Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Rīgas Dinamo zaudē Ufai, piedzīvojot sesto neveiksmi pēc kārtas

Latvijas komanda Rīgas Dinamo, turpinot kārtējo šīs sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izbraukuma sēriju, viesos ar 1:3 (0:0, 0:1, 1:2) piekāpās Ufas Salavat Julaev.

Dinamo rindās vārtus trešā perioda nogalē guva Andris Džeriņš, kuram asistēja Kristaps Sotnieks un Gints Meija.

Savukārt mājinieku komandā ar precīziem metieniem izcēlās Nikolajs Prohorkins, Igors Grigorenko un Aleksandrs Loginovs.

Pirmajās spēles minūtēs abām komandām bija iespējas izvirzīties vadībā, taču tās netika izmantotas. Perioda astotajā minūtē uz noraidīto soliņa devās Tims Sestito, taču mājinieki vairākumu neizmantoja. Tāpat Sestito bija tas, kuram sešas minūtes pirms trešdaļas beigām bija laba iespēja izvirzīt viesus vadībā, tomēr arī šo uzbrucējs neizmantoja.

Tāpat mazākumā rīdzinieki nonāca divas minūtes pirms pirmā perioda beigām, turklāt Andrim Džeriņam par sitienu ar nūju uz noraidīto soliņa jāpavada četras minūtes. Pusi no nopelnītā vairākuma mājinieki nespēja realizēt, tādejādi arī otro spēles nogriezni Latvijas vienība iesāka mazākuma.

Kad mazākumā Rīgas klubam bija atlikušas vien dažas sekundes, otrā perioda sākumā Salavat Julaev izvirzījās vadībā, pateicoties Prohorkina precīzam metienam. Tiesa, vienādos sastāvos komandas nepaspēja nospēlēt pat pusminūti, jo uz noraidīto soliņa devās Ēriks Ševčenko. Tāpat abpusēju piecu minūšu noraidījumu nopelnīja Tomāšs Kundrāteks, kurš izvicināja dūres ar vārtu guvēju Prohorkinu.

Turpinājumā Dinamo nopelnīja iespēju pusotru minūti spēlēt piecatā pret trijiem mājiniekiem, taču Latvijas vienības hokejisti lielo vairākumu izmantot nespēja. Tāpat vairākumu rīdzinieki ieguva arī perioda pēdējās minūtēs, bet arī šoreiz viesi bija nesekmīgi, pārtraukumā ejot ar zaudējumu 0:1.

Trešais spēles periods Rīgas vienībai iesākās ar vārtu zaudējumu, kad trešdaļas pirmajā minūtē pēc Prohorkina reida ap Dinamo vārtiem vārtus guva Grigorenko. Turpinājumā visi Latvijas kluba centieni atgūt vārtus bija nesekmīgi, turklāt trešdaļas vidū viesi atkal nonāca mazākumā. To pēc 11 sekundēm izmantoja Loginovs, panākot jau trīs vārtu pārsvaru.

Atlikušajā astoņās minūtēs rīdzinieki centās atspēlēties, tomēr atkal nonāca mazākumā. Tiesa, pusotru minūti pirms finālsvilpes Andris Džeriņš raidīja ripu vārtu devītniekā, tādejādi gūstot goda vārtus Dinamo labā. Pēdējā minūtē viesi spēlēja aktīvi un iespieda Ufas hokejistus savā aizsardzības zonā, bet cīņas rezultātu neizmainīja, tādejādi piedzīvojot zaudējumu ar 1:3.

Rīdzinieku komandas vārtus šodien sargāja Jakubs Sedlāčeks, bet kā uzbrucējs tika pieteikts komandas jaunieguvums Māris Jass.

Šo izbraukuma sēriju rīdzinieki noslēgs sestdien, kad tiksies ar Magņitogorskas Metallurg. Savukārt šī izbraukuma pirmajā mačā Rīgas Dinamo ar 1:3 piekāpās līgas līderei Jaroslavļas Lokomotiv, kas guvusi jau 11 panākumus pēc kārtas.

Izbraukumā Rīgas Dinamo devusies ar 23 hokejistiem sastāvā - vārtsargiem Jūakimu Ēriksonu, Jakubu Sedlāčeku un Nilu Grīnfogelu; aizsargiem Stīvenu Seigo, Tomāšu Kundrāteku, Krišjāni Rēdlihu, Gunti Galviņu, Kristapu Sotnieku, Ēriku Ševčenko un Māri Jasu; uzbrucējiem Lauri Dārziņu, Timu Sestito, Villi Leino, Miku Indraši, Miķeli Rēdlihu, Kasparu Saulieti, Gintu Meiju, Andri Džeriņu, Gunāru Skvorcovu, Armandu Bērziņu, Edgaru Kuldu, Robertu Locānu un Māri Bičevski.

Tikmēr kopā ar komandu nav devušies trīs savainotie hokejisti - aizsargi Oskars Cibuļskis un Aleksandrs Jerofejevs, kā arī uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs.

Rīgas klubs ar Salavat Julaev tikās 14.oktobrī, kad, esot vadībā ar 3:1, pamanījās savā laukumā piekāpties ar 3:5.

Šobrīd Ufas komanda tikusi pie pieciem panākumiem pēc kārtas, bet pēdējo deviņu maču laikā izdevies tikt pie astoņām uzvarām. Tas ļāvis uzlabot pozīcijas kopvērtējumā pēc ne pārāk veiksmīgā sezonas sākuma.

Rīgas Dinamo ar 24 punktiem 23 mačos ir pēdējie starp 14 Rietumu konferences vienībām, kamēr Austrumu konferencē "Salavat Julajev" ar 39 punktiem ir pakāpušies uz ceturto pozīciju.

Jaunajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Līgā vairs nav redzama Mitišču Atlant, kas saskārās ar nopietnām finansiālām problēmām, taču tās vietu ieņem Maskavas Spartak, atgriežoties čempionātā pēc vienas sezonas izlaišanas.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām - Minskas Dinamo, Zagrebas Medveščak un Bratislavas Slovan - rīdzinieki sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Iepriekšējā sezonā Rīgas Dinamo otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, taču šogad komandas mērķis ir cīnīties izslēgšanas spēlēs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi