Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Skandalozais Krievijas izlases uzbrucējs Žerdevs oficiāli kļuvis par Maskavas Spartak hokejistu

Pazīstamais krievu uzbrucējs Nikolajs Žerdevs otrdien oficiāli pievienojies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Maskavas "Spartak", apstiprinājusi komanda. 

Līdzās Žerdevam komandas rindas papildinājis aizsargs Antons Klementjevs. Ar viņiem abiem noslēgti līgumi līdz šīs sezonas beigām. 

Kā zināms, vēl pirms KHL sezonas sākuma Žerdevs ģimenes apstākļu dēļ pameta citu šīs līgas klubu Prāgas "Lev", lai gan pēc tam čempionāta prezidents Aleksandrs Medvedevs izteicās, ka pie visa vainojama hokejista vēlme uzdzīvot. Turklāt spēlētājam vajagot padomāt par ārstēšanos no alkohola atkarības.

Pirms tam noslēgto līgumu ar "Lev" Žerdevs pamatīgi nosvinējis ar grautiņu viesnīcā un sadauzītu automašīnu.

Žerdevs iepriekšējo sezonu iesāka Mitišču "Atlant" klubā, taču janvārī tika aizmainīts uz Kazaņas "Ak Bars". Tur viņš uzkavējās līdz pat sezonas beigām, līdz atgriezās "Atlant" vienībā. 

 "Esam komandai piesaistījuši pieredzējušu spēlētāju, kurš vēl nav pateicis savu pēdējo vārdu. Tas viņam jāpaveic mūsu rindās. Žerdevs ir uzbrucējs ar bombardiera prasmēm, kurš noteikti vairos mūsu spēku," Krievijas medijiem izteicies Maskavas kluba galvenais treneris Fjodors Kanareikins. "Mēs ar viņu viennozīmīgi rēķināmies kā ar līderi."

Pašlaik 28 gadus vecais Žerdevs iepriekšējā sezonā "Atlant" un "Ak Bars" rindās kopumā aizvadīja 50 spēles, kuru laikā 15 reizes pārspēja pretinieku vārtsargus, kā arī veica 28 rezultatīvas piespēles. Savukārt Kazaņas vienības rindās Gagarina kausa izcīņā viņš aizvadīja 18 mačus, izceļoties ar diviem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm. 

Divkārtējais pasaules čempions Krievijas izlases rindās karjeras laikā aizvadījis 436 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), gūstot 116 vārtus un veicot 148 rezultatīvas piespēles. Savu pēdējo sezonu NHL Žerdevs aizvadīja 2010./2011.gadā. 

Savukārt 23 gadus vecais Klementjevs karjeras laikā aizvadījis vienu spēli KHL komandā Jaroslavļas "Lokomotiv" un vienu spēli NHL vienībā Ņujorkas "Islanders". 

"Spartak" komanda ar 16 punktiem astoņās spēlēs pašlaik atrodas ceturtajā vietā KHL Rietumu konferences kopvērtējumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi