Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Rīgas Dinamo turpina lielisko oktobri, pēc trīs gadu pārtraukuma uzvarot Mitišču Atlant.VIDEO

Rīgas Dinamo pirmspēdējo KHL regulārā čempionāta maču sev tik veiksmīgajā oktobra mēnesī aizvadīja pirmdienas vakarā Piemaskavas pilsētā Mitiščos, kur ar 2:1 pēcspēles metienos uzveica vietējo_ Atlant klubu. Dinamo_ labā ar gūtiem vārtiem trešā perioda ievadā izcēlās Marsels Hosa, bet spēles 58.minūtē rezultātu izlīdzināja Konstantīns Koļcovs. Pēcspēles metienu sērijā izšķirošais izrādījās Aleksandra Ņiživija precīzais bullītis._ Dinamo _Mitišču hokejistus uzvarēja pirmo reizi kopš 2010.gada 13.oktobra, pārtraucot piecu neveiksmju sēriju pret Atlant klubu.

Ar 39 punktiem 21 spēlē rīdzinieki saglabā 3.vietu Rietumu konferencē. Oktobrī Dinamo tikuši pie punktiem deviņos no 10 mačiem. Pēdējā spēle šomēnes trešdien Jaroslavļā pret Lokomotiv un Miķeli Rēdlihu. Lokomotiv pirmdien ar 2:1 savā laukumā pārspēja Bratislavas Slovan, abus vārtus gūstot jau pirmajās trīsarpus minūtēs. Vēl šajā izbraukuma sērijā mačs Čerepovecā ar Severstaļ (piektdien), bet pēc tam sāksies novembra starptautisko spēļu pārtraukums.

Dinamo jau spēles 2.minūtē palika mazākumā, taču Atlant, kuriem ir viens no vājākajiem rādītājiem vairākumā visā līgā, neko bīstamu pie rīdzinieku vārtiem radīt nespēja. Tūdaļ pēc tam pirmais vairākums arī dinamiešiem - sekmes jau labākas, tomēr Gaļimovs tika galā ar visiem raidījumiem. Turpinājumā teicama iespēja atklāt rezultātu bija Andrim Džeriņam, vēl ar vairākiem metieniem izcēlās aktīvais Mets Robinsons. Vēl pēc brīža Pols Šehura no neērtās puses netrāpīja vārtos pēc teicamas Aleksandra Ņiživija piespēles. Kopumā pirmajā periodā tuvāk gūtiem vārtiem bija rīdzinieki, tomēr šīs 20 minūtes noslēdzās ar 0:0.

Otro periodu abas komandas sāka ļoti aktīvi un pirmo minūšu laikā divas visai labas iespējas gūt vārtus radās Atlant hokejistiem. Drīz vien uz noraidīto soliņa par Andreasa Engkvista nogāšanu devās Dinamo aizsargs Georgijs Pujacs, atstājot komandu mazākumā. Šoreiz vairākumā mājinieki darbojās krietni bīstamāk, bet Telkvistu nepārspēja. Perioda vidū Dinamo ar vairākiem bīstamiem pretuzbrukumiem pēc kārtas nedaudz piebremzēja Atlant ofensīvu, piedevām mājinieki nopelnīja muļķīgu skaitliskā sastāva pārkāpumu. Vairākumā Dinamo teicami ieņēma pozīcijas, bet nekādi nespēja pārspēt Gaļimovu, kurš bija savu uzdevumu augstumos. nepilnas četras minūtes līdz perioda beigām noteikumus pārkāpa Krišjānis Rēdlihs, bet arī ar trešo mēģinājumu Atlant Telkvista sargātos vārtus neiekaroja. Arī pēc spēlētām 40 minūtēm uz tablo divas nulles, lai gan iespēju bija gana daudz. Tikai dažas sekundes pirms perioda beigām divas soda minūtes izpelnījās Atlant vārtsargs Gaļimovs, tādējādi Dinamo trešo trešdaļu sāka vairākumā.

Trešais periods sākās veiksmīgi viesiem - vairākumā Hosa ar metienu no sava punkta iemetiena aplī atklāja mača rezultātu, gūstot savus devītos vārtus sezonā! Tūlīt pēc tam aktivizējās arī Atlant, cenšoties ātri atspēlēties; kādā no epizodēm glāba tikai Telkvista zibenīgā reakcija. Mājinieku ofensīvu Dinamo tomēr neizturēja bez zaudējumiem - uz noraidīto soliņa devās Džeriņš, taču rīdzinieki vēl vairāk uzlaboja savu izturēto mazākumu procentu. Tiesa, periods vēl bija tikai pusē. Turpinājumā dinamieši vairāk aizsargājās, bet Mitišču hokejisti izmisīgi centās nepalikt sausā. Perioda izskaņā atkal negatīvā nozīmē izcēlās Redlihs, nejauši ar nūju iebraucot sejā pretiniekam - vēl viens mazākums. Tā laikā pie Telkvista sargātajiem vārtiem izcēlās pamatīgi asumi, bet Atlant galvenais treneris sauca savējos uz pusminūtes apspriedi, pēc tam nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Sešatā pret četriem mājinieki tomēr nospieda uz ceļiem Dinamo aizsardzību, Konstantīnam Koļcovam no neliela attāluma tomēr izlīdzinot rezultātu. Ar rezultātu 1:1 noslēdzās pamatlaiks, katrai komandai nopelnot vismaz pa punktam.

Papildlaikā ļoti labu iespēju gūt vārtus nevienai no komandām nebija, tādējādi rīdziniekiem jau trešo reizi pēdējo četru maču laikā nācās piedalīties pēcspēles metienu sērijā.

To ar precīzu metienu atklāja Jurijs Trubačovs, bet Džeriņš ar to pašu atbildēt nespēja. Igors Radulovs meta vārtiem garām, bet Bukarts pārliecinoši realizēja savu izgājienu - 1:1. Trešajā mēģinājumā Aleksejs Mihlovs nebija precīzs, bet Aleksandrs Ņiživijs lieliskā stilā met vārtos un nodrošina uzvaru Dinamo!

Šīsdienas spēlei Dinamo treneri pieteica 22 spēlētājus, un sastāvā, salīdzinot ar iepriekšējo maču pret SKA,bija veiktas nelielas izmaiņas – savainotā Rodrigo Laviņa (kājas savainojums) vietā spēlēja Krišjānis Rēdlihs, bet vārtus sargāja Mīkaels Telkvists.

KHL regulārais čempionāts. 2013.gada 28.oktobris. Mitišči, Arena Mitišči.

Mitišču Atlant - Rīgas Dinamo 1:2 (0:0; 0:0; 1:1; 0:0; 0:1)

Vārti: 41:01 Hosa (Ņiživijs, Vilsons, vair.) 0:1; 57:02 Koļcovs (vair.) 1:1; 65:00 Ņiživijs 1:2;

Vārtsargi: Staņislavs Gaļimovs - Mīkaels Telkvists

Metieni: 23-25

Soda minūtes: 6-10

Skatītāji: 5200

Dinamo sastāvs:

Vārtsargi: #32 Mīkaels Telkvists (#85 Rihards Cimermanis);
Aizsargi: #8 Sandis Ozoliņš (C) - #6 Arvīds Reķis, #80 Georgijs Pujacs - #33 Mets Robinsons, #11 Kristaps Sotnieks - #9 Krišjānis Rēdlihs, #61 Edmunds Augstkalns;
Uzbrucēji: #79 Vitālijs Pavlovs - #18 Kails Vilsons - #81 Marcels Hossa, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #38 Pols Šehura - #87 Gints Meija, #71 Roberts Bukarts - #25 Andris Džeriņš - #70 Miks Indrašis, #95 Juris Upītis - #10 Artūrs Kuzmenkovs - #13 Gunārs Skvorcovs, #83 Deivids Sarkanis.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo oktobrī

1.10 Novosibirskā ar Sibirj 4:1
3.10 Novokuzņeckā ar Metallurg 2:0
9.10 Rīgā ar Salavat Julaev 2:5
11.10 Rīgā ar Ņeftehimik 2:1
13.10 Rīgā ar Metallurg Mg 3:2 OT
17.10 Bratislavā ar Slovan 4:3
21.10 Prāgā ar Lev 1:2 B
23.10 Rīgā ar CSKA 4:3
26.10 Sanktpēterburgā ar SKA 3:4 B
28.10 Mitiščos ar Atlant 2:1 B
30.10 Jaroslavļā ar Lokomotiv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi