Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā nāksies iztikt bez Daugaviņa un Girgensona

Atteikums saņemts no Amerikas Hokeja līgas (AHL) kluba Americans par Zemgus Girgensona iespējamo līdzdalību pirmsolimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. «Kluba vadība mums ir atsūtījusi oficiālu dokumentu, ka Girgensons ir savainots un nevarēs ierasties uz Latvijas izlasi,» Dienu informēja Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks. Valstsvienības kandidāti vienkopus sāks pulcēties jau 2. februārī, bet pirmais oficiālais treniņš Teda Nolana vadībā būs 4. februārī. Pirmā spēle Arēnā Rīga 7. februārī ar Lielbritāniju.

Pagājušajā nedēļā pārsteidza Latvijas Hokeja federācijas (LHF) publiskotais kandidātu saraksts. Tajā bija iekļauti 42 spēlētāji. Vai tiešām uz īso sagatavošanās ciklu treneri plāno aicināt tik kuplu kandidātu skaitu? «Protams, ne. Starptautiskā Hokeja federācija prasīja paplašināto kandidātu sarakstu, un mēs tādu arī iesniedzām. Plānojam uz treniņiem aicināt trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 13 uzbrucējus,» skaidroja Baldonieks. Ar dažiem kandidātiem, kuri patiešām būtu noderīgi cīņā par olimpisko ceļazīmi, izlases vadītāji vairs nevar rēķināties. Aiz okeāna ir sākusies Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona, un tas nozīmē, ka cerības ir zudušas izlasē ieraudzīt arī uzbrucēju Kasparu Daugaviņu. Viņš cīnās par vietu Otavas Senators sastāvā. Pēc AHL kluba Americans ziņām, Girgensonam esot jau otrais smadzeņu satricinājums.

Kandidātu sarakstā ir arī Aleksandrs Ņiživijs, kurš it kā jau atvadījās no valstsvienības, taču viņa uzvārds pirms-olimpiskā kvalifikācijas turnīra kontekstā šosezon ir locīts. Iespējams, Ņiživija jautājums arī automātiski tiks izņemts no darba kārtības. Pēc pāriešanas no Rīgas Dinamo uz Prāgas Lev Saša ir guvis savainojumu, tāpēc kopā ar komandu nav devies izbraukumā. Cits KHL klubs Doņeckas Donbass, kurš punkts punktā turpina cīņu par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā, sācis apšaubīt aizsarga Oskara Bārtuļa nepieciešamību doties uz kvalifikācijas turnīru. Zinot, ka šajā klubā strādā Latvijā labi zināmie treneri Juliuss Šuplers un Sergejs Naumovs, jādomā, ka sarežģījumu ar Bārtuļa atlaišanu tomēr nebūs. Par pārējiem kandidātiem nav ziņu, ka viņi varētu neierasties uz turnīru.

Par vienīgo ceļazīmi uz 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm Latvijas hokeja izlase spēkosies ar Lielbritāniju, Kazahstānu un Franciju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi