Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

NHL: Pārtrūkst Keina rekordgarā punktu sērija; Girgensona un Ķēniņa komandām zaudējumi

NHL čempionienības Čikāgas Blackhawks amerikāņu uzbrucējs Patriks Keins otrdien tomēr nespēja gūt punktus 27. regulārā čempionāta mačā pēc kārtas, bet _melnie vanagi ar 0:3 savā laukumā atzina Kolorado Avalanche _pārākumu.

Keins iepriekš kopš 17.oktobra spēja būt rezultatīvs 26 spēlēs pēc kārtas, šajā laikā iekrājot 16 vārtus un 24 piespēles, kā arī uzstādot jaunu rekordu starp ASV dzimušajiem hokejistiem un pārspējot visu laiku labāko Blackhawks kluba sasniegumu. Svētdien viņš apsteidza arī Pitsburgas Penguins kapteini Sidniju Krosbiju, kurš pirms vairākām sezonām prata iekrāt punktus 25 spēlēs pēc kārtas. Tāpat tā ir garākā šāda veida sērija NHL kopš 1992./1993.gada sezonas, kad 30 mačos pēc kārtas punktus guva zviedrs Matss Sandīns.

Līgas rekords gan ir krietni iespaidīgāks - 1983./1984.gada sezonā leģendārais Veins Greckis guva punktus 51 mačā pēc kārtas, piedevām šajā periodā pretinieka vārtsargus pārspēja 61 reizi, pievienojot arī 92 rezultatīvas piespēles.

Šoreiz Keins uz ledus pavadītajās 23 minūtes neizdarīja nevienu metienu un spēli noslēdza ar -1 lietderības koeficientu. Tiesa, ar 46 (19+27) punktiem viņš tāpat saglabā līgas rezultatīvākā hokejista godu.

Citā mačā divu uzvaru minisēriju pārtrauca Zemgus Girgensons un Bufalo Sabres, kas savā laukumā ar 0:2 kapitulēja Ņūdžersijas Devils. Zemgum šoreiz tieši 14 minūtēs uz ledus divi metieni un četri spēka paņēmieni. Sezonas 28 mačos latvietim pieci (2+3) punkti un -1 lietderība.

Tikmēr Vankūveras Canucks uzbrucējs Ronalds Ķēniņš kārtējo maču palika rezervē, bet komanda viesos ar 2:6 piekāpās Minesotas Wild. Atkārtoti no AHL komandas Jūtikas Comets izsauktais latvietis šosezon NHL aizvadījis divus mačus.

Tikmēr pie uzvaras tika Kristera Gudļevska konkurents uz vietu Tampabejas Lightning vārtos Andrejs Vasiļevskis, kurš atvairīja 33 no 37 Toronto Maple Leafs metieniem, bet Tampa viesos uzvarēja ar 5:4. Šoreiz atpūta tika dota pamatvārtsargam Benam Bišopam, kura dublieris uz pāris mačiem pagājušajā nedēļā bija no AHL izsauktais Gudļevskis.

Austrumu konferencē Tampa ar 35 punktiem 32 mačos ieņem 9.vietu, bet Bufalo ir četrpadsmitie (29 punkti 32 spēlēs).

Rietumos Canucks ar 30 punktiem 32 spēlēs noslīdējuši jau uz 13.pozīciju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi