Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

VIDEO, FOTO: Girgensona astotie vārti sezonā palīdz Sabres uzveikt NHL līderus

Savus astotos vārtus šosezon NHL regulārajā turnīrā otrdien guva latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, palīdzot Bufalo Sabres vienībai savā laukumā ar 2:1 (0:0; 0:0; 1:1; 0:0; 1:0) pēcspēles metienos uzveikt šī brīža līgas līdervienību Tampabejas Lightning, kuras sistēmā spēlē latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Trešā perioda vidū Ondržejs Palāts vadībā izvirzīja viesus, tomēr nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām Girgensons pēc Tailera Maiersa raidījuma bija acīgākais vārtu priekšā, pārspējot Jevgēņiju Nabokovu un izlīdzinot rezultātu. Uzvarētāja izšķiršanai ar pamatlaika atlikušajām minūtēm un papildlaiku nebija gana, bet pēcspēles metienos precīzi Sabres labā bija gan Tailers Eniss, gan Koudijs Hodžsons, nodrošinot Bufalo panākumu.

Girgensons laukumā pavadīja 23 minūtes un 41 sekundi, kas bija pārliecinoši lielākais spēles laiks starp Sabres uzbrucējiem. Šajā laikā viņš izdarīja trīs metienus, no kuriem viens bija precīzs, nopelnīja pozitīvu lietderības rādītāju +1 un uzvarēja 12 no 20 iemetieniem. Girgensonu atzina par mača otru spožāko zvaigzni, bet pirmās tituls šoreiz Sabres zviedru vārtsargam Jūnasam Enrotam, kurš tika galā ar 26 no 27 raidījumiem, kā arī abiem pēcspēles metieniem.

Šosezon Girgensonam 25 mačos astoņi vārtu guvumi un sešas piespēles, kamēr savā debijas sezonā pērn viņš 70 mačos iekrāja 8+14.

Kā zināms, Girgensons aizvien ir NHL Visu Zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojuma līderis. Savu balsi (nepieciešama reģistrācija) par latvieti elektroniski iespējams nodot NHL mājaslapā.

Sabres šis bija sestais panākums pēdējās septiņās cīņās, ļaujot pakāpties uz 13.vietu Austrumu konferencē, lai gan vēl nesen komanda ieņēma pēdējo vietu visā līgā.

Nākamo spēli Sabres aizvadīs ceturtdien, kad ar Lightning tiksies viesos.

VIDEO: Girgensona astotie vārti sezonā


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi