Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

PČH 2012: Uzvaras favorītiem, Slovākija un Norvēģija saglabā sapni par ceturtdaļfinālu

Slovākijas hokeja izlase trešdien Helsinkos tika pie otrā panākuma 2012.gada pasaules čempionātā, ar rezultātu 4:2 uzveicot Kazahstānu. Tikmēr Stokholmā Norvēģija izcīnīja savu pirmo uzvaru turnīrā, sakaujot latviešu otrdienas pretiniekus itāļus – 6:2. Vēlajās spēlēs pie panākuma izdevās tikt Kanādai, kas ar 3:2 uzveica Šveici, bet zviedri pārliecinoši ar 5:2 sagādāja Vācijai trešo zaudējumu pēc kārtas.

Dominiks Graņjaks jau pēc spēlētām 68 sekundēm vadībā izvirzīja Slovākijas izlasi, bet 1.trešdaļas vidū Kazahstānai izlīdzinājumu panāca Jevgēņijs Rimarevs. Nākošie vārti spēlē tika gūti 2.perioda izskaņā, kad Libors Hudačeks vairākumā panāca 2:1 slovāku labā. Trešo periodu veiksmīgi uzsāka kazahi – Konstantīns Puškarjovs rezultātu vēlreiz izlīdzināja. Atlikušajā laikā divus vārtus guva Tomašs Kopeckis – otros no tiem spēles pēdējā minūtē, nodrošinot Slovākijai uzvaru ar 4:2. Slovāki arī vairāk meta pa vārtiem – 32:22.

Panākums nedaudz uzlabojis slovāku cerības uz vietu ceturtdaļfinālā – seši punkti četrās spēlēs, tomēr atlikušajos mačos ar Šveici, Baltkrieviju un Franciju, visticamāk, zaudējumus atļauties vairs nedrīkstēs. Kazahstāna līdz šim zaudējusi visās četrās spēlēs un šobrīd ir galvenā kandidāte uz elites divīzijas pamešanu H grupā.

Tikmēr Norvēģija apliecināja, ka vēlas nopietni iesaistīties cīņā par vietu Stokholmas grupas labāko četriniekā – 6:2 pret Itāliju. Norvēģijai šajā mačā bija ievērojams pārsvars (metieni 39:18) – jau spēles vidū tablo vēstīja 4:1, Itālijas izlases galvenais treneris paņēma pusminūtes pārtraukumu un komanda drīz vien vairākumā samazināja starpību. Atlikušajās 20 minūtēs norvēģi vēl divas reizes sarūgtināja Danielu Belisimo – 6:2. Norvēģijas izlasei divus vārtus guva Matss Trīgs, bet Pēram Akem Skroderam un Patrikam Toresenam pa gūtiem vārtiem un divām piespēlēm.

Norvēģija četrās spēlēs tikusi pie četriem punktiem, kas vēl dod visai labas izredzes pacīnīties par vietu ceturtdaļfinālā. Vēl jāspēlē ar tiešajiem konkurentiem – Latviju, Vāciju un Dāniju.

Kanādas -  Šveices spēlē tieši 100 sekundes vajadzēja Alpu zemes pārstāvjiem lai atklātu rezultātu. Kanādieši atbildēja ar gūtiem vārtiem gan otrās, gan trešās trešdaļas 1.minūtē, izvirzoties vadībā ar 2:1. Šveice ātri panāca neizšķirtu, bet izšķirošie izrādījās Raiena Geclafa 49.minūtē gūtie vārti - Kanāda svinēja trešo uzvaru četrās spēlēs un ar 10 punktiem pārņēma līderpozīciju H grupā.

Tikmēr Zviedrija ar 5:2 pārliecinoši uzveica sev ērtos vāciešus. Lai gan pēc diviem periodiem rezultāts bija tikai 3:2 mājinieku labā, 3.perioda pirmajās deviņās minūtēs zviedri panāca izšķirošo pārsvaru - 5:2. Zviedrija pamatlaikā uzvarējusi visās četrās spēlēs, ieņemot 1.vietu S grupā. 


PČH 2012. Rezultāti, 9.maijs.

H grupa
Slovākija – Kazahstāna 4:2

Kanāda - Šveice 3:2

S grupa
Norvēģija – Itālija 6:2
Zviedrija – Vācija 5:2

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PČH 2012 KOPVĒRTĒJUMS.

S grupa
1.Zviedrija 12 punkti (4 spēlēs)
2.Krievija 9(3)
3.Latvija 6(3)
4.Čehija 5(3)
5.Norvēģija 4(4)
6.Vācija 3(4)
7.Itālija 2(4)

8.Dānija 1(3)

H grupa
1.Kanāda 10(4)
2.Somija 9(3)
3.Slovākija 6(4)
4.Šveice 6(4)
5.ASV 5(3)
6.Baltkrievija 3(3)
7.Francija 3(3)
8.Kazahstāna 0(4)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi