Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Rastorgujevs ārpus trīsdesmitnieka klasikā, triumfē Martēns Furkads

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs klasiskajā 20 kilometru distancē ieņēma 33.vietu, četrās šautuvēs kopumā pieļaujot trīs kļūdas no stāvus pozīcijas.

Sacensības Andrejs sāka ļoti labi, pēc pirmās šaušanas, kurā noguldīja visus piecus mērķus, ierindojoties 13.vietā. Solis distancē bija gana ātrs, tomēr otrajā šaušanā stāvus nepakļāvās pēdējais mērķis un viena minūte klāt rezultātam. Līdz ar to arī zaudētas četras pozīcijas, bet trešajā šautuvē guļus atkal visi pieci šāvieni precīzi - 10.vieta. Pēdējā šautuvē stāvus Latvijas izlases līderim atkal divas soda minūtes un 33.pozīcija. Šāda pat vieta arī finišā, uzvarētājam zaudējot 3 minūtes un 47,2 sekundes. Tieši trīs sekundes Latvijas pārstāvim zaudēja leģendārais norvēģis Ūle Einars Bjerndālens.

Pēc finiša Andrejs sarunā ar laikrakstu Diena atzina - problēmu ar soli distancē nav bijis. "Labi slīdēja, vienkārši 20 kilometri — bija diezgan pasmagi. Viegli nebija. Tā jau viss bija kārtībā, vienkārši tas viens šāviens garām pirmajā šaušanas reizē stāvus izsita no līdzsvara. Tad jau sapratu, ka viņiem būs baigi grūti kaut ko izdarīt. Tas bija pilnīgi lieks tas viens šāviens."

Lai gan pēc pēdējās šautuves cerības uz augstu vietu bija zudušas, Rastorgujevs cīnījies. "Protams, apzinājos, ka īsti nav vairs tas, kas vajadzīgs. Vēl viena distance ir jāskrien, nevar jau visu sulu izspiest no sevis ārā. Tāpēc rēķinājos ar to, ka vēl viena gonka palikusi."

Lielu daļu distances vadībā bija 23 gadus vecais lietuvietis Tomas Kaukēns, sīvi cīnoties ar francūzi Žanu Giljemu Betrisu, taču trīs(!) kļūdas pēdējā šautuvē lietuveti no medaļu pretendentiem izslēdza. Biatlona klasikā triumfēja titulētais francūzis Martēns Furkads, kuram tā Sočos ir jau otrā zelta medaļa - iepriekš viņš pēc 6.vietas sprintā uzvarēja iedzīšanā. Sudrabs vācietim Erikam Leseram (+12,2 sekundes), kurš šāva nekļūdīgi un vēl pēc ceturtās šautuves bija līderis. Savukārt, bronza 26.dzimšanas dienā mājiniekam Jevgēņijam Garaņičevam. Viņš Furkadam piekāpās 34,5 sekundes, par trim apsteidzot austrieti Simonu Ederu. Piektais vēl viens austrietis Dominiks Landertingers, kurš šāva nekļūdīgi.

Jau vēstīts, ka Sočos Rastorgujevs iepriekš sasniedzis divus teicamus rezultātus - 17.vietu 10 km sprintā un 9.pozīciju 12,5 km iedzīšanas distancē. Vēl alūksnietim priekšā distance ar kopējo startu, kas paredzēta svētdien. Kā zināms, Rastorgujevs ir vienīgais Latvijas biatlonists vīru konkurencē, līdz ar to dalība stafetē nav iespējama.

Līdz iespējai, lai Sočos varētu startēt četri sportisti, pietrūka 21 punkta Nāciju kausa ieskaitē, vai arī katram sportistam būtu bijis jāfinišē par pāris vietām augstāk pasaules čempionātā.

Olimpiskajiem jaunumiem un rezultātiem sekojiet līdzi arī laikrakstā Diena un portāla Diena.lv Olimpiskajā sadaļā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi