Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Rīgas Dinamo pēcspēles metienos piekāpjas Lokomotiv, nesasniedzot LDz kausa finālu

Latvijas vienība Rīgas Dinamo trešdien tradicionālajā pirmssezonas pārbaudes turnīrā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībām Latvijas Dzelzceļa kausā atspēlējās trešā mača pamatlaika pēdējās minūtēs, bet piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienu sērijā.

Rīgas komanda ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 0:1) piekāpās Jaroslavļas Lokomotiv vienībai, kurā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Mača sākumā daži labi uzbrukumi padevās rīdziniekiem, taču atklāt spēles rezultātu neizdevās. Arī trešdaļas sākumā nopelnīto vairākumu Rīgas Dinamo nespēja izmantot. Turpinājumā jau mājinieku rindās spēlējošais Kaspars Saulietis tika noraidīts uz 2+10 minūtēm par sitienu galvas rajonā. Lai arī mazākumu Dinamo izturēja, drīz pēc tam mājinieki pēc nesaprašanās savā aizsardzības zonā tomēr zaudēja vārtus, ripu precīzi raidot Daņilam Romancevam.

Otrā trešdaļa rīdziniekiem sākās daudz veiksmīgāk. Jau pirmajā minūtē pēc precīza Gunta Galviņa metiena Rīgas Dinamo izlīdzināja mača rezultātu un panāca 1:1. Nākamajās minūtēs abas komandas nopelnīja pa mazākumam, kā rezultātā laukumā uz laiku palika pa četriem hokejistiem katrā vienībā. Brīvo ledu veiksmīgāk izmantoja viesu spēlētāji, kuri atkal izvirzīja vadībā savu klubu. Otros vārtus Lokomotiv labā guva zviedrs Jonass Enlunds.

Trešā perioda sākumā dūres izvicināja Rīgas Dinamo rindās spēlējošais Vācijas leģionārs Fēlikss Šics un viesu komandu pārstāvošais Emīls Gaļimovs. Mača turpinājumā abas komandas nopelnīja pa noraidījumiem, taču arī spēlējot nevienādos sastāvos, rezultātu mainīt neizdevās. Pēdējās pamatlaika minūtēs lielāks spiediens piederēja rīdziniekiem, kuri ar savu aktivitāti izprovocēja pretiniekus pārkāpt noteikumus, tādējādi nopelnot soda metienu. Bullīti devās pildīt Gints Meija, kuram arī izdevās to realizēt un trīs minūtes līdz pamatlaika beigām panākt neizšķirtu 2:2. Tā kā rezultāts vairs nemainījās, komandām bija jāaizvada papildlaiks.

Pamatlaiku rīdzinieki noslēdza mazākumā, tāpēc arī papildlaiku mājinieki iesāka trijatā pret četriem. Pateicoties labai aizsardzībai, Rīgas Dinamo hokejistiem izdevās izturēt atlikušās sekundes mazākumā. Tiesa, arī, spēlējot vienādos sastāvos, nevienai komandai neizdevās mainīt mača rezultātu, tāpēc bija jāaizvada pēcspēles metienu sērija.

Bullīšos ar 2:0 panākumu izcīnīja Lokomotiv vienība, uzvaras vārtus gūstot zviedram Jegoram Averinam.

Kā ziņots, trešdien turpat, Arēnā Rīga, par kausa pirmo finālisti kļuva Kazaņas Ak Bars vienība, kas ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) pārspēja Baltkrievijas vienību Minskas Dinamo.

Mača rezultātu 19.minūtē atklāja Ak Bars rindās spēlējošais Aleksandrs Svitovs, kurš guva uzvaras vārtus iepriekšējā spēlē pret Rīgas Dinamo komandu. Turpinājumā pusminūti līdz otrās trešdaļas beigām 2:0 Kazaņas vienības labā panāca Dmitrijs Obuhovs, taču jau pēc četrām nospēlētām minūtēm noslēdzošajā periodā rezultāts bija 4:0. Pa reizei precīzu metienu uz Minskas Dinamo vārtiem raidīja Artjoms Lukojanovs un zviedrs Matīass Šēgrēns.

Sešas minūtes līdz mača pamatlaika beigām Baltkrievijas vienībai tomēr izdevās gūt goda vārtus, kad precīzs bija Aleksandrs Materuhins. Tiesa, mačs tā arī noslēdzās ar rezultātu 4:1 Ak Bars labā.

Ceturtdien turnīrā tiks aizvadītas cīņas par pirmo un trešo vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi