Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Martins Dukurs: Emocijas atnāk ar medaļu

Divas dienas pēc sudraba medaļas izcīnīšanas Latvijas skeletonists Martins Dukurs intervijā LTV _Rīta Panorāmai _atzīst - dzīve turpinās arī pēc Olimpiādes, netikšanu pie zelta viņš pārlieku nepārdzīvo. Sočos viņš bijis tik labā mentālā kondīcijā, kādu sev novēlētu visās sacensībās.

Jau vēstīts, ka sestdienas vakarā Sočos M.Dukurs otrajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas izcīnīja sudraba medaļu, četru braucienu summā 0,81 sekundi zaudējot krievam Aleksandram Tretjakovam, bet Martina vecākais brālis Tomass vēlreiz palika uzreiz aiz goda pjedestāla.

FOTO: Dukurs saņem otro olimpisko sudrabu karjerā

"Tad, kad dabū medaļu, emocijas ir pavisam savādākas. Pirms tam tas viss iekšā kaut kur maļās, tu vēl pārdomā, kas varēja būt savādāk un ko varēja darīt citādi. Emocijas atnāk ar medaļu,'' savas sajūtas pirmdienas rītā raksturoja Dukurs. Jau šovakar plkst. 21 notiks skeletonistu sagaidīšana lidostā Rīga, bet pusotru stundu vēlāk uz sagaidīšanas ceremoniju stacijas laukumā aicināti visi siguldieši.

Martins uz Sočiem devies, lai veiktu četrus labus braucienus un tas arī izdevies. "Varbūt man palīdzēja tas, ka es nebraucu uz Sočiem ar ilūzijām, ka man būs zelts un es visus sakaušu. Tik kritiski neuztveru, ka paliku otrais - tomēr es cīnījos. Ja būtu tā, kā Vankūverā, kad es pats nokļūdījos un zelts izslīdēja no rokām, būtu sāpīgāk. Šeit es izdarīju praktiski visu, ko varēju, vismaz tuvu tam. Tretjakovs vienkārši bija spēcīgāks."

Kā Tretjakovs uzrādīja četrus identiskus starta laikus?

Pirms četriem gadiem Vistleras trasē Martins bija līderis pēc trim olimpiskajiem braucieniem, bet pēdējā zeltu ar 0,07 sekunžu pārsvaru tomēr izrāva kanādietis Džons Montgomerijs. Tretjakovs toreiz palika trešais, bet uzreiz aiz krieva -Tomass.

Tāpat latviešu labākais skeletonists godīgi atzīst - Sočos mazliet pietrūcis cīņas gara. "Es jau pēc pirmās dienas redzēju, ka zelts ir pārāk tālu. Protams, bija kaut kāda cerība, tomēr bija diezgan patālu. Arī 3.vieta no manis bija ļoti tālu, līdz ar to nebija tās cīņas. Tas pietrūka tādā emocionālā ziņā."

Martins Dukurs Pasaules kausa izcīņā uzvarējis piecās sezonās pēc kārtas (2010-2014), tāpat pēdējos piecos Eiropas čempionātos un divās Pasaules meistarsacīkstēs (2011, 2012). Pēdējos divos svarīgākajos startos, kuros bija jāveic četri braucieni ierasto divu vietā, gan pārāks sīvākais konkurents Tretjakovs - tā notika gan 2013.gada Pasaules čempionātā Sanktmoricā, gan Sočos.

Olimpiskajiem jaunumiem un rezultātiem sekojiet līdzi arī laikrakstā Diena un portāla Diena.lv Olimpiskajā sadaļā


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi