Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Šuplers, arī sasniedzot 60 gadu slieksni, cenšas krāt pieredzi un progresēt kā treneris

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers, kurš trešdien atzīmēja savu 60. dzimšanas dienu, kurā komanda gan viņam nespēja pasniegt labāko dāvanu, jo ar 0:2 zaudēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pastarīšiem Čehovas "Vitjaz", neskatoties uz savu cienījamo vecumu, cenšas krāt pieredzi un progresēt.

"Strādājot vienmēr esmu krājis pieredzi. Man kā trenerim ir 28 darba gadu stāžs, kā treneris esmu audzis gan Slovākijā, gan vēlāk Amerikā, gan arī tagad Rīgā. Tikai mācoties no pieredzētā, var pieņemt optimālos lēmumus, izdarīt secinājumus, lai spēlētājiem pēc iespējas labāk varētu pierādīt savu domu pareizību," iepriekš aģentūrai BNS teica Šuplers.

Viņš Latvijā strādā jau piekto sezonu. Trenera darbā nozīmīgs faktors ir veiksmei, jo, lai arī cik labs būtu treneris, bez veiksmes nebūs rezultāta, kas savukārt nosaka to, vai trenerim uzticēsies, sprieda Šuplers. "Protams, trenera darbā galvenais ir rezultāts. Līdz šim "Dinamo" un pirms tam "Rīga 2000" rezultāts ir bijis, un tas palielina uzticības kredītu. Var būt labs treneris, taču noteikti viņam ir jābūt arī veiksmei."

Viņš atzina, ka allaž sapņojis strādāt augstākajā līmenī un šie sapņi ir piepildījušies ne tikai darbā savulaik ar Slovākijas izlasi, bet tagad arī ar Rīgas "Dinamo", kuru viņš trenē jau trešo sezonu.

"Man tā ir cieņa un liels gods būt kopā ar "Dinamo"," piebilda Šuplers.

Trenerim, neskatoties uz lielo pieredzi un ilgajiem gadiem šajā darbā, joprojām ir sapņi un mērķi, kurus viņš centies piepildīt, taču viņš uzskata, ka tos labāk ir paturēt pie sevis. "Ja sapņi piepildās, vienalga cik vecs tu esi, tas ir lieliski. Tāpēc vienmēr vajag censties, lai sapņi piepildās," norādīja treneris.

Uz jautājumu, vai viens no viņa sapņiem nebūtu kādreiz trenēt Latvijas izlasi, Šuplers minēja, ka pašlaik tas nav aktuāls jautājums, taču ikvienam trenerim iespēja strādāt ar kādas valsts izlasi ir liels gods. "Darbs ar izlasi ir kā atalgojums un novērtējums tam, ka tu māki strādāt kvalitatīvi," uzsvēra Šuplers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi