Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Rīgas Dinamo pret CSKA par 6 punktiem

13.janvāra Rīgas Dinamo spēle izbraukumā pret CSKA varētu šķist kārtējā un viena no daudzajām regulārā turnīra spēlēm, taču rūpīgāk palūkojoties turnīra tabulā, jāsecina, ka šī ir pat ļoti svarīga spēle, turklāt, abām komandām.

Rīgas Dinamo pēc aizvadītām 38 spēlēm izcīnījuši 53 punktus, Maskavas CSKA pēc aizvadītām 39 spēlēm izcīnījuši 50 punktus. Ja piepildās sliktākais scenārijs un Šuplerteam pamatlaikā pieveiks Rautakalioteam, maskavieši pēc izcīnītajiem punktiem nostāsies līdzās rīdziniekiem. Nereti šīs vienas konferences tiešo konkurentu cīņas sauc arī par „6 punktu spēlēm”, jo viena komanda 3 punktus iegūst, otra trīs zaudē.

Skaitot, rēķinot un kalkulējot iespējamos atlikušās sezonas scenārijus, svarīgi palūkoties uz priekšā esošo spēļu kalendāru, kas rīdziniekiem (salīdzinājumā ar CSKA) tomēr ir neērtāks.

Rīgas Dinamo regulārajā turnīrā vēl jāaizvada 16 spēles, no kurām tikai 6 savā laukumā. Neskaitot šo 4 izbraukuma spēļu sēriju, no pirmā līdz 17. februārim priekšā vēl divas izbraukuma tūres pēc kārtas.

Lūk, Rīgas Dinamo atlikušo spēļu grafiks (lai vieglāk pārskatīt, mājas spēles iekrāsotas).

13.01.

CSKA

Rīgas Dinamo

15.01.

Automobilst

Rīgas Dinamo

17.01.

Baris

Rīgas Dinamo

19.01.

Traktor

Rīgas Dinamo

KHL Zvaigžņu spēle

24.01.

Rīgas Dinamo

Torpedo

28.01.

Rīgas Dinamo

CSKA

30.01.

Maskavas Dinamo

Rīgas Dinamo

1.02.

Jugra

Rīgas Dinamo

3.02.

Avangard

Rīgas Dinamo

5.02.

Magņitogorskas Metallurg

Rīgas Dinamo

Latvijas izlases dalība pārbaudes turnīrā

Norvēģijā (09.02.-11.02)

15.02.

SKA

Rīgas Dinamo

17.02.

Spartak

Rīgas Dinamo

19.02.

Rīgas Dinamo

Atlant

22.02.

Rīgas Dinamo

Sibirj

24.02.

Rīgas Dinamo

Novokuzņeckas Metallurg

26.02.

Rīgas Dinamo

Amur

Maskavas CSKA atlikušas 15 spēles, no kurām 8 spēles savā laukumā. Lūk, CSKA atlikušo spēļu grafiks.

13.01.

CSKA

Rīgas Dinamo

15.01.

CSKA

Salavat Julajev

17.01.

CSKA

Ņeftehimik

19.01.

CSKA

Ak Bars

KHL Zvaigžņu spēle

24.01.

Minskas Dinamo

CSKA

26.01.

LEV

CSKA

28.01.

Rīgas Dinamo

CSKA

31.01.

CSKA

Spartak

02.02.

Vitjaz

CSKA

04.02.

Severstaļ

CSKA

Pārtraukums

15.02.

CSKA

Traktor

17.02.

CSKA

Baris

19.02.

CSKA

Avtomobilist

22.02.

Maskavas Dinamo

CSKA

26.02.

Torpedo

CSKA

Pēc CSKA uzvaras pār vienīgo potenciālo 8.vietas apdraudētāju – Maskavas Spartak, (būsim reāli, LEV izredzes pat pirms spēlētāju izpārdošanas, iegūt kāroto 8.vietu bija visai minimālas), visticamāk, cīņa starp Rīgas Dinamo un CSKA būs par to, kurš nepaliks Rietumu konferences astotajā vietā, jo tikties ar pārliecinošo līgas līdervienību, Sanktpēterburgas SKA, play off pirmajā kārtā nevēlēsies neviens. Kāds teiks, ka vēsture mēdz atkārtoties, ar to domājot 2009/2010.gada sezonas pirmo izslēgšanas spēļu kārtu, kad rīdzinieki jau vienreiz uzvarēja arī tajā sezonā spēcīgo SKA ar pašu Bariju Smitu galvenā trenera amatā, tomēr 2009. un 2011.gada modeļi ir pavisam atšķirīgi. Togad SKA bija ambīcijas un izteikti spēcīga pirmā maiņa. Šogad ir ambīcijas, lieliski nokomplektēts sastāvs visās maiņās, ambīcijas un pieredze. Pat leģendārais CSKA hokejists Aleksejs Jašins atzīst, ka viņa komandai pret SKA šajā sezonā nav daudz cerību sagādāt sezonas lielāko pārsteigumu. Bet kas attiecas uz citiem potenciālajiem pretiniekiem pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā – tā jau ir pavisam cita runa. Minskas, Maskavas Dinamo, Torpedo, Atlant sērijā līdz 4 uzvarām ļauj ticēt, ka rīdziniekiem tas ir pa zobam.

Tā kā transfēru logs aizveras 15.janvārī, der aplūkot arī mūs interesējošo Rietumu klubu iespējamos pastiprinājumus un izmaiņas komandu sastāvos.

Pēc pēdējā Spartak zaudējuma Juliusa Šuplera trenētajai CSKA, Krievijas masu medijos atkal uzvirmoja jautājums par iespējamo Spartak vārtsarga Ivana Kasutina pievienošanos Kazaņas Ak Bars komandai. Pilnīgi iespējams, ka Spartak ir sapratis, ka šo sezonu „sasmelt” vairs neizdosies, un notiek tirgošanās ar saviem labākajiem spēlētājiem, kuri vairs neietilpst komandas plānos uz nākamo sezonu. Maskavas Dinamo (un SKA) cer vienoties ar vienu no talantīgākajiem Krievijas jaunajiem hokejistiem Vladimiru Tarasenko, ar kura spēkiem Sibirj kluba ievilkšanai play off bija krietni par maz. Vakar vakarā Krievijas interneta portāli ziņoja par Vitjaz rezultatīvākā spēlētāja Mihaila Aņisina pievienošanos Znaroka trenētajam klubam. Jāatzīst - ļoti labs papildinājums! Jācer, ka Vitjaz neizpārdotie spēlētāji atlikušajā sezonas daļā spēs savā prātā paturēt, ka viņi ir hokejisti, kuriem jāspēlē hokejs...

Rīgas Dinamo sakarā tiek minēts cits Sibirj spēlētājs, un tas ir austriešu vārtsargs Bernds Bruklers. Dūmi bez uguns? Pilnīgi iespējams, jo uz Rīgas, Minskas un Astanas klubiem neattiecas leģionāru limits, tāpēc tiem var pierakstīt pilnīgi jebkuru pasaules tautu dēlu, tomēr neaizmirsīsim, ka pirms pāris dienām Minskas Dinamo parakstīja vienu no LEV līderiem, Ladislavu Naģi. Runā, ka arī Spartak slovāku spēlētāji Ružička un Baranka gaidot savus jaunos preciniekus.

Kas attiecas par rīdzinieku šī vakara pretiniekiem, un tiešajiem konkurentiem uz 7.vietu rietumu konferencē, nebūs nekāds brīnums, ka pēdējā brīdī pirms maiņu darījumu slēgšanās, arī CSKA paziņos par kādu pirkumu. Jaunā komandas sponsora „Rosņeft” piesaistīšana ļaujot komandai par naudām tuvākajā laikā neiespringt. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi