Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rīgas Dinamo turpinās sastāva komplektācija, jauni līgumi vēl nav noslēgti

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo" turpinās sastāva komplektācija nākamajai sezonai, tomēr jauni līgumi vēl nav noslēgti, bet ar dažiem vietējiem hokejistiem ir panāktas mutvārdu vienošanās par spēlēšanu Latvijas komandā, aģentūrai BNS pastāstīja kluba prezidents un ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

"Strādājam, taču līgumus vēl neesam slēguši. To arī nevarējām izdarīt, jo tikai nesen no KHL mums atsūtīja jaunos standarta līgumu paraugus. Tie vispirms jāpārstrādā un jāpielāgo Latvijas Republikas likumiem, tad jānosūta atpakaļ uz KHL apstiprināšanai," to, kādēļ pēc sezonas beigām vēl nav noslēgts līgums ne ar vienu spēlētāju, skaidroja Sējējs.

Tas gan "Dinamo" ģenerālmenedžerim netraucē risināt pārrunas ar hokejistiem un ar dažiem panākt mutvārdu vienošanos par sadarbības turpināšanu vai pievienošanos komandai.

"No tiem spēlētājiem, kuriem aprīlī beidzās līgumi, ir runāts ar Aleksandru Ņiživiju, Ģirtu Ankipānu, Georgiju Pujacu, un ar visiem panākta mutvārdu vienošanās par sadarbības turpināšanu. Lielos vilcienos ir vienošanās arī ar aizsargu Jēkabu Rēdlihu, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Čehijā," sacīja Sējējs.

"Dinamo" ģenerālmenedžeris teica, ka līgums netiks pagarināts ar uzbrucēju Aigaru Ciprusu. "Pret viņa spēli pagājušajā sezonā mums pretenziju nav, tomēr līgumu nepagarināsim, jo Aigars jau ir gados, bet mēs gribam dot vairāk iespēju jaunajiem," atzina Sējējs.

Par neierobežoti brīvajiem aģentiem 30. aprīlī kļuva arī vārtsargs Sergejs Naumovs un aizsargs Oļegs Sorokins, savukārt pārējiem Rīgas "Dinamo" pašmāju hokejistiem līgumi ir spēkā arī uz nākamo sezonu. Drīz vien pēc KHL sezonas beigām Sējējs masu medijos klāstīja, ka ir tuvu līguma pagarināšanai ar čehu vārtsargu Martinu Pruseku, taču pagaidām vienošanās ar viņu vai kādu citu leģionāru nav noslēgta.

Sējējs otrdien runājis arī ar Latvijas izlases uzbrucēju Jāni Spruktu, kurš nav slēpis, ka nākamajā sezonā plāno spēlēt Eiropā. "Viņš [Sprukts] apstiprināja, ka interese spēlēt ir, taču vispirms viņam pašam vajag izrunāties ar savu aģentu. Kad tas notiks, viņš dos man ziņu, lai tālāk par līguma slēgšanu varu runāt ar aģentu, un pie tā pašlaik arī palikām," informēja Sējējs.

Savukārt Latvijas izlases rezultatīvāko spēlētāju pasaules čempionātā Šveicē Herbertu Vasiļjevu "Dinamo" noteikti nevarēs redzēt arī nākamajā sezonā, jo viņam ir spēkā līgums ar Vācijas klubu Krēfeldes "Pinguine" arī uz nākamo sezonu.

"Izpirkt viņa līgumu būtu dārgi. Turklāt mēs negrasāmies par spēlētājiem maksāt kompensācijas citiem klubiem, jo pašlaik nav tie laiki, lai varētu svaidīties ar naudu. Mēs labāk hokejistiem maksājam labu algu, nekā to tērējam, viņus pērkot," kluba politiku skaidroja ģenerālmenedžeris.

Sējējs apmeklēja arī pasaules čempionātu, kur noskatījās vairākas spēles, taču potenciālo papildinājumu kopā ar treneri Jūliusu Šupleru īsti nav saskatījuši. "Sekojām līdzi vairākiem Slovākijas izlases spēlētājiem, pāris aizsargiem un arī tam pašam Hosam [Marcelam]. Tomēr viņi mūs īpaši nepārliecināja," atzina Sējējs.

Rīgas "Dinamo" KHL pirmajā sezonā regulāro čempionātu beidza 10. vietā, bet izslēgšanas cīņās zaudēja pirmajā kārtā Maskavas "Dinamo" hokejistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi