Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rīgas Dinamo Skonto būves atbalstu izmantos jauno spēlētāju gatavošanai

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" pirmdien parakstījuši līgumu ar būvfirmu "Skonto būve", kuras atbalstu izmantos fārmkluba "Dinamo Juniors" jauno spēlētāju gatavošanai.

"Skonto būves" valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis pēc sadarbības līguma parakstīšanas apstiprināja, ka patlaban būvfirma apņemas atbalstīt hokeja klubu ar 200 000 eiro. Tā ir atbalsta pirmā daļa, bet iespēja sniegt lielāku devumu būs atkarīga no uzņēmuma biznesa panākumiem, piebilda Rāvis. "Ja labi veiksies, būs arī otrā [daļa]," viņš teica.

"Skonto būve" neizvirzīja kādus īpašus nosacījumus klubam, kā izmantot piešķirto summu. "Kluba vadība labāk zina, kur vairāk nepieciešams tērēt," aģentūrai BNS sacīja Rāvis. Viņš Rīgas "Dinamo" nosauca par vienu no interesantākajiem sporta projektiem Latvijā, kas tādēļ noteikti atbalstāms. Lai arī ekonomiskā situācija ievieš korekcijas uzņēmumu plānos, "Dinamo" tika atzīts par atbalstīšanas vērtu, viņš piebilda. Uzņēmumiem, kuri darbojas Latvijā, ir pienākums ar savu atbalstu iesaistīties nacionāla mēroga sporta un kultūras pasākumos, uzskata Rāvis.

A/s "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Guntis Ulmanis pauda cerību, ka atbalstu "Dinamo" sniegs valsts un citi uzņēmumi, jo kluba izdevumi spēlēšanai KHL ir ļoti lieli. Vēl ilgstoši Latvijā nebūs situācija, ka profesionāla sporta komanda spēs darboties ar peļņu vai vismaz atpelnīt izdevumus, stāstīja Ulmanis. Tādēļ viņš ir gatavs aicināt arī valdību un citus uzņēmējus atbalstīt "Dinamo".

Sarunas ar citiem potenciālajiem hokeja kluba atbalstītājiem turpinās, teica a/s "Dinamo Rīga" valdes priekšsēdētājs Normunds Sējējs. Klubs ir gatavs runāt ne tikai ar lielajiem uzņēmumiem, bet ar jebkuru kompāniju, kas būtu ieinteresēta sadarbībā.

Sējējs sagaida, ka sezona hokejistiem būs ļoti saspringta, jo spēlētājus gaida ne tikai cīņas klubu sastāvos, bet daudzus no viņiem varēs redzēt arī Vankūveras olimpisko spēļu turnīrā un pārbaudes spēlēs pirms tā.

Rīgas "Dinamo" turpina gatavošanos KHL sezonas sākumam, un šonedēļ aizvadīs pārbaudes turnīru "Arēnā Rīga", kur tiksies ar diviem KHL klubiem - Mitišču "Atlant" un Jaroslavļas "Lokomotiv", kā arī Tamperes "Ilves" no Somijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi