Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Nacionālā hokeja līga turpina tuvoties lokautam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) un Spēlētāju asociācijas (NHLPA) apmainīšanās ar priekšlikumiem par jauno kolektīvo līgumu noslēgusies bez rezultātiem un līga tuvojas sezonas sākuma atlikšanai vai čempionāta atcelšanai pavisam.

Abas puses sarunas sola turpināt nākamajā nedēļā, bet paliek arvien mazāk cerību, ka nepilnu divu nedēļu laikā līdz 15.septembrim izdosies panākt vienošanos.

Gan NHL, gan NHLPA šonedēļ izteikuši savus piedāvājumus jaunajam kolektīvajam līgumam, tomēr tie nav būtiski atšķīrušies no iepriekšējiem. Joprojām galvenās strīdus punkts ir par līgas ieņēmumu sadali spēlētāju un klubu starpā - līga pieprasa, lai spēlētāji pašreizējo 57% vietā turpmāk saņemtu vien 43%. Jaunākajā piedāvājumā līga gan bija spēlētāju daļu paaugstinājusi līdz 46%.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā tieši par šo bija lielākās diskusijas arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) lokauta laikā. Toreiz abas puses panāca vienošanos par vienlīdzīgu ieņēmumu sadali un sezona varēja sākties Ziemassvētkos.

Pēdējo 20 gadu laikā šī varētu kļūt jau par ceturto reizi, kad spēlētāji nedodas laukumā, bet atmiņā paliekošākais ir lokauts 2004./2005.gada sezonā, kad tā arī netika aizvadīta neviena spēle.

Tikmēr Krievijas mediji ļoti aktīvi apspriež, kuros Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) klubos spēlēs šīs valsts NHL hokeja zvaigznes Jevgēņijs Malkins, Pavels Dacjuks, Iļja Kovaļčuks, Aleksandrs Ovečkins un citi. Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš lokauta gadījumā labprāt spēlētu Rīgas Dinamo, izteicies pats hokejists, savukārt Bufalo Sabres nodraftētais Zemgus Girgensons spēlēs Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Ročestras Americans.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi