Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Pasaules hokeja čempionātā tiek aizvadītas ceturtdaļfinālu cīņas

Ar četrām ceturtdaļfinālu spēlēm ceturtdien Minskā turpinās pasaules hokeja čempionāts.

Divas spēles notiks Čižovka Arena - tajās plkst. 16 ASV eksaminēs Čehiju, bet plkst.20 Somija tiksies ar Kanādu. Šo abu dueļu uzvarētāji pusfinālā tiksies savā starpā.

Gados jaunā ASV izlase Minskā demonstrē gana pārliecinošu sniegumu, lai gan septiņos mačos zaudētās 23 ripas ir padaudz. Čehiem rezultatīvākais arī 42 gadu vecumā ir Jaromīrs Jāgrs (4+3) - abi ASV izlases līderi Džonijs Gudro (2+8, 20 gadi) un Sets Džonss (2+7, 19) pat kopā ņemot ir pāris gadus jaunāki. Pirms gada amerikāņi tika pie bronzas, kamēr čehi pārtrauca trīs godalgoto turnīru sēriju.

Somija sagaidīja Šveices uzvaru cīņā ar Latviju, tādējādi turpinot savu iespaidīgo sēriju - kopš 1955.gada allaž sasniegts labāko astoņnieks. Šoreiz vairāk nekā 50% sastāva ir pasaules čempionāta debitanti, tomēr mērķis sasniegts atkal. Kanādai sastāvā nav neviena Soču olimpiskā zelta medaļnieka, bet sniegums pārliecinošs - pēc 2:3 zaudējuma Francijai grupā sekoja sešas uzvaras. Pēc zelta 2011.gadā somi divas reizes pēc kārtas palikuši ceturtie. Kanāda ārpus pusfināla palikusi pēdējos četros(!) turnīros.

Tikmēr uz Minsk Arena ledus plkst. 17 dosies Krievija un Francija, bet vēlajā mačā plkst. 21 mājinieki baltkrievi cīnīsies ar pašreizējiem pasaules čempioniem zviedriem. Arī šo abu cīņu veiksminieki samēros spēkus pusfinālā.

Zīmīgi, ka tieši pirms gada Francija sensacionāli uzveica krievus apakšgrupā ar 2:1. Šogad Francija pēc 19 gadu pārtraukuma atkal iekļuvusi labāko astoņniekā, kamēr Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievija demonstrē pārliecinošāko sniegumu turnīrā - septiņas uzvaras septiņās spēlēs, ielaisti tikai septiņi vārti. Arī iemestā 31 ripa ir labākais rādītājs apakšgrupu turnīrā, bet ceturtdaļfinālā varēs palīdzēt arī iepriekš ceļgala savainojumu guvušais Aleksandrs Ovečkins. Tāpat Krievijas izlasei pievienojies vēl viens NHL uzbrucējs Jevgēņijs Malkins.

Arī Baltkrievijas un Zviedrijas mačam ir kāds zemteksts - 2002.gada Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs Baltkrievija spēja pieveikt vareno Zviedriju ar 4:3. Arī šoreiz baltkrievi nav spēles favorīti, taču savu skatītāju priekšā aizvada gana pārliecinošu turnīru. Līdz šim labākais sasniegums Baltkrievijai ir 6.vieta pirms astoņiem gadiem Rīgā, kamēr zviedri tikuši pie medaļām četros no pēdējiem pieciem čempionātiem.

Spēļu TV translācijas Latvijas kanālos.

Pusfināli notiks sestdien, bet abas spēles par medaļām paredzētas svētdien. Tās visas notiks krietni ietilpīgākajā Minsk Arena.

Kā zināms, Latvija turnīrā ieņēma 11.vietu uzreiz aiz ceturtdaļfinālā arī neiekļuvušajiem slovākiem un Šveices. Aiz Latvijas ierindojās Norvēģija, Dānija, Vācija, Itālija un Kazahstāna. Pēdējās divas elites divīziju atstās - nākamajā čempionātā Čehijā starp labākajiem spēlēs Austrija un Slovēnija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi