0 negaidīti uzvarēja Latvijas komanda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi