Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Pavlovs un Sedlāčeks nodrošina Rīgas Dinamo svarīgu uzvaru pār Sibirj

Latvijas komanda Rīgas Dinamo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā ceturtdien savā laukumā ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) uzvarēja vienu no Austrumu konferences vadošajām komandām Novosibirskas Sibirj.

Abus vārtus guva Vitālijs Pavlovs, bet rīdzinieku vārtsargs Jakubs Sedlāčeks atvairīja visus 38 viesu metienus.

Maču Rīgas Dinamo hokejisti iesāka droši un veidoja bīstamākus komentus. Septītajā minūtē laba iespēja bija Gunāram Skvorcovam, bet viņam pretinieku aizsargi patraucēja izgājienu vienatnē pret vārtiem. Savukārt trešdaļas vidū pēc pārkāpuma pret Gunti Galviņu rīdzinieki ieguva iespēju cīnīties vairākumā. Vairākumu kārtējo reizi Rīgas Dinamo nespēja realizēt.

Trešdaļas otrajā pusē laukumā bija līdzīgs hokejs, tomēr vārtsargiem darba ilgstoši nebija. Sibirj komandai labākās iespējas trešdaļā radās četras minūtes pirms tās izskaņas, kad Sibirj īsā brīdī izpildīja vairākus metienus no pašas vārtu priekšas, tomēr Jakubu Sedlāčeku tā arī neizdevās pārspēt. Asas izvērtās trešdaļas beigas, kurās vairākas reizes hokejisti grūstījās, savukārt labā Sibirj komandas epizodē ripu no vārtiem izsita Galviņš. Pirmās 20 minūtes noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Otrās trešdaļas sākumu rīdzinieki sāka aktīvi, veicot daudzus metienus pa vārtiem, un tas arī vainagojās ar panākumu - trešajā minūtē Vitālijs Pavlovs nokļuva pie ripas vārtu priekšā un atklāja rezultātu. Arī pēc pirmajiem vārtiem rīdzinieki turpināja darboties pārliecinoši, un piecas minūtes vēlāk tas pats Pavlovs panāca 2:0 - pēc uzmetiena no zilās līnijas pie atlēkušās ripas nokļuva tieši Pavlovs, ieraidot to vārtu augšējā stūrī.

Kaut rīdzinieki turpināja darboties ļoti droši, dažbrīd bīstamus momentus spēja izveidot arī Sibirj un trešdaļas otrajā pusē arī nopelnīja vairākumu. Rīgas Dinamo vārtos ļoti droši turpināja darboties Sedlāčeks, un pēc otrās trešdaļas Latvijas vienība bija vadībā ar 2:0.

Trešās trešdaļas ievadā rīdzinieki turpināja darboties pārliecinoši un ātri vien nopelnīja pirmo vairākumu. Turpinājumā gan pārsvaru ieguva Sibirj komanda, kas gan vismaz trešdaļas pirmajā pusē bīstamus momentus nespēja radīt.

Viesu pārsvars kļuva arvien izteiktāks un ilgu laiku trešajā trešdaļā Latvijas komanda bija izpildījusi vienu metienu. Cīņu Sibirj centās lauzt ar asumiem un 53.minūtē Vitālijs Meņšikovs izkāvās ar Edgaru Kuldu, kurš pirms tam bija izpildījis efektīgu spēka paņēmienu. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Armands Bērziņš atstāja rīdziniekus mazākumā, tomēr arī šajā laikā viesiem neizdevās pārspēt Sedlāčeku un Rīgas Dinamo izcīnīja uzvaru.

Sedlāčeks aizvadīja savu otro sauso spēli šosezon, atvairot 38 pretinieku raidījumus, bet par labāko spēlētāju komandā tika nosaukts Pavlovs.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo maču samainīti visi Rīgas Dinamo uzbrucēju virknējumi un sastāvā atgriezās Roberts Locāns, kurš pilnvērtīgu KHL spēli nav aizvadījis kopš oktobra. Tāpat slimības dēļ tikai kā septītais aizsargs duelim pieteikts Stīvens Saigo.

Rīgas Dinamo komandas sastāvs uz spēli:

Vārtsargi: #36 Jakub Sedlaček (#30 Joacim Eriksson); aizsargi: #58 Guntis Galviņš - #3 Ēriks Ševčenko, #11 Kristaps Sotnieks (K) - #44 Oskars Cibuļskis, #23 Aleksandrs Jerofejevs - #5 Māris Jass, #16 Steven Seigo, uzbrucēji: #10 Lauris Dārziņš - #87 Gints Meija - #70 Miks Indrašis, #13 Gunārs Skvorcovs - #96 Māris Bičevskis - #17 Kaspars Saulietis, #32 Edgars Kulda - #21 Armands Bērziņš - #19 Miķelis Rēdlihs, #12 Roberts Locāns - #24 Bruno Zabis - #72 Vitālijs Pavlovs. 

Rīgas Dinamo turpina cīņu par iekļūšanu Rietumu konferences labāko astotniekā, no kura Normunda Sējēja vadītā komanda tagad atpaliek par 14 punktiem. Tomēr cerības uz tikšanu izslēgšanas spēlēs vēl nav zaudētas, jo tiešās konkurentes ir aizvadījušas vairāk spēļu. Rīgas Dinamo ar 65 punktiem 51 spēlē ieņem 12.vietu Rietumu konferencē, bet astotajā pozīcijā esošā Slovākijas komanda Bratislavas Slovan tikusi pie 79 punktiem 53 cīņās.

Ar cīņu pret Sibirj rīdzinieki turpināja septiņu mājas spēļu maratonu, jo turpinājumā savā laukumā gaidāmi vēl divi mači pēc kārtas, bet nākamā cīņa izbraukumā tiks aizvadīta vien 30.janvārī. Turpinājumā rīdzinieki pirmdien uzņems Minskas Dinamo, bet sēriju noslēgs 27.janvārī pret KHL līdervienību Maskavas CSKA.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi