Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Rīgas Dinamo vēlreiz šokē Sanktpēterburgu

Kontinentālās hokeja līgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmās kārtas otrajā spēlē Rīgas Dinamo izbraukumā vēlreiz šokēja regulārā turnīra čempionus Sanktpēterburgas SKA - 3:1. Sērijā līdz trim uzvarām rīdzinieki izvrizījušies vadībā ar 2:0, nākamā spēle sestdien, 13.martā pulskten 17 Arēnā Rīga.

Spēli aktīvāk sāka SKA hokejisti un jau otrajā minūtē nopelnīja iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā - divu minūšu sodu saņēma Roberts Petrovickis. Drīz pēc tam, kad rīdzinieki izturēja skaitlisko mazākumu, uz divām minūtēm tika noraidīts arī Aleksandrs Ņiživijs, un šoreiz mājinieki par to sodīja - rezultātu atklāja Maksims Sušinskis.

SKA hokejisti turpināja dominē laukumā, bet rīdzinieki pirmos bīstamos momentus izveidoja trešdaļas vidū, kad Roberts Ešs tvēra ripu pēc Ņiživija tālmetiena. Drīz pēc tam trešo reizi spēlē Dinamo nokļuva skaitliskajā mazākumā, šoreiz sodu atsēdēja komandas kapteinis Sandis Ozoliņš.

Četrpadsmitajā minūtē abpusēju sodu saņēma Mārtiņš Cipulis un Nils Ekmans, bet nedaudz vēlāk dinamieši aizbēga no aizsargiem un savu komandu trijatā atstāja Džoels Kviatkovskis. Vienīgo bīstamo momentu skaitliskajā vairākumā jau tā izskaņā neizmantoja Marcels Hosa, bet drīz pēc tam rīdzinieku kļūdu maiņā varēja vārtu guvumā pārvērst Oļegs Saprikins - šoreiz viņš meta garām vārtiem.

Rīdzinieki atbildēja ar iespaidīgu uzbrukumu - vispirms Lauris Dārziņš trāpīja pa vārtu pārliktni, bet drīz pēc tam Marcels Hosa tieši pēc Dārziņa piespēles izlīdzināja spēles rezultātu. Trešdaļas izskaņā komandas apmainījās izdevībām, taču rezultāts vairs nemainījās.

Otrās trešdaļas sākumā aktīvāki joprojām bija pretinieki, taču Maiks Iguldens vienā no epizodēm nočiepa ripu pretinieku aizsargiem, taču Ešs viņa metienu atvairīja. Tiesneši atkal uz divām minūtēm atstāja abas komandas četratā un šādā situācijā labāk iejutās laukuma saimnieki, kuri vairākkārt bīstami apdraudēja Edgara Masaļska sargātos vārtus. Pēc atgriešanās laukumā no noraidīto soliņa Lauris Dārziņš bīstami nospēlēja ar augsti paceltu nūju, tāpēc nācās doties taisnā ceļā atpakaļ, un Dinamo atkal palika mazākumā. Starp SKA uzbrukumiem bīstamu metienu mazākumā pamanījās izdarīt arī Mārtiņš Cipulis, kura raidīto ripu tvēra Ešs.  

Trešdaļas vidū vairākumā nokļuva jau rīdzinieki un to izdevās pārvērst vārtu guvumā - rezultatīvs bija Martins Karija. Maksims Ribins pagrūda vārtu autoru un saņēma divu minūšu sodu. Un rīdzinieki to atkal izmantoja - 3:1 panāca Lauris Dārziņš. Otrās trešdaļas beigās rupji kļūdījās Ozoliņš, zaudējot ripu savā zonā. Vārti gan netika zaudēti, taču kapteinis pēcāk pārkāpa noteikumus. Rīdzinieki mazākumu izturēja un līdz pat pēdējai minūtei ar aktīvu un asu spēli neļāva mājiniekiem izveidot bīstamus momentus pie saviem vārtiem. Tiesneši lēma, ka kādā no situācijām Dinamo pārlieku lēni nomainās, par ko tika sodīti ar divu minūšu sodu. Tādēļ trešais periods būs jāsāk mazākumā.

Aktīvāk spēli atsāka vairākumā esošie SKA hokejisti, taču ātrus vārtus gūt viņiem neizdevās. Arī spēlējot vienādos sastāvos mājinieki turpināja vētraini uzbrukt visu periodu un dinamiešus pat vārtu stabiņš, bet brīnumus vārtos demonstrēja Edgars Masaļskis. Vairāk kā minūti pirms pamatlaika beigām SKA nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Tukšajos vārtos gandrīz trāpīja Sandis Ozoliņš

xxx

Hokejs
Gagarina kausa izcīņas 1.kārta, 2.spēle

Sanktpēterburgas SKA – Rīgas Dinamo 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)
Vārti: 6.24 Sušinskis (Žirū, vair.) 1:0, 18.43 Hosa (Dārziņš, Karija) 1:1, 33:14 Karija (M.Rēdlihs, vair.) 1:2, 34:34 Dārziņš (M.Rēdlihs, Karija, vair.) 1:3.
Vārtos: Roberts Ešs – Edgars Masaļskis

Sērijā līdz trim uzvarām 0:2

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi